неделя, 4 май 2014 г.

My Inglot Eye Shadow Palette

Здравейте!

Обещанията са за да се изпълняват, така че днес ще покажа любимата си палитра сенки на Inglot. Марката предлага free system, което значи че си купуваш празна палитра (има такива с по пет места за сенки, има и с повече, цената не я помня за съжаление) и отделно си избираш колкото желаеш единични сенки, които после поставяш в палитрата. Това ми е втора палитра от Inglot, първата си седи още незапълнена, като в нея има и руж. 

Палитрата, която е главен герой на днешния пост, има 5 празни места за сенки, като аз съм ги запълнила всичките. Последно цената на единичните сенки беше 8,50 лв. за 2,5 гр. продукт. 


Безспорно това е палитрата ми с най-оригинален дизайн. Капачето се затваря с помощта на магнит. Палитрата е тънка и удобна за път. Мисля, че досега всеки път съм я вземала със себе си при пътуванията си и никога не се е отваряла. Капачето е прозрачно и на него пише Inglot. Самата опаковка е стабилна и си тежи малко повече. Материалът, от който е направена предполагам е стъкло, на пипане адски много наподобява стъклена пила за нокти. 



Аз съм запълнила всичките 5 места с нюанси, които са ми любими и именно затова тази палитра е една от най-често използваните ми. Както се вижда на снимките, цветовете са неутрални и подходящи за ежедневието, но същевременно има и два по-тъмни цвята за моментите когато ми се ще нещо по така. 

Ето и списък с цветовете в тази палитра от дясно на ляво :

- прасковено със златни дребни блестящи частици (номер 612) - изключително подходящ за ежедневен едва доловим грим. Цветът се слива с кожата ми и не е чак така прасковен на клепача...

- телесно/бежово със златни блестящи частици (номер 461) - най-използваните сенки от тази палитра, а и като цяло... обожавам начина, по който тези сенки ми стоят, хем са нежни и едва забелязващи се, хем отиват на всеки тоалет и всяко червило <3 Най-често ги нося в комбинация с бронзовия ми молив на Rimmel. 

- сиво-лилаво, което е матово (номер 344) - бях харесала този цвят на очите на Кристин и за щастие тя сподели с мен кой е номера. Вторият най-често носен от мен цвят, който стои елегантно. И друг път съм казвала, че много обичам матови сенки, а 344 от Inglot са върха. 

- тъмно кафяво със златни частици (номер 457) - едни от първите ми сенки на Inglot. Ползвам ги предимно за акцент във външния ъгъл на окото или за опушване. Харесвам ги.

- графитено тъмно сиво-лилаво, което е перлено (номер 434) - тези сенки са ми подарък от приятелка. Може би сама не бих си ги взела по простата причина че все залитам към светли нюанси. Но! това не пречи след като ги имам да ги използвам. Този цвят е най-пигментиран от всички в палитрата. 



Качеството на сенките на Inglot според мен е добро. Пигментирани са, не се ронят или прашат, стоят си на мястото, блендват се супер лесно. В магазина на Inglot има огромно разнообразие от цветове и аз съм изкушена да си купя половината от тях. 

Количеството от 2,5 грама е доста. Тази палитра я ползвам почти постоянно, включително всеки път когато пътувам. Споменавала съм я досега в много постове, даже и в този за любимите ми продукти за изминалата 2013 година (ето тук). И още дори няма изглед скоро да започне да си личи колко харесвам тези сенки. 




Има нещо любопитно в тази палитра, което открих супер случайно и реших да споделя с вас, пък дано съм полезна. Както казах, сенките се слагат в палитрата и не падат от нея защото се намагнетизират. Което само по себе си е страхотно, стига да не решите да вадите сенките от там. Отначало се чудих как да ги изкарам, после питах някого и се оказа, че може да се махнат с помощта на игла. 


Но се оказа, че сенките могат да се извадят и с помощта на самия капак, чиито краища също представляват магнит. Просто го доближавате ъгъла на капака до цвета, който искате да извадите и той се отлепя от палитрата. 



Не ми се получава обаче с всички цветове, явно зависи колко са намагнетизирани (не цветовете, а металното им легълце), знам ли... 

Време беше да направя ревю на тази моя любима палитра. Надявам се да ви е харесало.



Поздрави, Меги 


6 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...