неделя, 14 юли 2013 г.

Rimmel Match Perfection vs Rimmel Wake Me Up Foundation

Здравейте!

От известно време ми се иска да съпоставя два фон дьо тена от една и съща марка. Става дума за Rimmel Match Perfection и Rimmel Wake Me Up. Някой сигурно би си казал "че какво им е толкова различното?", обаче аз смятам че имат различни характеристики... Имам си и фаворит сред тях, което предполагам ще си проличи по някое време. 



Всъщност първо си купих Wake me up, със сигурност го имам от поне една година, ако не и повече. Имам го в нюанс 200 Soft Beige. Не му помня цената, знам че го взех на промоция и беше много намален. 

Преди няколко месеца си взех и Match Perfection, очевидно пак в същия нюанс (чак сега забелязвам) 200 Soft Beige. Мисля, че си го купих веднага като го пуснаха по нашите магазини. 

И двата продукта са по 30мл., в стъклени здрави опаковки, с капачките с логото на Rimmel, имат лек аромат, който в никакъв случай не е силен и натрапчив. И двата имат слънцезащитен фактор, като на Match Perfection е малко по-висок - 18SPF.

Консистенцията им е различна, поне в моите очи. Мисля, че и на снимката може да се види, че Match Perfection е по-течен, а Wake me up по-гъст. 



















И може би точно в това се крие цялата разлика между тези два фон дьо тена.

Обещанията и за двата продукта са почти идентични - озаряващ блясък.




















Единият обещава отпочинало и свежо лице, а другият перфектно сливане с тена на лицето (аз така разбирам "match perfection"). 

Според мен Match Perfection изпълнява това, което обещава - разнася се лесно, слива се перфектно с моя тен на лицето, и крайният резултат е един озарен вид. 

Докато Wake me up е една идея по-гъст и тежък, по-труден ми е за разнасяне, и макар и двата фон дьо тена да са в един тон, Wake me up е по-тъмен. 

от ляво е Match Perfection, от дясно Wake me up



И двата продукта имат може би средна покривност, но финишът е различен. Определено не препоръчвам Wake me up на хора с мазна кожа, защото крайният резултат от този фон дьо тен (дори с пудра отгоре) е лъщящо лице. Моята кожа не е мазна, но е смесена и този фон дьо тен не мога да го нося през лятото. 

А Match Perfection е друга работа - нежен и лек, не го усещам на лицето си, не лъсвам от него. Е, не е матиращ, но в сравнение с Wake me up е по-лек и изглежда така, все едно нямам нищо, но лицето ми е озарено и свежо. 

Предполагам вече е станало ясно, но ако все пак не е, ще уточня, че от тези два фон дьо тена предпочитам Match Perfection, много мой тип е - хем покрива дребни петна и лунички, хем не е като маска. 


Мисля, че от снимката може да се долови веднага петното в дясно (Wake me up), а това в ляво (Match Perfection) почти не си личи. Тук не съм ги смесвала, просто съм ги разнесла по ръката. 

В заключение ще кажа, че ползвам Match Perfection много повече и бих си го купила пак.

Ще ми бъде интересно ако имате някой от тези фон дьо тени да споделите мнението си за него.


Приятен неделен ден! 


9 коментара:

  1. Аз също имам Match Perfection и съм много доволна,ползвам също и пудричката,която също е много добра :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Оо, за пудрата не съм се замисляла, ще взема да я пробвам :)

      Изтриване
  2. Пробвай я,мисля,че ще ти хареса! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Аз съм много доволна от Wake me up, но пък не съм пробвала Match Perfection... Заинтригува ме, сега ще трябва да го пробвам и него :)
    Ивана
    dreamofjoe.blogspot.com

    ОтговорИзтриване
  4. На мен Match Perfection ми ебедин от любимите фдт-ни :))) Решила съм и да поръчам коректора от серията от някой сайт, че само хубави неща съм чела за него

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, моя го имам отдавна и в момента му използвам последните капки... а за поръчката, нали знаеш какво да направиш преди това?

      Изтриване
  5. И двата много ги искам, но винаги съм клоняла към Wake me Up, светлоотразяващите частички ме изкушават, но пък имам смесена кожа. Много полезно ревю :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Той е един от малкото фдт-и, с които така и не успях да се сработя :(

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...