вторник, 29 април 2014 г.

April Favourites 2014

Здравейте!



Ох, от къде да започна не знам... то бива бива успешни покупки, ама чак пък толкова доволна май отдавна не съм била. Както винаги любовта ми към някои стари любимци отново се разгоря с пълна сила. Та, този пост преспокойно може да се казва "стари добри попадения + нови добри покупки = щастлива Миглена"!

Не мога да преценя спиралата на Мaybelline или течното матово червило Bourjois Rouge Edition Velvet ми е продукт номер 1 на месеца... Май е червилото. А само като се замисля, че в началото цветовете ми се сториха скучни и есенни, а консистенцията странна и неособено покривна??! къде ми е бил акъла не знам... Изведнъж нещо в мен се преобърна и само след минути вече си бях купила 04 Peach Club. Има кадифена текстура, а цвета е някак особен, на моите устни е коралово-червен. Пигментирано, матово и трайно червило! Определено си заслужава отделен пост (досега щях да съм го направила 100 пъти ако снимките ми се бяха получили добре).

В началото на месеца, за разлика от сега, времето беше доста топло и сс крема на Max Factor почна да ми идва тежичък, затова заложих на фдт на Covergirl 3 in 1, защото той определено ми матира кожата. За него писах едва преди дни ето тук


Този месец кожата на лицето ми, в частност брадичката ми, буквално полудя, постоянно ми излизат някакви ужасни подкожни пъпки, които с нищо не можах да спра (подозирам че виновник за това е мицеларната вода на Nivea, но няма как да съм сигурна). И понеже не успях да се справя с проблема, то поне добре че имам добър помощник за скриването му. Коректорът на Bourjois Happy Light ми помогна да изглеждам сравнително добре въпреки несъвършенствата. Много е приятен за ползване, покривен и траен е, а и има толкова сладка опаковка, която дори си има огледалце. 

Кремът за очи Bioderma Sensibio Eye е мой отколешен фаворит, който с времето заобиквам все повече. Много е лек, попива бързо и хидратира добре зоната около очите ми. 

Щом споменах очи, веднага се сещам за онази неоново жълта тубичка със спирала Maybelline The Colossal Go Extreme! Жестока е! Препоръчвам с всички налични ръце - ревю тук

През април най-накрая се предадох и си взех така хваления гел за вежди на Catrice. Нищо общо няма с прозрачния гел на Essence, който никак не харесвам, така че правете си сметката какво ми е мнението за този на Catrice! 


Имам да направя едно признание - нали се сещате (ако не се сещате, shame on you!), че не обичах да си слагам руж... е, приятели, това коренно се промени и сега искам да си купувам само ружове (е, и червила, ама те са си по default). Приятелки ми препоръчаха горещо Ideal Luminous на Avon и ето че сега е в поста ми с любимци. Обмислям, не!, реших да си взема и другия нюанс, който се предлага. Моят е Peach. Според мен е коралов, а според снимката розов, ама карай :)

Ей, ама как удачно съм направила снимката с двете ми най-любими неща напоследък - ружове и червила... В тази връзка най-накрая пуснаха чъбитата на Astor при нас. 002 Loved Up, който изглежда малко стряскащо кафяв, всъщност е много добър и приятен ежедневен нюд. Е може би можеше да го направят една идея по-прасковен отколкото бежов, но на мен и така си ми харесва. Откакто си го купих стои в несесера ми и даже надписите започват да се изтриват. Определено трябва скоро да му направя ревю. В общи линии представлява балсам за усни, червило и лек гланц в едно. Не е чак така кремообразен като чъбито на Bourjois, но е също толкова удобен за носене. 
За новия си любим гланц Golden Rose Pearl Gloss 05 писах скоро ето тук


С риск да стана досадна говорейки колко много си обичам палитрата сенки от Inglot, ще го направя отново, а и едва ли ще се уморя да го правя. All time favourite ми е и през изминалия месец рядко слагах други сенки освен тези. Май е крайно време да й направя ревю...ако сте "за" идеята, кажете ми долу в коментарите. А от четката/ите на Eco Tools само едната половина ми е любимец, другата просто не съм я ползвала. Използвах shade четката всеки път когато слагах сенки. Тя тотално замени незаменимата ми (неслучаен оксиморон) четка за сенки от Jumbo. 



Аз съм абсолютно 100 процентов почитател на благоуханните течности. Имам толкова много парфюми, но през април предимно залагах на спрея ми от Victoria's Secret с фрезия и слива. Невероятен аромат, невероятна трайност и безкрайни въпроси "с какво си се пръснала" ( в добрия смисъл на думата)...
А за душ гела от Avon изненадах себе си, защото по принцип не обичам онзи оригиналния истински аромат на рози. Но този е някак примесен с още нещо и ми допада изключително много. А и самия душ гел е страхотен. А и вижте шишенцето, как да не се влюби човек в него...

Лалетата няма да споменавам колко са красиви. Те са най-любимите ми цветя на света!!!

С пожелания за цветен и красив ден, 

Меги <3

понеделник, 28 април 2014 г.

Empties April 2014

Здравейте!

Пак е онова време за показване на малко празни опаковки от използвани продукти. Обикновено в тези мои постове преобладават душ гелове, шампоани и мицеларни води. И през април положението е същото. Ще ми се да имаше повече празни опаковки от декоративна козметика, но уви. Бързо губя интерес и обичам да ползвам различни неща, та затова нямам нищо изхабено докрай. Кога ли ще пазарувам гримове по-разумно не знам...


Започвам от душ гела на Fa и ще го карам по часовниковата стрелка. Той е с кокосова вода и жасмин. Всичко що има жасмин в него ме привлича неустоимо. Само че този душ гел на мен ми миришеше чисто и просто на дъвка Turbo. Гелообразна прозрачно зелена консистенция, която се пени страхотно и оставя дълготраен аромат след себе си... едно голямо ДА за този душ гел... 

Шампоанът за обем на Yves Rocher не се оказа кой знае какво попадение. Просто е шампоан като всеки друг, без да придава повече обем на косата... Това, което обаче не ми допадна никак, е аромата на някакви странни треви или билки, не знам какво точно, но беше остър и неприятен за моето обоняние. 

Поредният ми душ гел на Balea. Този е с  цитрусов аромат и е невероятно свеж и приятен. Обожавам им душ геловете на Balea. Упорито продължавам да ги купувам с кеф. 

Може би е неочаквано, но следващата празна опаковка е пак от душ гел. Този е на Cottage  с морски цветя и си има собствен пост. Изпитвам непреодолимо желание да го имам пак...

Най-накрая успях да довърша лосиона за тяло за под душа на Nivea. Идеята му е да пести време и да не се налага да се мажа след баня с лосион, а да го направя още под душа. Да, ама ми отнема повече време да измия банята след него отколкото да се намажа с лосион след като съм се изкъпала... То поне да имаше добър ефект...Абсолютно безсмислен за мен продукт. 

Маската за лице с лимон и мента на Freeman е мой много любим продукт. Като цяло харесвам маските на марката, но тази наравно с онази с овесени трици е must have. Рядко в последната една година съм ползвала друга маска за лице, а не е като да нямам още няколко в банята... 

Изхабих огромната 400 милилитрова опаковка от мицеларна вода на Garnier. Като цяло я харесвам, но има един дразнещ недостатък - много ми изсушава зоната около очите. Ама буквално веднага като си махна грима с нея, трябва да си сложа околоочен крем, който да хидратира незабавно. Досега това не ми се е случвало с други мицеларни води. Жалко, защото иначе е хубава...

Последните три продукта са 2 стари спирали и едно олио за коса на Macadamia

С Maybelline The Rocket така и не се спогодих, а опитах многократно... просто не е моята спирала. Вече е стара, а и почти изхабена от желание да я харесам... Другата е малък размер на Lancome Hypnose. Тя ми допадна, но мисля че има много други по-добри спирали на двойно по-ниска цена. 

Олиото за коса в общи линии освен да спомогне за по-бързото изсъхване и леко накъдряне на косата ми, друго не направи. Не ми липсва откакто свърши, което е знак, че нямам нужда от него и няма да си го купя. 


Желая на всички успешна нова седмица...

неделя, 27 април 2014 г.

Covergirl Outlast Stay Fabulous 3 in 1 Foundation

Здравейте!

Оказва се, че имам един добър фон дьо тен, за който не съм писала. Смятам веднага да поправя тази грешка. Covergirl е марка, която се предлага в България, но под друго име - Max Factor. Да, странна работа, но очевидно това е името на тази марка козметика за Европа. И добрата новина е, че фон дьо тен-а (фдт за кратко) се предлага и по нашите щендери (навсякъде където има Max Factor). Няма да е трудно да го намерите, защото и тук се подвизава само че с името Max Factor Facefinity All Day Flawless 3 in 1 Foundation. Преди време имах възможността да тествам българския вариант (тоест този, който може да се купи в България) и мога да потвърдя, че е едно към едно с американския си събрат.

Covergirl Outlast Stay Fabulous 3 in 1 Foundation поръчах от Америка миналото лято, но чак сега започнах да го ползвам по-редовно.


Бях проучила цветовете по интернет и за щастие съм си поръчала правилния - 832 Nude Beige. Цветът пасва идеално на моя тен. Този фдт е 3 в 1 - праймър, коректор и фдт. Но аз предпочитам зоната около очите ми да е озарена и за целта използвам по-светъл коректор. А праймър използвам рядко, но с или без такъв този фдт се справя добре.



Има си помпичка, която се завърта и така дори се заключва, което е адски удобно при пътуване. С времето прозрачната пластмасова капачка се цапа, колкото и да внимавам, ама това да е проблема. Не е болка за умиране. 

Консистенцията е най-обикновена, не е гъста и трудна за нанасяне. Аз нанасям този фдт с Buffing четката на Eco Tools. Но и с пръсти съм пробвала и ефекта е също толкова добър. Някои сравняват този фдт с Colorstay, но според мен (като човек, който притежава и двата) нямат нищо общо. Colorstay е с гъста и даже леко лепкава консистенция и е доста по-тежък, усеща се на лицето и понякога стои като маска. А този на Covergirl не е чак толкова покривен и стои по-естествено на лицето. Честно казано не успява да ми скрие пъпчици и зачервявания кой знае колко успешно. Може да се наслоява, но аз съм привърженик на естественото излъчване, затова гледам да не прекалявам с количеството.



Този фон дьо тен има матов финиш и е изключително подходящ за по-мазна/комбинирана кожа. Аз слагам малко пудра над него сутринта и това е, нямам нужда да слагам отново. За сега този фдт ми е идеален, но зимата много ми изсушаваше кожата, а и подчертаваше сухите участъци. Определено бих го носила през по-топлите дни. Даже мисля,че и за лятото ще е супер. 

Не съм забелязала при мен да се окислява с течение на времето и да си променя цвета. Единствено ми се ще да спомена, че моят цвят има жълтеникав подтон. 

Covergirl Outlast Stay Fabulous 3 in 1 Foundation има доста добра трайност. Мога цял ден да съм с него и вечерта пак си е на мястото. Не се изтрива неравномерно, тоест не ставам на петна.

Този фдт има SPF 20, което го прави НЕ особено подходящ за снимки...

Както споменах, специално заради този пост пробвах тестер на същия фдт от Max Factor и са еднакви във всяко едно отношение. Единствено не мога да потвърдя дали цветовата разновидност е същата. Между другото разбрах, че през месец май 6 продукта на Max Factor ще са намалени с 25% и този фдт е сред тях, така че може да се възползвате. 

Covergirl Outlast Stay Fabulous 3 in 1 Foundation е едно от най-добрите попадения в колекцията ми от фон дьо тени, а тя не е малка...  :)


Чао от мен! :)

четвъртък, 24 април 2014 г.

Моите топ 5 молива за очи

Здравейте!

Много пъти съм наблягала на факта, че предпочитам акцента в грима ми да е на устните, а не на очите. Но понякога ми се експериментира и ми се иска малко разнообразие. Както съм казвала, моите клепачи са малки и прухлипени, така че когато си затворя очите, сенките практически не се виждат. Затова обикновено ползвам неутрални нюанси или светли за оптически уголемяване на очите. А за акцент използвам цветни моливи за очи, като предпочитам да ги нанасям вместо очна линия или на долния клепач. 

В този пост няма да видите черни моливи. За тях вече съм писала ето тук и няма смисъл да се повтарям. 

Днес докато си разглеждах моливите за очи ме осени идеята да ви покажа любимите си сред тях. 



Нямам кой знае колко много моливи за очи. По едно време се бях зарибила по силиконовите на Импала, затова те преобладават в колекцията ми. От тях обаче само един ми е любим и той е номер 12. Цветът е малко сложен за обяснение - светло сиво бронзов с безброй блестящи частици. Много е блестящ и красив. Ползвам го предимно като акцент на долния клепач. Ако не е във водната ми линия е бетон и издържа цял ден. Всички силиконови моливи на Импала карат очите ми да сълзят ужасно ако ги сложа във водната линия. Което е адски жалко...


Следващ в класацията ми е и този, който използвам най-често и редовно. Преди време много исках да имам кафяв молив, който да ми служи като очна линия. Намерих много, но само Rimmel Scandaleyes 012 Bronze се оказа това, което търсех. 


Това е най-хубавият ми молив за очи. Използвам го вместо очна линия, когато не искам черна такава. Слагам го и на долния клепач и леко го размазвам, за да стои още по-естествено. С него погледа ми става по-изразителен. Rimmel Scandaleyes Waterproof Kohl Kajal 012 Bronze e бронзов както името му предполага, като в него има деликатни златни частици. Мек е, но не се размазва по онзи ужасен начин, защото е водоустойчив. Което пък го прави идеален за носене и във водната линия. В общи линии го ползвам постоянно и за всичко. 

Когато пък искам точно обратното на неутрално и естествено излъчване, винаги залагам на тюркозаения Essence Longlasting Eye Pencil в нюанс 17 Tu-Tu-Touquoise (според мен са изпуснали р-то в името). 


Обичам да го нанасям на долния клепач като го съчетавам с бронзови сенки на горния (най-често On and on bronze на Maybelline). Според мен тази комбинация е убийствена и супер свежа. Идеална е за лятото, както и за моментите когато искаме нещо интересно, но не разполагаме с много време. Отнема точно 1 минута да се нанесе този молив, а създава впечатление че сме си играли 1 час. При мен има завидна трайност. 




Един от най-любимите ми цветове за всички времена е турско синьото. За щастие успях да се сдобия с молив за очи точно в този цвят - Kiko Smart Eye Pencil 807. Той е едно от първите неща, които пробвах на марката и които мигновено харесах. С него процедирам пак по обичайния начин, като го нанасям на долния клепач за акцент на грима. Този молив хем е сух, хем много удобен за нанасяне, защото не дере. Супер пигментиран е. Разкош! 




И последно един молив, който заема много важно място в грим колекцията ми - телесния на Alverde. Винаги когато искам свеж и събуден вид, посягам към този молив. Нанесен в долната водна линия просто прави чудеса. Освежава погледа, както и уголемява очите оптически. Той е must have за мен. 



Това са моите 5 любими молива за очи, а кои са вашите?

Приятна вечер <3

сряда, 23 април 2014 г.

Червилата, с които може да ме видите най-често

Здравейте!

Наскоро показах най-новите си червила и гланцове, а днес е ред на тези, които нося най-често. Всъщност в този пост ще има само червила, но ако имате желание мога да направя друг само с гланцове (тъй като от скоро нося предимно такива). 

Срам не срам ще си призная, че съм пристрастена към червила, гланцове и балсами за устни. Имам доста по-голямо количество от нормалното за едно средно статистическо момиче, но това е положението и на мен ми допада. 

Въпреки че всеки ден сменям червилата в козметичната ми чантичка и гледам да редувам всичките, има няколко към които посягам по-често


Така като гледам явно най-много ми допадат кораловите нюанси. Не че не обичам ярките цветове, напротив, но тях ми е по-трудно да ги съчетавам с тоалетите си в ежедневието. 

Мисля да започна с червилото, което издирвах под дърво и камък - Catrice 130 Frozen Rose.


За съжаление го спряха от продажба и вече не може да се намери. Толкова много исках това червило и толкова го обичам, че гледам да го пестя. Но пък ми е трудно да не го ползвам всеки ден. То е студено розово, със син подтон. Няма брокат в него, кремообразно е и удобно за носене. Не изсушава устните. 

Следва едно мое американско попадение - Nyx Matte Lipstick Hippie Chic.


За щастие марката вече се предлага и у нас. Това червило е доста сухо и трудно за носене. Цветът е труден за определяне - пастелно розово-прасковено е. Много специфичен е и не прилича на никой друг. Според мен е добре да се носи с балсам отдолу или гланц отгоре. Идеално се съчетава с бътър гланца Apple Strudel на Nyx. 

Следващото червило е едно от последните ми поръчани от Avon - Creamy Melon.


Това червило има много приятна кремообразна консистенция. Цветът е разкошен корал. Веднага освежава вида ми. Хем е ярко, хем е идеално за ежедневието. Страхотно се съчетава с един гланц на Essence в подобен цвят. Единственият му минус е, че мааалко изсушава устните по някое време. Други забележки нямам. Много добро попадение. 

Откакто създадоха чъбитата или така наречените дебели моливи червила, аз съм луднала по тях. Но най-любимото ми от всички е Bourjois Peach on the Beach.


Това червило преспокойно може да бъде определено за мой абсолютен фаворит, не само в този пост, а като цяло. Наравно с Maybelline Color Whisper 430 Coral Ambition са двете ми най-любими червила. Това на Bourjois е супер лесно за носене. Има приятна кремообразна формула, нанася се като разтопено масло и цветът е супер свеж розово-коралов. Винаги ме питат с кое червило съм когато го нося. Не изсушава устните ми. Не е много трайно, но не ми пречи да си слагам пак и пак от него. Горещо го препоръчвам!

Червилото, което завладя сърцето ми от няколко месеца насам, е Kiko номер 906. 


То е светло прасковено, почти нюд. Има малки златни блестящи частици в него. Струва ми се, че точно те го правят това, което е. Kiko 906 е идеалното ежедневно червило за мен. Харесва ми как ми стои, както и че отива на всеки тоалет и грим. Супер нежно е. Не го усещам на устните си, а също така не ги изсушава. 

Като казах нюд червило, няма как да не спомена любимеца си в тази категория - Revlon Colorburst 070 Soft Nude. 


Винаги когато нося тъмен грим на очите си, слагам това червило. Малко по-бежово кафеникаво е отколкото ми се иска, но може би ако беше по-светло, нямаше да ми отива. Единственият му недостатък е, че мирише ужасно. Нямам идея защо е така, не му е изтекъл срока на годност. Страшно икономично е. Това е едно от червилата, които почти всеки ден са в козметичния ми несесер за чантата и въпреки това не е дори наполовина. Харесвам го, жалко че вече почти никъде не се намира...

Последните две червила са доста ярки, почти неонови. Едното от тях е Chen Yu 103.


Tова червило е коралово, но доста клони към оранжево. По консистенция много ми прилича на Maybelline Color Whisper. Някак балсаместо е, но същевременно доста покривно. Невероятно стои на кожа с тен. Нанася се лесно и е удобно за носене. Това червило определено се забелязва и то в добрия смисъл на думата. 

И последното е пак от Avon и пак е тип "crayon" - Carefree Coral. (за съжаление надписа се е изтрил). 


Когато си сложих за пръв от това червило, направо ахнах. Толкова е наситено и ярко. И цветът е страхооотен! аз все го наричам червено, но по-скоро е ярко коралово. Единственият му недостатък е, че понеже има оранжев подтон, кара зъбите да изглеждат жълти. Малко е сухо и има доста блестящи частици в него, но заради красивия цвят мога всичко да му простя. 

Това са най-носените от мен червила. Много си ги харесвам по една или друга причина. Ако имате някое от споменатите, моля споделете с мен какво мислите.

До скоро <3

вторник, 22 април 2014 г.

Essence All About Matt! Fixing Powder

Здравейте!

Това е първата ми безцветна пудра за лице. Купих си я защото исках да фиксирам коректора под очите. А и всичките ми останали пудри са с цвят, и то често по-тъмен отколкото трябва. 

Essence All About Matt! Fixing Powder си купих наскоро. Когато за пръв път я видях, се зачудих, но не бях сигурна. После започнах да я търся под дърво и камък. 



Цената е 6,40 лв., което според мен е нормално за пудра за лице. Опаковката е стандартната безцветна и пластмасова, но стабилна. Затваря се добре, така че няма шанс да се отвори в чантата. 

Essence All About Matt! Fixing Powder се предлага в един цвят Аll about matt!, който изглежда бял в кутийката, но реално нанесен на лицето е безцветен. 

В описанието пише, че пудрата е фиксираща и матираща. Аз я използвам и за двете неща и съм доволна. Много ми харесва, че не придава допълнителен цвят на лицето ми, защото макар да не ми се вярва, всъщност имам няколко фон дьо тена, които ми пасват на тена.




Не бих казала, че Essence All About Matt! Fixing Powder е по-добра от другите ми пудри. Това, което ми харесва в нея е, че наистина фиксира добре грима, както и че не изглежда брашняна и не се забелязва, а същевременно си върши работата. Матира добре, но по някое време следобед се налага да сложа отново от нея. 

Страшно икономична е. Въпреки че я ползвам редовно, едва си личи, продължава да изглежда почти чисто нова. Не се разпрашава изобщо. Абе добро попадение си е. 

Аз я нанасям с любимата ми четка за пудра на Eco Tools

Не съм забелязала да фиксира кой знае колко добре коректора под очите ми, но дори и да го прави, не е за постоянно. Но аз така или иначе съм се примирила с този факт. Аз съм емоционален и усмихнат човек и няма начин да седя цял ден като мумия, само и само да не ми се вреже коректора в малките (да, оше са малки, йей) бръчици около очите. 

Смятам, че ще ми стигне за доста дълго време. Ако до тогава не намеря по-добра безцветна пудра, ще си я купя отново. Не знам защо досега не съм имала такава, това си е загадка за мен. 

Вие можете ли да ми препоръчате добра фиксираща безцветна пудра? 

Лека нощ от мен :)

понеделник, 21 април 2014 г.

Maybelline The Colossal Go Extreme Volume Mascara

Здравейте!

Наскоро излезе новата спирала на Maybelline и лично аз смятам, че всяка жена която иска хубави мигли, трябва да отиде и да си я купи сега докато е намалена на 8,69 лв. Защо ли? Ами много е добра. Последно така ме впечатли спирала през октомври доколкото си спомням... От тогава мина половин година, в която пробвах доста спирали (за сведение имам над 10), и попаднах на някои добри, на някои ужасни, а преди седмици на Maybelline The Colossal Go Extreme Volume Mascara.


Спиралата е в типичната тубичка за Maybelline. Тази е искрящо жълта с розови надписи и определено се забелязва отдалече.

Четката е обикновена, тоест не е гумена. Но пък същевременно е необикновена заради формата си. Не мисля, че съм имала друга такава спирала. Наподобява малко на One by one, но определено е различна. От двата края е по-тънка с цел улесняване нанасянето върху по-трудно достъпните мигли във вътрешния ъгъл. Косъмчетата са къси и гъсто разположени. Разресват миглите идеално и в никакъв случай не ги слепват. За мен това е важно защото не обичам мигли тип "крака на паяк".


Тази спирала разресва миглите, придава им дължина и обем и то от първото нанасяне. Но дори след втори или трети слой спиралата не се напластява по онзи ужасен начин.

Супер лесна и удобна е за използване, но понякога при невнимание е възможно да се мацне където не трябва. 

Не е течна, нито суха, идеална консистенция е, готова за използване веднага. Предполагам повечето от вас знаят как някои спирали за толкова течни, че им трябват няколко дни/седмици за да поизсъхнат малко. 


Когато за пръв път използвах спиралата, реших да сложа само на едното око и да сравня. Разликата беше поразителна. Изумително е какво може да направи една спирала. Без такава аз изглеждам като болна и се чувствам гола. Наскоро гледах клипче с въпроси към една бюти блогърка и единият от тях беше "ако до края на живота си можеш да използваш само три продукта, кои биха били те?" Аз веднага мога да кажа - червило, коректор и спирала! Тя е една съществена и много важна част от грима. Без нея някак всичко е недовършено и недоизпипано. 

снимката е малко смешна, но пък разликата в миглите преди и след се вижда добре


Моите мигли са дълги и извити, но не са гъсти, затова аз винаги търся ефекта обем от една спирала. И Maybelline The Colossal Go Extreme Volume Mascara ми го дава на 100%. 

Като цяло аз много харесвам спиралите на Maybelline, с изключение на The Rocket. Но тази новата определено ме впечатли и я препоръчвам защото смятам, че може да бъде изключително полезна за всяка една дама, независимо с какви мигли е.

Тази спирала при мен не се рони или размазва, но пък почти всичките ми спирали са така. Единствено не мога да кажа дали би задържала извивката на миглите ако те са ви прави и сте ги извили с помощта на миглоизвивачка.

Маха се лесно с помощта на мицеларна вода. Аз с едно напоено тампонче махам спиралата и от двете си очи без кой знае какво търкане.


Maybelline The Colossal Go Extreme Volume Mascara е хубава спирала на изгодна цена. Едно голямо браво от мен за Maybelline!

До скоро! :)

неделя, 20 април 2014 г.

Golden Rose Pearl Gloss Lipgloss - ревю

Здравейте!

Официално заявявам, че най-любимия ми гланц в целия свят Flormar P803 едва се държи на челното място. Това е така заради Golden Rose Pearl Gloss Lipgloss в цвят 05. Не знам какво ми става напоследък, но не мога да спра да нося гланцове. Безбройните ми червила си стоят в кутията, защото страстта ми се насочи към гланцовете и течните червила. Буквално преди броени дни попаднах на едно истинско бижу - Golden Rose Pearl Gloss Lipgloss. Имам същия, но с номер 03, и знаех че гланцовете от тази серия са много добри. Когато пред погледа ми попадна тестера с номер 05 не очаквах нещо много различно, даже сравних цвета с този на любимия ми гланц на Флормар като очаквах да са почти еднакви. Но не са! И толкова исках да го видя на устните си, че си го купих. Минути след това го пробвах и О, небеса!!!!, разкошен е и го казвам без грам да преувеличавам. 



На пръв поглед изглежда тъмен и перлен и съвсем не в мой стил. Не знам какво ме накара да погледна тестера точно на този цвят, явно в магазина е изглеждал различно. Но в момента, в който видях цялата му прелест на ръката си, знаех че и на устните ми ще е така. 

Цената му е 6,09 лв., което е супер изгодно. Купих си го от магазин Лили, където според мен е една идея по-скъпо от кварталните козметични магазинчета, убедена съм че там може да се намери и за 4-5 лв. 

Цветът, който си взех, е 05 и за пръв път ми се случва да не мога да кажа какъв точно е.


В опаковката изглежда тъмно бежов-пепел от рози, на ръката ми е прасковено розов, а на устните ми почти не придава цвят, а само блясък. Това според мен значи, че този цвят е "my lips, but better". Самият гланц наистина е перлен, както предполага името му. Но точно заради това има уникален бляскав, дори стъклен завършек

И още нещо много важно и всъщност това, което ме плени - този гланц има способността да запълни малките линийки и неравности по устните и ги прави да изглеждат сочни и двойно по-големи. Меко казано има мокър ефект. Аз самата не мога да спра да се гледам в огледалото и да се чудя защо по дяволите (извинявам се за израза) другите ми гланцове не стоят така???



Снимките определено не могат да уловят реалната му красота и диамантен завършек, но исках поне да сложа една две снимки, защото дори наполовина, пак се вижда колко е прелестен. 

Този гланц лепне. И затова е толкова траен. Е, не чак толкова колкото този на Classics, защото той буквално не помръдва от мястото си с часове. Но за мен не е неприятен за носене, даже напротив. Аз никога не съм имала нещо против лепнещи гланцове, даже смятам че това е предимство. 



Има аромат на дъвка, който ми идва малко остър, но пък не се усеща когато е на устните, така че не се оплаквам. 

Много съм впечатлена от този гланц. Дава ми такава увереност както никой друг, който имам. Изглежда скъп и изискан. Устните ми изглеждат сочни когато нося този гланц. 

Ако щете ми се смейте, но нямам търпение да се гримирам и да си сложа от Golden Rose Pearl Gloss Lipgloss. 

Този гланц за устни няма нито един недостатък, но за сметка на това има милион предимства:

- евтин е;
- достъпен и лесно откриваем (щях да кажа, че само до нас няма Golden Rose, но всъщност има)
- има уникален стъклен ефект;
- цветът е страхотен и отива на всичко;
- траен е;
- не се събира в ъгълчетата на устните ми и не прави онези гадни бели черти;
- има блясък, особено на слънце;

Меко казано ми харесва. Определено ще виждате този гланц в постовете ми. Разкошен е!


Пожелавам ви ползотворна нова седмица :)

събота, 19 април 2014 г.

Bourjois 123 Perfect CC Eye Cream

Здравейте!

Позагубих се малко напоследък, но вдъхновението ми никакво го нямаше... Въпреки безбройните ми гримове, така и не можах да измисля за кой и какво да пиша. Добре че това беше временно, защото никак не ми допадна. Днес въпреки лошото време и не особено добрата светлина за снимки, направих доста и нямам търпение да ги пусна в следващите публикации. 

Имам някои страхотни попадения от последните си покупки и просто трябва да ги споделя с вас. Едно от тях е cc крема за очи на Bourjois чието пълно наименование е Bourjois 123 Perfect CC Eye Cream.

Купих си го преди няколко месеца (не помня точно кога, затова не помня и цената, но е под 15 лв. със сигурност) и се учудвам че още не е свършил. Такива опаковки тип писалка при мен по принцип не изтрайват повече от месец. Но пък и аз не съм го ползвала нон стоп...


Всъщност опаковката е много интересна и оригинална, защото има силиконов накрайник. На мен ми е супер удобен, а и от него излиза достатъчно количество за едно ползване. Единственият недостатък е, че понякога остава малко количество, което ако не се почисти засъхва и после блокира излизането на сс крема. 


Това е първият сс крем за очи, който ползвам. Казвала съм и друг път, че не си падам особено по такива хибриди (визирам предимно бб кремовете), но пък много си харесвам сс крема за лице на Max Factor, а и този за очи, така че човек никога не трябва да е предубеден...

Идеята на сс крема за очи (сс означава colour correcting) е да озарява зоната под очите, както и да я хидратира. И аз мисля, че се справя доста прилично. Но аз така или иначе винаги си слагам крем за очи след сутрешния тоалет. 


Консистенцията е течна, но щом се нанесе на кожата, не се разтича, а се разнася идеално. 

Име лек приятен аромат, който едва се усеща.

Доколкото знам се предлага само един цвят, който би трябвало да е универсален. Но е светъл, така че предполагам няма да допадне на момичета с по-тъмна кожа. 


Покритието му е леко до средно. Не се справя с много тъмни кръгове под очите. Но наистина придава събуден вид на очите ми. Напоследък имам проблем с подуване на очите, който решавам с компрес от краставица. Но определено си трябва и малко цвят, който да озари погледа ми и този сс крем се справя добре. 

Аз го ползвам понякога самостоятелно, но по-често над коректор, който е прикрил тъмните кръгове. Не съм забелязала да се врязва в малките линии под очите. Тоест не много, защото чак изобщо няма как да стане, при положение че по цял ден се правят гримаси, а пък и аз се смея постоянно...


Не бих казала, че това е коректор от първа необходимост, но пък би могъл да бъде такъв за някои без тъмни кръгове под очите... На мен много ми харесва и е поредното доказателство, че лош продукт на Bourjois няма (е, добре де, почти няма).

В общи линии този сс крем за очи е идеален за дните когато не искаме много грим, но пък имаме нужда да изглеждаме свежи. Според мен е много удобен и за пътуване, защото е две в едно - крем за очи и коректор. А и писалката е супер лека и компактна. 

Определено бих си го купила отново, защото наистина ми харесва и според мен си заслужава. Казвала съм го и преди, но ако някой не е разбрал, една от най-любимите ми марки за декоративна козметика е Bourjois. Често си купувам по нещичко от техните щандове, жалко че ги намирам почти единствено по моловете. 

Желая ви приятна и топла предпразнична вечер <3

понеделник, 14 април 2014 г.

Nivea 3 in 1 Micellar Cleansing Water

Здравейте!

Ред е на новата мицеларна вода на Nivea. Тя ще бъде герой на днешния пост. Веднага щом разбрах за нея, отидох и си я купих. Но започнах да я ползвам наскоро защото имах за довършване тази на Garnier. Nivea е поредната марка, която пусна на пазара мицеларна вода. Но това е съвсем нормално, защото предполагам за много момичета това е най-удобния вариант за махане на грим. Поне за мен е така. Откакто започнах да ползвам мицеларна вода, си спестих много време и пари за различни видове средства за премахване на грим. В общи линии от година и нещо си махам грима само с мицеларна вода и след това си мия лицето с някакъв продукт за лице. Това е. Така че мен е много важно да имам добра мицеларна вода. 

Нека преди да започна с приказките да ви покажа самия продукт. 


Стандартна прозрачна пластмасова опаковка от 200 мл. Затваря се уж плътно с капаче, не се разля в багажа ми когато пътувах. В общи линии е типичното шишенце за мицеларна вода. Според мен трябва да ги правят с винт, а не капаче, но те си знаят.

Няма аромат. Самата течност е безцветна и доста често се образуват балончета. 

Не лепне и не оставя каквато и да била следа по кожата. На мен много ми допада, че след това лицето ми е като току що измито, меко и чисто. 


Относно най-важната част, а именно махането на грима, съм много доволна. Отначало имах чувството, че напоения тампон някак се хлъзга по кожата ми, но с течение на времето това престана. Не знам на какво се е дължало и дали само при мен е така, но добре че вече не е така, че беше досадно и имах чувството че нищо не махам от грима. 

Това е може би мицеларната вода, която най-лесно и без проблем сваля спиралата от миглите ми. И не изсушава зоната около очите, което беше голям недостатък на водата на Garnier. 


Иначе остатъка от грима го махам точно с толкова памучни тампончета, колкото когато използвам друга мицеларна вода. Така че съм доволна. А и лицето ми става много меко и чисто. Не съм забелязала да ми дразни, а пък и тази вода е за всякакъв тип кожа.

Относно това, че хидратира кожата не бих могла да дам обективно мнение, само знам че кожата ми се чувства добре след като съм си махнала грима. Откакто я използвам ми се появи една пъпка, но пък за мен това е рядкост, та не знам дали не е от нея, но се съмнявам...

С две думи - доволна съм, мицеларната вода на Nivea ми допадна и бих си я купила пак. 

А вие пробвахте ли я? Как ви се струва?

Приятна вечер от мен :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...