сряда, 15 април 2015 г.

Clarins Gentle Foaming Cleanser with Cottonseed

Здравейте!

От известно време много ми се искаше да пробвам бялата козметика на Clarins. Затова проучих добре, изрових от де що може информация за техните продукти. Имах нужда от нов добър измивен гел за лице, затова си купих именно Clarins Gentle Foaming Cleanser със семена от памук за нормална и комбинирана кожа.


За съжаление не помня точната цена, но беше около 40 и няколко лева. Аз по традиция се възползвах от едно от намаленията в магазин Sephora и платих с 20% по-малко.

Clarins Gentle Foaming Cleanser е разположен в бяла тубичка, която от своя страна беше в картонена кутия. На нея могат да се видят както информация за продукта, така и съставките му.



Всъщност Clarins Gentle Foaming Cleanser не е гел, а има мека  консистенция на по-гъст бял на цвят крем. По това страшно ми прилича на любимия ми Clinique Rinse-off Foaming Cleanser. Като качества също по нищо не му отстъпва.

Както казах, консистенцията е като крем, и то гъст, но се пени доста и измива буквално до скърцане. Което обаче съвсем не значи, че ми изсушава или опъва кожата на лицето. Маха грима на 90%, като само със спиралата не се справя идеално, но ми люти на очите и не искам да търкам и да правя положението непоносимо. Напоследък доста пъти си свалях грима директно под душа, използвайки само Clarins Gentle Foaming Cleanser, и после единствено ми оставаше да сваля остатъка от спиралата. След него кожата ми е мека и чиста.


Ухае на нещо леко и приятно.

Страшно икономичен е. За цялото лице ми е нужно количество колкото грахово зърно. Със сигурност ще изкара поне още няколко месеца.

За Clarins Gentle Foaming Cleanser спокойно мога да кажа, че оправда очакванията ми. Отразява ми се много добре. Осъзнах колко много ми харесва когато за малко останах без него. По празниците пътувах и не исках да го разнасям с мен, затова си взех едно мини на Алверде. Тогава разбрах на 100%, че ми липсва, и следващия път ще поправя тази грешка.

Clarins Gentle Foaming Cleanser with Cottonseed е идеален за моя тип кожа и определено ще го купя отново.

Ако ви е любопитно дали ми харесва повече от досегашния ми любимец на Clinique, то ще кажа, че за мен са на една везна, еднакво добри са и двата.

До скоро!

2 коментара:

  1. Оо, страхотно ревю. Имам списък от поне 3-4 продукта за измиване на лице, които искам да пробвам, ще включа и този. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Я сподели с мен кои са тези 3-4 продукта от твоя списък, моля :)

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...