петък, 3 април 2015 г.

Clarins Instant Concealer - моето мнение

Здравейте!

Имам някакво странно увлечение по коректори за зоната под очите. Положението там е синьо-лилаво и трябва все по някакъв начин да се справям с него ежедневно. Щом пиенето на вода и съня не помагат, в действие влизат така любимите ми коректори. Бях хвърлила око на новия коректор Clarins Instant Concealer. Като цяло нещо напоследък ме влекат продукти на Clarins. 

Успях да се сдобия с Clarins Instant Concealer по време на 8-мо мартенските намаления. В Douglas имаше -30% на всички продукти на Clarins и така аз платих много по-малко от реалната цена 51 лв. 


Този коректор се предлага в едва 3 цвята. Моят е 01 - няколко тона по-светъл от кожата ми, но не прекалено светъл, че тъмните ми кръгове да прозират през него. 

Консистенцията му е течна, но не и водниста, а по-гъста. 

Покривността е доста добра - средна до пълна. Наистина прикрива чудесно тъмните кръгове под очите ми. 

Опаковката е под формата на тубичка и има златна капачка. 15 мл. е, което е много за коректор. Добре че срока му на годност е цели 18 месеца. 



Clarins Instant Concealer за мен е двойник на любимия ми Prolongwear на M.A.C. Но има една съществена разлика. Този на Clarins леко се врязва във фините линии точно под долния клепач. Да, съвсем леко е, но го отчитам все пак като минус. Може би при мен е така, защото въпреки че редовно слагам крем за очи, кожата в тази зона винаги ми е суха... Но пък от друга страна, с коректора на M.A.C го нямам този проблем. 

Иначе е издържлив както пише на опаковката. Нанася се лесно, консистенцията е много мека и кадифена.


Пробвах го и за прикриване на петна по лицето, но е твърде светъл за целта, а и той си е предназначен за тъмните кръгове под очите. 

Икономичен е, защото ми е нужно съвсем малко количество от него. 


В крайна сметка харесвам много този коректор. Но ако трябва да избера между него и този на M.A.C , ще избера втория заради липсата на каквото и да било врязване във фините линии. Иначе двата са много сходни, наистина за мен са двойници. Приличат си и по консистенция, и по покривност, и по издържливост...Дори по цвят. 

Постарах се да бъда напълно обективна, надявам се ревюто да ви е харесало.

До скоро!

6 коментара:

  1. Благодаря за ревюто! На мен също този на МАС ми е любимият, но ще пробвам и този, да видим на мен дали ще ми хареса! Иначе зоната под очите при мен си е доста мазна, така че може и да не се получава събиране във фините линии, ще видим.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ти си сигурно човека, който разбира най-добре постовете ми, имаме сходен начин на мислене, убедена съм! Пробвай го, дано ти хареса! <3

      Изтриване
  2. Откога го чакам това ревю. Искам много и двата коректора и със сигурност ще се сдобия с тях в някакъв бъдещ момент, когато изхабя наличните :)

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря за ревюто :) и аз имам същата книга :)

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...