сряда, 22 април 2015 г.

Маски за лице Avon Planet Spa

Здравейте!

Обичам да си правя маски за лице. Най-любими са ми тези на Freeman и тези на Avon от серията Planet Spa. Винаги ми излизат изгодни, защото в каталозите на Avon постоянно има намаления. И уж пише, че маските стигат за до 10 нанасяния, но аз ги използвам за много повече. Икономични са и компактни. Тубичките са по 75 мл.


През годините съм използвала почти всичките варианти. Но днес специално ще говоря за последните две, които имам. 

Turkish Thermal Baths Purifying Rhassoul Clay Face Mask 

От този вид ползвам вече трета опаковка. Много обичам почистващи маски с глина. Особено сега когато дните стават по-топли, кожата ми става комбинирана към мазна и имам нужда да знам, че я почиствам добре. 


Кафява е на цвят и консистенцията й е гъста. Ухае приятно. Изсъхва бързо на моето лице, но аз все пак стоя с нея поне 15 минути преди да я отмия. Тя от типа, с който не можеш да си мръднеш нищо по лицето, иначе се напуква. Тази маска наистина почиства кожата на лицето ми перфектно, като я оставя мека, а не опъната и пресушена.
 

India Intensity with Sandalwood and Sesame oils

Тази маска е много различна от предната. Консистенцията й е по-мазна и кремообразна. Прасковена е на цвят и много наподобява крем за лице. Не изсъхва така бързо на лицето ми и сякаш малка част от нея попива в кожата. 


Тази маска е стягаща, но аз по-скоро я приемам за подхранваща. Прави кожата на лицето ми много мека. Не е толкова добре почистваща, но пък e като малка глезотия, от която кожата ми се нуждае за да има по-добър и здрав вид. Тази маска също не изсушава кожата, даже по-скоро обратното.

Обожавам маските от тази серия, ползвам ги наистина от години и вече обмислям коя да е следващата... Вие коя бихте ми препоръчали?

Пожелавам ви приятен ден!
 

13 коментара:

  1. Тази седмица и аз се сдобих с една от маските от тази серия - спрях се на тази с Акай бери (хидратиращата) - ухае прекрасно, консистенцията й е гелообразна и наподобява като действие втората описана от теб ..
    Заинтригува ме с поста си и определено ще пробвам и тази с глината! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сещам се, че съм я виждала из каталозите, може да я пробвам :))

      Изтриване
    2. На мен също ми е любима акай берито, макар да е най-вече заради аромата.

      Изтриване
  2. Първата маска с глина е разкошна <3 :)

    ОтговорИзтриване
  3. Първата маска с глина е разкошна <3 :)

    ОтговорИзтриване
  4. С последната ми поръчка и аз се сдобих с маска на PlanetSpa. Четвърта ми е от тази серия и съм много доволна. Следващият път мисля и аз да пробвам тази с расул, тъй като и моята кожа е комбинирана към мазна, :))

    https://sonriealmundo.wordpress.com/

    ОтговорИзтриване
  5. Брей, отвсякъде чувам много добри отзиви за маските на Ейвън, ще взема да ги пробвам най-накрая :)

    ОтговорИзтриване
  6. Тази маска със сандаловото дърво, не ти ли оцветява лицето? Като цяло много я харесвам (тази серия изобщо ми мирише много приятно и отпускащо), но специално тази маска, като се намажа и после я измия, в лицето съм буквално като морков - оранжева! И не само, ами и леко така на петна (където ми е била по-суха кожата) Само при мен ли е така??

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз нямам такъв проблем с нея... но може да се случва именно защото кожата ти е по-суха.. знам ли...

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...