петък, 15 август 2014 г.

L'Oreal Casting Sunkissed Gelly - ревю

Здравейте!

Сред любимите ми продукти за миналия месец беше иновативното желе за изсветляване на косата от L´Oreal. Цялото наименование на продукта е Casting Sunkissed Gelly. Накратко това е крем за коса, който я изсветлява с тон два.




Може би най-напред трябва да спомена, че този продукт е за необядисана/естествена коса. На опаковката си пише, че това желе/крем е за кестеняви и светло кестеняви коси. Въпреки че моята е тъмно кестенява, а от март месец насам имам и тук таме карамелени кичури, реших да опитам. Цял живот съм била с тъмна коса - преди години се боядисвах в черно, а може би от около 2-3 оставих естествения си цвят. Както знаем човек винаги иска това, което няма, в моя случай по-светла коса. Никога не съм искала да бъда светло кестенява или руса, но ми беше любопитно да се видя с цвят мляко с какао. Но така и не се осмелих да отида на фризьор за да ме боядиса в тези тонове. Когато обаче разбрах за този иновативен продукт на L´Oreal, веднага почна да ме гложди идеята да го пробвам. И ето че си го купих, изхабих го и сега съм с по-светла коса. Като казвам по-светла, имам предвид с тон -два, не повече. Според мен се получи идеално.



Самият продукт представлява почти прозрачно бял гел-крем, който аз нанасях с пръсти, въпреки че се препоръчва да се използват ръкавици. След нанасяне си миех ръцете и всичко беше наред. Не знам дали е чак толкова важно да се следват инструкциите от опаковката, но аз не винаги го правех. Според тях след намазване на косата (дали цялата, дали отделни кичури, това всеки решава сам) трябва да се изсуши със сешоар, защото топлината активира съставките. Аз използвах сешоар почти винаги, но не до пълното изсъхване на косата. На опаковката пише, че може да се изчака косата да изсъхне на слънце, но аз не съм пробвала по този начин.


Няма значение дали косата ще е чиста или не преди нанасяне. Така или иначе този продукт не омазнява косата и не я прави на клечки. Важно е да се спомене, че това е желе без отмиване. Тоест нанасяме го, сушим косата и сме готови. Обаче понеже на мен ми миришеше леко странно на 2-я ден, впоследствие реших да нанасям ден преди миенето на косата.


Никога не съм била наясно със съставките в боите за коса. Винаги ме е боядисвала фризьорка и то на няколко месеца веднъж. Така че със сигурност не съм аз човека, който може да каже кое как действа. Но при всички положения ефект има, дори с моята тъмно кестенява коса. Честно казано не мога да определя дали има ефект и върху кичурите ми. Аз така или иначе нанасях на цялата коса, но по-отгоре и по дължината на косата. В корените нанесох само горе, където се вижда, а по-отвътре не. И реално гледайки из вътре и отвън мога да видя реалната разлика.

Друга важна характеристика е, че ефекта е перманентен, тоест не се отмива. Аз отдавна приключих моята опаковка, а цвета на косата ми дори след доста измивания не се промени. Между другото ми стигна за 5-6 нанасяния.
Сега бих определила цвета на косата ми като кехлибарен или меден. Определено се вижда sunkissed ефекта.
L'Oreal Casting Sunkissed Gelly се предлага в няколко нюанса според това какъв тон е косата. Моят е номер 01.

И сега най-важните две снимки - преди и сега...

преди

когато ми направиха кичурите през март


сега


сега


И накрая се оказва, че се харесвам повече с тъмна коса... Вие как мислите? Обаче се радвам, че най-накрая се видях с по-светла коса!

Това гелче струва около 12 лв. като го бяха пуснали на промоция за под 10 лв. Ако и вие като мен искате да изсветлите косата си, но не се решавате на стъпка боядисване, то може би L'Oreal Casting Sunkissed Gelly е идеален за вас.

Това е от мен засега...

14 коментара:

  1. Изглеждаш чудесно, стои натурално и е готино. Аз от него буквално си станах руса и обожавам косата ти.

    ОтговорИзтриване
  2. О, на мен пък много ми харесваш със светла коса! Стои наистина много естествено. Доста се колебаех дали да изпробвам този продукт и честно казано малко се съмнявах в ефективността му, но твоите ревюта винаги ме убеждават! :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Оо, благодаря ти :) Определено има ефект, не е някакъв уау ефект, но го има, пробвай, нищо не губиш :)

      Изтриване
  3. Аз мисля, че определено тъмната ти коса много повече ми харесва и много ти отива тъмният цвят. :)

    ОтговорИзтриване
  4. Тъмната ми харесва повече, но и така ти отива :)

    ОтговорИзтриване
  5. Много полезно ревю, особено със снимките. Откога го искам това желе и никъде не мога да го открия -.- Но със сигурност ще се сдобия с него :)))

    ОтговорИзтриване
  6. Не бях чувала до сега за този гел. На мен ми харесва светличката повече, хихи :)
    Мерси,Меги много полезно ревю, изкушавам се и аз :)
    Girl's Temptations

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И колежките ме харесват повече със светла коса :) Благодаря ти :)

      Изтриване
  7. А след колко време пада цветът? :)

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...