събота, 13 юни 2015 г.

Празни опаковки №4

Здравейте!

Усилията ми да изхабявам наличната козметика се увенчават с успех все повече и повече. Старая се да използвам разнообразни продукти, а не само да залагам на едни и същи. И се оказва , че ми се получава добре. Така че продължавам в същия дух. Ето с кои празни опаковки се разделям през този месец. 


В поста с любимите продукти за май споменах спрея за крака с ананас от новата серия на Avon. И не е чудно, че вече е в публикацията с празни опаковки. Страшно е освежаващ и ухае много приятно и някак лятно. Вече имам нова опаковка от него. 

Зеленият маслен лакочистител на Lilly също не е изненада, понеже от много отдавна използвам само него. 

След като се разрових из козметичните си продукти, открих тоника на Дева с био екстракт от водорасли. Странно е, че го бях зарязала, понеже е един страхотен продукт за лице. Аз по принцип използвам тоника за почистване и освежаване на лицето сутрин когато стана. И с този кожата ми се чувстваше много добре.

Парфюмът Armani Code е един от най-емблематичните за мен. Използвам го от години и съм имала поне две шишета от него. Със сигурност пак ще го имам някой ден. 

Следват три душ гела, като на два от тях нещо не им достигна, за да ми станат любими. И Balea с праскова и манго, и Le Petit Olivier с грейпфрут ухаят прекалено изкуствено и не са ми по вкуса. 


От друга страна, душ гела на Avon с маргаритка и сицилиански лимон ми е тотален фаворит. Всъщност този продукт присъстваше и в предния пост с празни опаковки, което говори само по себе си колко го харесвам.  

Имам и две малки опаковки от крем за тяло. Тоест този на Balea е универсален, но аз го ползвах за ръце. Него си го купих само и единствено заради сладката опаковка. Самият крем не ми хареса кой знае колко, защото беше прекалено тежък и мазен. Не ми хареса особено и маслото за тяло с макадамия и карите на Alverde. Купих си малката опаковка за път и добре че не съм взела оригиналния вариант, защото може би нямаше да го изхабя. Не е лош продукт, обаче не ме грабна и очарована, нито аромата, нито консистенцията. 

Крем за ръце използвам редовно през студените месеци и най-накрая успях да изхабя този на Рефан с бразилски орех. Много ми хареса и като аромат и като действие. 


Най-накрая приключих и с пудрата Heatly Balance на Bourjois, която не помня вече от колко време имам. Тя е една от най-любимите ми пудри за лице, защото хем матира, хем стои много естествено, а и придаваше прекрасен завършен вид на грима ми. 

Очната линия тип писалка на Essence също много ми допадна, макар за доста други момичета да не е особено добра. Но тази, която сега си купих на L'Oreal ми харесва повече...

Успях да приключа и с две от нещата, които бях получила от Америка преди година и половина. Фдт-ът 3 в 1 на Covergirl (тук Max Factor) отначало харесах, после не, защото ми изсушаваше кожата адски много. Сега в топлите дни обаче ми беше любим точно затова. Стои безупречно на лицето и не мърда цял ден. Ще си взема някой ден бг варианта му. 


Червилото L'Oreal Colour Riche Balm e по-скоро мек и по-мазен балсам с гланцов ефект и почти без цвят. Много е приятен за носене, защото омекотява устните чудесно. Трудно ми беше да го ползвам в топлите дни, защото се разтопява като масло в опаковката и е трудно да се извади и нанесе. Последното количество, което остана от него пък (вижте снимката), почти не успях да доизползвам, защото гилзата е наклонена и червилото не излиза докрай.

Бътър глоса Nyx Apple Strudel за мен свърши супер неочаквано. Просто напоследък го ползвах доста често и в един момент вече нищо нямаше по апликатора. Като се замисля, опаковката е наистина малка, така че това е нормално. А и го имам отдавна. Страхотен продукт за устни е и мисля да си взема пак, само че друг цвят за разнообразие. 

Това бяха последните неща, които успях да изхабя. А вие на кой продукт последно видяхте дъното?

Приятен уикенд!

2 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...