сряда, 27 април 2016 г.

Любими продукти за Април

Здравейте!

Реших преди празниците да ви покажа любимите си продукти за месеца.


Може би най-любимото ми нещо от всичките е спиралата L'Oreal False Lash Wings Sculpt. Не съм фен на спиралите на L'Oreal, обаче тази ме впечатли супер много. Даже надмина любимата ми Lash Sensational на Maybelline. Отначало беше доста течна, но с времето консистенцията й стана идеална. Издължава и извива миглите, като им придава и обем. Не ги разресва чак много добре, но не ги и слепва. Това е перфектната спирала, казвам ви!


Започнаха по-топлите дни (като изключим последните два) и доста често ползвах матови фдт-и, но пък ми изглеждаха твърде пудрени и затова слагах блестяща база под тях. Преди харесвах един течен хайлайтър на Benefit с розов отенък, а сега много ми допада Rimmel Good to Glow 003 Soho Glow. Той е по-скоро златно-бронзов. Е, не ме прави чак като J Lo, но почти... :D

Открих своя любим коректор за ежедневието - Rimmel Match Perfection - хем прикрива тъмните кръгове под очите, хем стои много естествено. Има и лек озаряващ ефект. Много е лек и кремообразен. 


Бях ви казала, че в последно време съм на оранжева вълна. За цвят на ноктите си през Април най-много харесвах ярко оранжевия Flormar 479 Troll и прасковено-кораловия Essence 02 I care for you. И двата са супер пигментирани и с наситен цвят. 


За устните използвах толкова много различни червила и гланцове във всякакви цветове, но най-често залагах на Essence 11 All about cupcake - полупрозрачно и леко розово балсаместо червило. А любимият ми гланц беше Maybelline 720 Nude Illusion. Прекрасен прасковен нюд. 



Забравих да снимам Maybelline Vivid Matte Liquid 05 Nude Flush за общата снимка, но не мога да не го спомена, тъй като го нося доста често откакто го имам. Не обичам да го нанасям изцяло, по-скоро слагам малко и го разнасям с пръсти. Ефекта на пудрено розови устни много ми допада. 

И последният любимец за месеца е на Maybelline. Наскоро те пуснаха нови ружове (дали е нова серия или просто нова опаковка, не съм сигурна) и аз си взех най-яркия, коралово-оранжевия 100 Peach Pop. Пигментиран е и придава много свеж вид на лицето. 


Това бяха моите любимци, а кои са вашите? 

Весели Празници!

събота, 23 април 2016 г.

Празни опаковки

Здравейте!

Отново е време да ви покажа какво изхабих докрай и съответно цялостното си мнение за продуктите. Щом съм стигнала дъното на нещо, то значи мога да дам обективна оценка - какво ми е харесало и какво не. 

Ако този род публикации са ви интересни и полезни, моля продължете да четете.

  • Nivea Wasch-Emulsion - за суха кожа
Моята кожа не е суха, но този измивен крем за лице на Nivea ми допадна. В него имаше малки ексфолираши частици, които ме отърваха от някои сухи участъци по кожата ми. Нежен е и измива добре. Обаче не е икономичен, доста бързо му видях края.
  • Victoria's Secret Pure Seduction - спрей за тяло
Не ми се искаше този спрей с аромат на фрезия и червена слива да свършва. Но пък толкова много го харесвах, че неизбежно го изпръсках. Ухаеше свежо и плодово, но в никакъв случай натрапчиво. Ароматът му се задържаше на кожата ми цял ден. Имайте предвид обаче, че не е купуван от България. Все ми се струва, че тези които се продават тук не са толкова трайни. 
  • Dove Silk Dry - дезодорант против изпотяване
Харесвам дезодорантите на Dove, защото са ефективни. А този пък ми е любимия аромат. 
  • Dove - душ гел с масло от карите и ванилия
Не знам коя поредна изхабена опаковка показвам от душ геловете на Dove. Разкошни са.
  • Mexx Energizing Woman - парфюм
Това е един изключително свеж и цитрусов парфюм, който ми напомня за лятото и морето. 
  • La Roche-Posay - мицеларна вода
Знаете, че от доста време използвам само тази мицеларна вода за премахване на грима си. Опитах се да я заменя, не стана и си купих ново шише от тази. Отново.
  • Scholl Fresh Steps - спрей за обувки
Според мен всички продукти на Scholl са ефективни, а специално този ми беше голям помощник в грижата за ходилата. 
  • Lilly - маслен лакочистител
И на него не съм изневерявала, просто защото е най-добрия на пазара. 

  • M.A.C Prolongwear / NW20 - коректор
Това за мен е най-добрия коректор за прикриване на тъмните кръгове под очите на света. Супер покривен е и страшно издържлив, но някак си успява да се слее с кожата и да изглежда естествено. Обожавам го. Жалко, че последното количество от него не излиза от опаковката. 
  • L'Oreal Super Liner - очна линия
Писеца на тази очна линия ми беше супер удобен. Цветът е наситено черен и очната линия издържаше цял ден без да избледнее или да се размаже. Вече си купих нова опаковка. 
  • Golden Rose Color Sensation Lipgloss / 116 - гланц за устни
Това е един от най-любимите ми гланцове за устни. Придава лек прасковен цвят на устните и мнооого блясък. Супер комфортен е за носене и не е лепкав. Препоръчвам с две ръце!
  • Maybelline Lash Sensation - спирала
Тази спирала също ми стана много любима и това е поредната изхабена опаковка от нея. Тя е всичко в едно - обем, дължина, извиване на миглите, трайност. Имам две нови опаковки, но не знам кога ще ги използвам, защото на хоризонта се зададе нов любимец... следете блога и скоро ще разбере кой е той. 

Това беше за днес, до скоро!

събота, 16 април 2016 г.

Flormar 479 Troll

Здравейте!

Не помня откога не съм писала в блога за лак за нокти. Не бях си купувала лак на Flormar от обикновената им серия от много време, но неоново оранжевия Flormar 479 Troll ми привлече вниманието. Покрай любимците ми на Essie и Rimmel съвсем бях зарязала предишния ми фаворит  Flormar. Лаковете им са супер изгодни - струват едва около 2-3 лева, имат голямо разнообразие от цветове, покривни са и трайни (на моите нокти). 

С настъпването на топлите слънчеви дни много ми се приноси оранжево и точно тогава видях Flormar 479 Troll. Грабнах го без да се замисля и веднага се лакирах с него. Той е от тези лакове, които те карат да си гледаш ноктите постоянно и да им се радваш. 



На снимките цвета не излиза така ярък и наситен както наживо, но така и не успях да хвана истинския нюанс. 

Четката е стандартна, но на мен ми е удобна. 

Консистенцията също е съвсем нормална, не прекалено течна или гъста. 

Аз винаги нанасям два слоя от лака. 


За постигане на по-голяма трайност винаги нанасям от гел топ лака на Essence, който между другото много помага за бързото съхнене. 


Това ще е моят лак на пролет/лято 2016, а вашият кой е?

понеделник, 11 април 2016 г.

Милион и една покупки

Здравейте!

Бързам да ви покажа козметичните ми придобивки за месеца, защото в момента в дрогерийните магазини има големи намаления и ви съветвам ако искате нещо от там, да побързате. Аз определено прекалих с количеството продукти, които си купих но пък съм толкова доволна от всичките, че грам не съжалявам. 

обеците са от H&M

Не знам дали си личи, но съм на оранжева вълна. Крак повлече ружа на Maybelline 100 Peach Pop в новите опаковки. Отваря се настрани, а самия руж е ярък и доста пигментиран. Взех си и прасковения руж 090 Mandy-rine на Catrice, защото беше намален, а и гледам че вече тази серия не я зареждат по стелажите, което е много жалко...

Намерих най-готиния ярък и неонов оранжев лак за нокти и той струва едва 2 лева! И преди съм казвала, че лаковете на Flormar са страхотно попадение и 479 Troll го доказва за пореден път - плътен, траен и лесен за нанасяне. 


Вече си имам и оранжев гланц - Golden Rose Color Sensation 113. Малко по-прозрачен е отколкото ми се иска, но и така ми допада. Обожавам гланцовете от тази серия.  

Видях нова серия хидратиращи червила на Rimmel и си взех оранжевото 600 Spin all Spring. Като оцветен балсам за устни е и наистина е хидратиращо. 

Имах нужда от мицеларна вода и както винаги заложих на изпитаното - La Roche-Posay


За справяне с непокорната ми коса заложих на натуралната марка Apivita и шампоана им за мазни корени и сухи краища с коприва и мед. Тепърва събирам впечатления от него.

Исках да си взема и крем за подхранване на краищата на косата и погледа ми се спря върху L'Oreal Elseve Total Repair CICA-Creme. Засега много ми допада. 

В аптеки Медея този месец всички продукти на L'Oreal и Maybelline са намалени с 40% (благодаря, Снежи). 

Взех си страхотния фдт L'Oreal Infallible 24H-Matte, като се надявам този път да не прецака кожата ми. Също така си избрах два нюанса от моливите червила Maybelline Color drama, които отнесоха много хвалби. Имам 140 Minimalistic и 420 In with coral


Но освен това намаление, има и други промоции - като например две малки термални води на Avene за една. 

И пак от аптека Медея си взех комплект за пътуване с няколко мини неща на Nuxe Bio Beaute. Има крем за лице, ексфолиант за лице, крем за ръце, мицеларна вода и лосион за тяло. 

Maybelline пуснаха нова очна линия в интересна опаковка и малко по-дебел писец като на маркер. С Master Precise Curly се работи много по-лесно отколкото очаквах.


Учудващо, но нямах лак подходящ за френски маникюр, който да кара ноктите да изглеждат "чисти". затова си взех Golden Rose Ice Chic 05. Разкошен е!

Новите заздравители с цвят на Essence са си всъщност много добре пигментирани лакове за нокти и прасковения 02 I care for you е готин пролетен цвят. 

Бях си казала, че ще си взема новия коректор на Bourjois когато го намалят и вече съм горд притежател на Radiance Reveal 01 Ivory. Хидратиращ е и наистина озаряващ. 


Направих поръчка от enzo.bg заради две неща - новата спирала на L'Oreal False Lash Wings Sculpt, която е удивително добра и парфюма, който никъде другаде не мога вече да намеря - Niomi Campbell Cat Deluxe. Поръчах си от любопитство Maybelline Color Elixir 720 Nude Illusion. Много прилича на същия тип течно червило на L'Oreal. 


Голяма изненада беше за мен да видя Maybelline Vivid Matte Liquid червилата тук. Единственият цвят, който ми хареса беше 05 Nude Flush. Обичам да нанасям малко от него и да го разнеса с пръсти на устните си. Оставя много приятен матов стейн.

несесера на точки е от Джъмбо



Гланцът Golden Rose Ultimate Color 06 ми беше силно препоръчан от Кристин и си го нося когато съм в розово настроение. 
И за десерт нещо любопитно, което още не съм пробвала - козметична гъба за лице Konjac


Ами това беше! Мисля да постя откъм нови покупки...

*Не съм сложила цените, но ако нещо конкретно ви интересува, питайте ме, аз ще проверя и ще ви кажа*

четвъртък, 7 април 2016 г.

Любимите ми неща от DM и Lilly, които не са гримове

Здравейте!

Аз съм редовен посетител на дрогерийните магазини DM и Lilly. Там обаче освен декоративна козметика на различни марки има и други интересни неща. Повечето от тях пак са свързани с красотата, затова реших все пак да направя пост за тях. 


Любимите ми база за лак и топ лак са Eveline 8 in 1 и Essence Gel Top Coat. Базата за лак всъщност е заздравител, който реши проблема ми с цепещите се нокти. А топ лака освен че придава стъклен блясък на маникюра ми, спомага и за по-бързото съхнене на лака. 


Пак с нокти е свързан и следващия ми любимец и това е масления лакочистител на Lilly в зелената опаковка. Много пъти съм говорила за него, изключително бързо сваля лака, като същевременно е супер шадящ към ноктите. 

Почти никога не оставам без опаковка (и то в повечето случаи голяма) от душ геловете на Dove. Много са меки, правят страхотна пяна, измиват добре и ухаят разкошно. 


Аз много обичам свещи и винаги си купувам различни видове и аромати. Обаче има една свещ, която е номер 1 за мен и това е Glade с шоколад и мед. Винаги когато я намалят си купувам по една две бройки и така се запасявам. 


Не е особено полезно косата да се мие прекалено често, но пък от друга страна никак не обичам да ходя в неугледен вид. За добрия вид на косата понякога използвам сух шампоан. Не съм пробвала кой знае колко много марки, но пък и няма нужда защото намерих най-добрия за мен - този за брюнетки на Batiste. Не оставя бели петна в косата. 


Харесвам душ геловете на Balea, но най-любим засега ми е аромата "Захарна целувка". Ухае на сладкиши, жалко само че аромата не е много траен. 

Последно по темата за лаковете - предполагам знаете, че обожавам лаковете на Essie. Обаче тези на Rimmel също са ми страхотни фаворити. Имат огромно разнообразие от цветове, наситени са, с хубава широка четка, съхнат бързо и са покривни и трайни. Препоръчвам! 

Преди да открия четката 217 на M.A.C използвах за грима на очите си комплекта от две (четири защото са с по два края) четки на Eco Tools. Вече не помня как се казват, но ми вършат много добра работа, както за нанасяне на сенките, така и за блендването им. 


Съвсем случайно в DM намерих кибрит на бухалчета, в който клечките са дълги. Имах нужда от именно такъв, защото когато восъка в буркана намалее, ми е трудно да ги запаля със запалка или с обикновен кибрит. Този освен че е супер удобен, е и сладък. 

Дрогериите са много изкушаващи, защото предлагат голям набор от продукти и човек винаги има избор. Освен това доста често има намаления. като например сега. До края на април много от декоративната козметика в Lilly и DM е намалена, така че ако нещо ви трябва сега е момента да си го купите. 

Чао!

неделя, 3 април 2016 г.

Clinique Beyond Perfecting Foundation + Concealer - ревю

Здравейте!

Толкова много исках да пробвам хваления фдт Clinique Beyond Perfecting, че когато си го купих по време на осмомартенските намаления, бях на седмото небе. Проучвах този фдт месеци наред и отзивите за него бяха все добри. На теория трябваше не само да ми хареса, но и да се превърне в един от любимите ми фдт-и. Какво се случи на практика, ще разберете от този пост. 


Реалната цена на този фдт е около 60 лв (Sephora), в бутиците на Estee Lauder е 65 лв. Аз успях да си го купя с цели 30% намаление.

Количеството са стандартните 30 мл.

Шишенцето е стъклено, но интересната част е апликатора, който е същия като на коректорите.


Clinique Beyond Perfecting Foundation е две в едно - фдт и коректор. Има гъста консистенция, която се разнася малко трудно и дава пълно покритие. Прикрива всичко.

Не е предназначен за конкретен тип кожа - води се за всеки тип - от суха до мазна. Моята е нормална към мазна, като понякога на места имам и сухи участъци.


Аз имам най-светлия цвят, който е 1 Linen. Да не повярва човек, но този цвят ми пасна идеално. Между другото по-светли цветове има само в бутиците на Estee Lauder/Clinique, в другите магазини тип Sephora/Douglas предлагат от 6 нагоре (за спраква, отново казвам че моя е 1).


Този фдт обещава матов завършек и наистина е така. Матов, но не и пудрен.

След общата информация за този фдт идва и моето впечатление от него.
Първо - не се нанася никак лесно заради гъстата си консистенция. С четка или пръсти съвсем не препоръчвам да се нанася, най-задоволителни (ако могат да се нарекат така изобщо) резултати се постигат само и единствено с оригиналния бюти блендър. Но дори и с него разширените пори продължават да се виждат, даже са подчертани по един ужасен начин, сякаш този фдт се впива в тях. Имам големи затруднения да го нанеса, особено на и покрай носа. Подчертава всяко сухо местенце по лицето ми. Поради тази причина не стои никак естествено и си личи.

Второ - не е дълготраен. При мен направо се изпарява след не повече от 3-4 часа. Особено бързо изчезва от Т-зоната ми. А не съм забелязала да ми омазнява лицето кой знае колко.


Не мога да си обясня защо така се получи при мен. Всички момичета го хвалят този фдт, а за мен е може би най-голямото разочарование. Изненадана съм, защото по принцип нямам капризна кожа и мога да накарам почти всяко нещо да работи при мен. Но с този фдт не знам какво да правя, честно. Пробвах да го нанасям по различни начини, без или с различни бази за грим, пробвах с по-малко количество, разлика няма... Единствено когато използвам бюти блендъра положението не е плачевно, но пък след това в средата на деня и без това изчезва...

Не бих го препоръчала за мазна кожа, защото изчезва много бързо. Не бих го препоръчала за суха кожа, защото подчертава сухите участъци. И за кожа с несъвършенства не би свършил работа, защото подчертава разширените пори... Аз имам сравнително хубава кожа, с равен тен и почти без съвършенства, но уви, Clinique Beyond Perfecting Foundation + Concealer не работи при мен.

Много съжалявам, че съм толкова негативна, но знаете че аз винаги съм честна и обективна в ревютата, които правя в блога и бях длъжна да споделя искреното си разочарование...


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...