петък, 4 септември 2015 г.

С пръсти, четка или гъбка?

Здравейте!

Казвала ли съм ви, че много обичам фон дьо тени? Както има различни видове фон дьо тени (за по-кратко фдт) така има и различни начини да за нанасяне на лицето. 

След толкова години практика в гримирането, установявам че няма универсален най-добър начин за нанасяне на фдт. Просто всичко зависи от фдт-a и самите нас

Искам да уточня, че с този пост не целя да ви уча на нещо, което може би вече знаете, или пък може да научите четейки някое женско списание или сайт за красота. Говори ми се по темата, защо има неща от моята практика, които са изпитани и може да са ви от полза. 


Преди години почти не ползвах фдт. А после когато се запалих по този продукт, го нанасях само и единствено с пръсти. За някои това е най-добрия начин и за мен също беше, преди... Преди да открия бюти видеата в Youtube, където видях че там момичетата за всичко използват четки. Тогава си купих първата четка за фдт, беше плоска от онези тип бояджийските. Не ми хареса, защото с нея лицето ми ставаше на черти. После си взех стиплинг четката на Real Techniques. Преквалифицирах я в друго, защото и с нея не ми се получаваше никак добре. 

В един момент Eco Tools пуснаха четката "buffing" и тогава за мен и фдт-а ми нещата коренно се промениха. За да не става този пост километричен, слагам линк към поста с тази четка. 


След време си купих Real Techniques Expert Face Brush за да я ползвам за контуриране, но се оказа че е перфектна за фдт. Тя е с още по-гъсто разположени косъмчета от Buffing четката на Eco Tools. Честно казано, с нея най-много ми харесва крайния резултат. Става лесно и бързо, като не остават никакви черти. 


Обаче, оказва се, има още един вариант за нанасяне на фдт и той е гъбка. След като пуснаха на пазара революционния "beauty blender" всички грим маниаци полудяха по него. Но той първо не беше до скоро достъпен за нас българките, а и цената му е висока (тук е 34 лв, и се продава в магазин Sephora). На мен все пак ми беше любопитно какъв ли ще е резултата с него и си взех имитация на Ebelin (няма я на снимките, защото отдавна я изхвърлих). Пълен боклук се оказа, нищо не ставаше с тази гъбка във форма на яйце.

Но от Real Techniques се оказаха доста предприемчиви и веднага направиха и те подобна гъбка, само че в друга форма. Сдобих се и с Miracle Complexion Sponge и мнението ми за нея може да видите тук. Малко съм разочарована защото с нея се хаби адски много продукт. Иначе наистина постига един много естествен финиш на лицето. А и има удобна скосена форма, която улеснява значително блендването на коректора ми например. 


Дотук добре, обаче има различни видове фдн-и - течни, кремообразни, във формата на стик, мус... Аз лично не бих се наела да дам твърдо мнение с кой фдт какъв метод за нанасяне да използвате. Съвета ми е сами да пробвате различни неща и така да стигнете до извода кое работи най-добре при вас. 

Това, което мога да кажа е, че с пръсти фдт се нанася като крем, продукта се слива с топлината на пръстите и кожата на лицето. С четка обаче покритието е по-добро и безупречно. С гъбка пък е по-естествено и не си личи, че имате фдт на лицето. 

И въпреки, че любимия ми метод е четката, последния ми любим фдт L'Oreal Infallible 24h-Matte дава най-добри резултати на лицето ми когато го слагам с пръсти. Нямам логично обяснение защо е така. 

И в крайна сметка най-накрая не устоях на изкушението и се сдобих и с оригиналния "beauty blender", но още не съм го ползвала за да изразя мнение. Но ще го направя и скоро очаквайте ревю за него, защото без значение от резултата, си заслужава да се споменат няколко думи за толкова хвален продукт. 


Пак казвам, аз не съм специалист или професионалист, а говоря за нещата от моя опит. Ако вие сте научили нещо по темата, което не съм описала в поста, моля споделете го с мен. Обичам да научавам нови неща за изкуството гримиране. 

2 коментара:

  1. Здравей. Много ми хареса поста ти. Искам да видя мнението ти за оригиналният бютиблендер, защото аз честно казано не видях нищо особено в него, а толкова го хвалят :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей! Радвам се, че поста ти е харесал. Аз смятам оригиналния бюти блендер за по-различен от останалите, главно заради ефекта който виждам на лицето си след като съм нанесла продукта с него.

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...