неделя, 7 юли 2013 г.

A beauty and cosmetics haul

Здравейте!

Днес ще ви покажа каква козметика и гримове си купих наскоро. Без много обяснения, директно ще приложа снимков материал и ще кажа по една две думи за нещата, които си купих. А по-нататък, ако някой си заслужи място в сърцето ми, ще направя и отделно ревю. 


Покупките ми са от магазини DM и Lilly, Avon, Inglot и кварталните козметични магазинчета.

Маската за лице е на марката Balea.


















Тази маска е овлажняваща и е с алое вера, масло от жожоба и шеа. Мисля да я пробвам след морето, когато кожата ми ще има нужда от по-сериозно овлажняване. 

Любимата ми българска марка Bilka е изкарала на пазара няколко нови продукта, сред които интимен хидратиращ гел.



 По принцип не ви показвам такива продукти, защото за мен са твърде интимни. Но този е нов и според мен си заслужава да се спомене. Ползвах го вече няколко пъти, харесва ми. В интерес на истината досега не съм имала продукт на тази марка, който да не харесам. 

Друга българска марка, към която имам афинитет, е Бочко. Може да ми се смеете, но си купих детски гланц за устни от аптеката.

Супер сладурска опаковка. Купих си го, защото напоследък се опитвам да ползвам по-малко химични неща, и много се надявам този да е такъв (все пак е детски). Дано да заредят още такива в аптеката, защото искам да зарадвам и племенниците си... 

Другото детско (даже за бебета) нещо, което си взех, е спрей за лесно разресване на Johnson's.

А междувременно си купих и слънцезащитен спрей на Garnier, защото всички подобни продукти бяха намалени с 20% в DM. Нали все пак ще се ходи на море, няма как да пропусна да си купя такъв продукт. Харесва ми, че е water resistant, защото аз съм като жаба, когато съм на море, почти не стоя на пясъка, а във водата също доста се изгаря. 

В магазин Lilly имаше промоция от душ гел и дезодорант на Bourjois за 6лв. Имах нужда и от двете, така че си ги взех. 


Още не мога да дам отзиви, защото не съм ги пробвала, но ми миришат хубаво и се надявам да ми харесат.

В петък дойде поръчката ми от Avon. Този път бях скромна - само един парфюм и червило.


Парфюмът ми се струва малко странен в началото като се пръсна, но като мине малко време, ароматът става много нежен и приятен. Има дървесни нотки и мускус. А червилото изглежда керемидено в гилзата, но на устните оранжевее. 

Вчера минах през Inglot без конкретно да искам нещо. Но си взех един цвят сенки в нюанс 612. 


Честно казано, харесах си поне 4 други цвята, но понеже ги нямаше в наличност, си избрах прасковен нюанс с малко блестящи частици. С този цвят не може да се сбърка, много е нежен, едва доловим, подходящ за ежедневен грим и за всякакви тоалети.

От едно квартално магазинче си взех и едни други сенки на Catherine Arley, номер 02.


Но тях няма да ги ползвам като сенки, а като хайлайтър. Струва ми се, че ефектът ще е супер.


Вижте какъв страхотен блясък придават.

Купих си и двойна четка за сенки на Pretty Time. От единия край е скосена, което я прави подходяща за нанасяне на цвят по костта, а от другия край е пухкава и подходяща за смесване на цветовете. Пробвах я веднъж, хареса ми, обаче забелязах, че й падат косъмчетата... За 2-3лв., толкова...

От известно време все заглеждах двойното червило на Max Factor и този път си го взех. 


От ляво е златното червило. То изобщо не е толкова наситено, колкото изглежда в опаковката. По-скоро е като златист балсам за устни. Другото обаче си е доста наситено и покривно червено, което на моменти ми изглежда коралово. А най- вдясно е комбинацията от двете. Доста са кремообразни и меки, така че не препоръчвам да се носят в чантата или колата през лятото. 

Купих си и гланц  Maybelline Colorama 293. 


Нюансът е бледо розов с малки златни блестящи частички. Изключително подходящ за дните, когато искаме нещо непретенциозно и същевременно симпатично. Аз го използвам главно в комбинация с червило в телесен нюанс. Даже смело мога да кажа, че това е любимата ми комбинация в последните дни. 

И на последно място е всъщност най-добрата ми покупка (според мен). Става дума за лак за нокти на EKS.  





Страхотен неонов коралово бебешко розов цвят. Цената му е 7лв. в магазинчето до нас. Сложих два слоя, които са напълно достатъчни. Няма нужда от топ лак, защото има почти стъклен ефект. Едва два дни съм с него и вече ми направиха комплимент и ме питаха от къде съм го взела.

Много съм доволна от покупките си. Ако нещо много ме впечатли, ще пиша подробно ревю. 


Пожелавам ви приятен следобяд.

8 коментара:

  1. Много хубав шопинг,да са ти честити и да си ги носиш със здраве:)
    Слънце,ако не е много нахално,може ли да те питам къде ще ходиш на почивка?Мисълта ми е,ако си близо до Поморие,може да се видим,да пийнем по коктейлче :)

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотен лак. Всички покупки са много хубави. Маската на Балеа е добра. Аз изхабих двете пакетчета предния месец, овлажнява приятно и има много лек аромат. По-водниста е, но се преживява. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси :) тази маска ми беше препоръчана, радвам се че и ти сподели мнението си за нея, много ми е полезно да знам какво мислят другите за продутките...

      Изтриване
  3. Преди време майка ми си купи два "Бочко" балсама за деца. Готини са, миришат хубаво,но са твърде лъщящи за мен.:)

    ОтговорИзтриване
  4. Парфюмът от ейвън траен ли е? :)

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...