вторник, 20 май 2014 г.

L'Oreal Les blancs nail polishes

Здравейте!

Наложи се за малко да изневеря на любимите си лакове Essie с тези на L'Oreal от колекцията Les Blancs (в превод от френски Белите). Предполагам знаете, че обожавам пастелни лакове, и най-вече тези, които приличат на блажна боя. Възможно най-обичания от мен лак за нокти е Fiji на Essie и всеки, който ми прилича на него като консистенция и идея, веднага ме привлича неустоимо. Така се случи и когато видях един светло жълт пастелен лак, който се оказа на L'Oreal. Името на колекцията за съжаление не го пише на самите шишенца, така че падна голямо търсене в нета. А имах нужда от тази информация, защото когато си купих жълтия лак, си харесах и един син, но не бях сигурна как ще стои на ноктите. В последствие го проучих, купих си го и съм супер доволна. 



Идеята на тези лакове е, че са с бяла основа и лек светъл нюанс от друг цвят. Супер покривни са и аз бих ги оприличила като млечно пастелни. Нямат брокат, но пък имат лек гланцов ефект, тоест не са матови. 

Аз си взех единия от Елитис, а другия от ДМ, като и на двете места бяха на промоция по 6 лв. Стандартната цена мисля, че е 7,49лв. 

В колекцията още видях, че има светло ментов и светло люляков. Вероятно има и други цветове (според интернет има), но аз не ги видях, може би защото бях привлечена най-много от тези 4 цвята. Взех си само жълтия и синия, защото нямах такива, но честно казано съм доста запленена и от другите два цвята, та ще видим дали няма да си взема и тях. 

Засега ще говоря само за 850 Lemon Merengue и 858 Ocean Porcelane.



Консистенцията е по-гъста и млечна от обичайното. Нанасянето е лесно и приятно дори за несръчни хора като мен. Четката е среден размер, но няма как да е по-голяма, защото самите шишенца на лаковете са по-малки от обичайното. Количеството лак е 5 мл
Аз лично абсолютно винаги нанасям два слоя като изчаквам първия да изсъхне добре и после слагам втори. Покривността е изумителна. 

Това, което адски много ми харесва в тези лакове, е че изсъхват невероятно бързо, буквално за минути. Не се образуват балончета, което за съжаление рядко ми се случва дори с чисто нови лакове. 


Преимущество е, че нямат силна задушлива миризма на лак. Аз почти не усещам аромата когато се лакирам, за след това да не говорим. 

Единственият минус е, че не са никак трайни. Може да разчитате на тях два дни, след което започват да се белят. Но аз не нанасям топ лак, напоследък даже и база не слагам, но и когато слагах не виждах особена разлика. Трайността, разбира се, при всеки е различна в зависимост от това каква плочка има. 


И двата цвята са страхотни и точно такива каквито обичам. 850 е светло, едва доловимо жълто, а 858 е небесно синьо. Само ми се щеше 858 да е малко по-искрящ и неонов, но и така си го харесвам. Имам подозрения обаче, че прилича много на един от "мокрите" ми стъклени лакове от Flormar... Затова не съм си взела още люляковия, защото имам подобен на Essie, а пък ментов имам подобен на Flormar... Ще взема да ги сравня и така ще реша най-добре дали да си взема другите два цвята, които харесах.



Много се притеснявам да не се сгъстят бързо заради консистенцията си. Имала съм друг лак на L'Oreal, който буквално след две нанасяния вече не беше използваем... Това обаче само времето ще покаже...

Аз бях доста заинтригувана от тази колекция Les Blancs. Смятам, че абсолютно всеки цвят си заслужава и за тези като мен, които харесват такъв тип лакове, тези на L'Oreal са добър избор за пролетта, а и за лятото, защото на тен ще стоят разкошно. 

Вие харесвате ли лакове тип блажна боя? Аз много!!!

До скоро <3


6 коментара:

  1. Радвам се, че си доволна и ме амбицираш да си взема жълтото :)

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотни цветове.Не съм ги виждала още, но определено бих взела синия :))

    ОтговорИзтриване
  3. Аз не съм особено доволна от тази сериа лакове на Лореал. Имам един много светъл цвят и не съм особено доволна от трайността и наситеността на цвета.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Моите са много наситени и покривни, но наистина за съжаление не са никак трайни :(

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...