събота, 20 юни 2015 г.

Двата ми любими топ лака

Привет!

Не бях момиче, което винаги ползва база за нокти и топ лак и това се промени. Но пък винаги съм се дразнела, когато лака ми съхне бавно и няма блясък. Миналата година много харесвах топ лака Sally Hansen Insta-Dry, но той си има един голям недостатък - на втория или третия ден ми нацепваше цветния лак отдолу. Още когато писах поста за него, в коментарите няколко момичета ми препоръчаха топ лака на Essie Good To Go. И ето че по време на намаленията през март си го купих. 


Не бях планирала да купувам още един топ лак, но пък чух толкова хвалби за гел топ лака на Essence, че си купих и него. Сега в общи линии ги редувам и им се радвам и на двата.

Двата топ лака са доста сходни. Но и единия и другия си имат по едно съществено преимущество. 

Essie Good To Go


Оригиналната му цена е около 17 лв., но аз го взех за 12 лв. Най-ценното му качество е, че кара лака ми да съхне буквално за 5 минути. Да, придава блясък на маникюра ми, но го ползвам предимно като бързосъхнещ топ лак. 


Essence The Gel Top Coat


Цената на този топ лак е 5,49 лв., Консистенцията му е по-гъста, малко като лепило е. С него ми се налага да внимавам повече докато го нанасям. Неговото предимство е блясъка и наистина гел ефекта, който придава на маникюра ми. Но той само имитира гел ефект, тоест не е нужно да го печете като нормалните гел лакове. Тоест, перфектен е и за домашна употреба. Не кара лака ми да съхне чак толкова по-бързо колкото Essie Good To Go. 

Честно казано понякога ги ползвам заедно, но това се случва рядко, защото мразя да имам хиляди слоеве лак по ноктите си. Когато бързам и нямам време да чакам лака да съхне, ползвам предимно Essie Good To Go (името му не е никак случайно). Когато обаче искам уау блясък на ноктите, си слагам от Essence The Gel Top Coat. 

И двата удължават трайността на маникюра ми и това е едно от любимите ми неща в тези два лака. Не ми се беше случвало преди да си свалям лака защото ми е писнал, а не защото се е обелил. Но с тези два магьосника го правя, защото цяла седмица с един и съши цвят на ноктите ми писва. Никога досега не съм имала перфектен маникюр 7 дни!!! По принцип лаковете стоят непокътнати на моите нокти не повече от 3-4 дни. 

Препоръчвам и двата топ лака. Те вече са неделима част от лакирането ми. 

7 коментара:

  1. Задължително ще пробвам топ лака на Essie :)

    ОтговорИзтриване
  2. Май ще взема този на essence - прекалено добри мнения чух за него, той също спомага за бързото съхнене, нали? :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не чак толкова колкото Еси, но все пак спомага за по-бързото съхнене...

      Изтриване
  3. Ползвам Есси от години и той винаги ще остане в сърцето ми! :) Но пък защо да не пробвам и Есенс? ;) А какво е положението със състава му? Държа да няма много отрови! Есси отговаря на критериите...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Нищо не разбирам от състава, все още не съм почнала да се интересувам от това. Може да погледнеш в интернет, там може да има информация по темата :)

      Изтриване
  4. Моля да ми споделите какъв топ лак с гел ефект позлвате към днешна дата, защото се оказа,че този на есенс са го спрели и вече не е наличен (уви и на мен ми беше любимец)?

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...