сряда, 11 ноември 2015 г.

Колекцията ми от коректори - 2015

Здравейте!

Все се каня да направя пост, в който да покажа всичките си коректори и ето че днес най-накрая се реших. Колекцията ми не е никак малка и за да не стане този пост прекалено дълъг, ще сложа линк към ревютата, които вече съм писала за някои от коректорите. 

Малко уточнение - понеже съм с розов подтон на кожата, избягвам да използвам жълти коректори, така че тук няма да видите такива. Повечето са с неутрален подтон. 


За под очите обичам да ползвам течни коректори, а за лицето - кремообразни и с по-суха формула. По принцип разчитам на фдт-а си да прикрие каквото е нужно, но понякога се налага да вкарам в употреба тежката артилерия, тоест:

 
  1. Catrice Camouflage Cream - 010 Ivory

Преди време съм писала за този коректор, но тогава явно съм го използвала за зоната под очите, така че ревюто е ирелевантно. Накратко, Catrice Camouflage Cream е с по-суха и гъста консистенция и е много покривен. Идеален е за прикриване на петна и пъпчици по лицето. 

  2. Avon Ideal Flawless Cream Concealer - Medium

Сдобих с този коректор по погрешка, но реших все пак да го използвам. И да ви кажа много ми допада. По-кремообразен е от този на Catrice и се разнася по-лесно. Но пък не е толкова дълготраен. Понякога ги съчетавам двата. Прилича ми на Bourjois Happy Light, който също имам, но не го намирам. 



Имам си три любими коректора за под очите. Те са:

   3. M.A.C Prolongwear Concealer - NW20

Това е най-добрия коректор, който някога съм имала. Вижте повече за него тук. Адски покривен и издържлив е. Никога не ме е предавал, дори и в най-дългите дни. 

  4. Clarins Instant Concealer - 01

Това пък е двойника на M.A.C Prolongwear Concealer. Единствената разлика е, че леко се врязва във фините линии под очите. Ревю за него може да видите тук. Страхотен коректор е, наистина и се блендва малко по-лесно от този на M.A.C.



  5. Maybelline Better Skin - 20 Light

Последният от моя топ 3 на коректорите, които в момента притежавам. Не харесвам кой знае колко фдт-а от същата серия, но пък за сметка на това обожавам коректора. Има много нежна и мека консистенция, която не изсушава и без това сухата кожа под очите ми. Има страхотна средна покривност и стои много естествено. Жалко, че не го внасят в България...

Следващата част от коректорите ми бих именувала - нищо специално - тоест не са лоши, но им липсва по нещо.

  6. L.A. Girl Pro Conceal - Natural

Помня, че толкова исках този коректор, че когато не намерих подходящ цвят в магазина (Debenhams) това не ме спря да го купя. От там идва и неизползването на този коректор - цвета не ми е достатъчно светъл. Много хора го сравняват с този на M.A.C, но за мен нямат нищо общо. L.A. Girl Pro Conceal не е нито толкова покривен, нито толкова издържлив. 


  7. Collection Lasting Perfection - 1 Fair

Почти винаги си вземам най-светлия цвят коректор от серията, защото обичам зоната под очите ми да е озарена. Е, с този сгреших - почти бял е. Освен това има доста гъста консистенция, която леко ми изсушава кожата. Иначе е покривен и предполагам би бил добро решение за прикриване на несъвършенства по лицето. 



  8. Oriflame The One Illuskin Concealer - Fair Light

Един задоволителен коректор за под очите, освен ако нямате видими тъмни кръгове като мен. Тогава няма да ви е достатъчен и ще ви накара да се сетите за песента на Графа "Невидим". Може би бил добър като вариант за "грим без грим" ден заради леката покривност. 

На последно място е едно разочарование, което дори не знам защо още пазя. 

 9. Max Factor Eye Luminizer - Fair

Обожавам фдт-а от същата серия, но не е и коректора. За мен е странно решението във фдн-а да има бляскави частици, а в коректора който се води озаряващ да няма. Нищо, ама нищо озаряващо не прави за зоната под очите ми този коректор. Има прасковен подтон, който леко прикрива тъмните кръгове, ама не съвсем защото не е плътен като консистенция. Ето и пълното ревю за него. 

А ето и един хайлайтър за под очите, който наистина прави това, което обещава:

 10. M.A.C Prep+Prime - Radiant Rose 


Ето тук може да видите надълго и нашироко какво мисля за него. С две думи - страхотен ефект и леко изсушаваща формула. 


Така и така съм на тема коректори, реших да споделя кои други харесвам и съм използвала. Не са на снимките, защото съм ги изхабила вече и не пазя опаковките. 


- Maybelline Instant Age Rewind Eraser Dark Circles снимка тук. Нямам ревю за него, но помня че изключително много му се радвах когато го имах. Не знам защо, но вече не се намира по магазините тук. 





Доста коректори съм пробвала, а?! :)

8 коментара:

  1. Йеее... най-накрая! Чакам този пост от много време. Напоследък и аз искам Мейбълинския със синята капачка. Много го хвалят.
    Аз обаче съм си набелязала вече знаеш кой ;))

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря за полезната публикация! <3

    ОтговорИзтриване
  3. И за мен тази публикация беше много полезна :)

    ОтговорИзтриване
  4. Много полезен пост, харесала съм си няколко от похвалените от теб и едва се удържам да изхабя моите, преди да ги поръчам.

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...