вторник, 10 декември 2013 г.

Сенки за феи

Здравейте!

Първите ми кремообразни сенки са от Essence и до днес си ги ползвам. Те носят страхотното име 09 For Fairies и са розово златисти и мнооого перлени. Всъщност пълното им наименование е Essence Stay All Day Long Lasting Eyeshadow. Имам ги от месеци, но чак сега открих колко всъщност ми харесват. 


Вече не им помня цената, дори не знам дали все още се предлагат по щендерите на Essence. Но мисля, че бяха на промоция, когато си ги взех. Съвсем възможно е да са били намалени, защото са ги спирали от продажба. 

Сенките са в малко пластмасово бурканче с капаче на винт. Изглеждат малко като количество, но всъщност са доста икономични, защото с едно загребване (аз ги нанасям с пръст) мога да покрия целия клепач. За съжаление са малко сухи. С времето още повече изсъхнаха. Това им е единствения недостатък. Други забележки нямам. 



Цветът на тези сенки наистина е приказен и е като за феи. Според мен е като розово злато, по-скоро светло розово с едва доловими златни частици. Под частици нямам предвид брокат, а наистина дребни частици, които карат сенките да изглеждат така бляскави и перлени.


Не се мажат като масло по клепача като Maybelline Tatoo например, малко по-трудно ми е да ги нанасям равномерно, просто защото са сухички и понякога се наслагва повече цвят от желаното. Но с времето се научих да се справям с тях. 





Иначе сенките са супер наситени и цветът на клепачите става също като този в бурканчето. Според мен са идеални както за лек и свеж ежедневен грим, така и за някое парти, защото се открояват и забелязват. Когато съм с тях получавам комплименти. Понякога ги ползвам самостоятелно, понякога като база, а най-често ги слагам на целия клепач и опушвам леко във външния ъгъл на окото с някои тъмно сиви/кафяви сенки. 

Не са най-добрите кремообразни сенки на българския пазар, но са удачен избор заради добрата си цена и разкошния цвят. Трябва да погледна дали още ги предлагат, за да си избера още някой цвят от тях. Ако не, здраве да е. 



Тези сенки стоят много елегантно и изискано, така че според мен трябва да се съчетават и с такова облекло. И все пак, стига да не сте с маратонки, пак ще стоят добре. 

Това беше от мен за днес.

<3

8 коментара:

  1. И аз много си ги обичах тези сенки, ама ми изсъхнаха за доста по-малко от 12-те месеца, указани на опаковката :(

    ОтговорИзтриване
  2. Имам ги в два цвята - тези и в лилаво. Цветът им е страхотен, но наистина изсъхват много бързо :(

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, странна работа, може би затова са ги спряли от производство...

      Изтриване
  3. Аз имах тези и сините.Изсъхнаха буквално за 4 месеца и им казах чао :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Моите са доста отдавна, но още стават и няма да ги изхвърля скоро :)

      Изтриване
  4. Аз имам 5 май, като всичките ги купих намалени, когато ги спряха. Много съм доволна, ползвам най-много бронзовото и още не е изсъхнало (имам го от около 9/10 месеца), единия цвят още като го взех беше сух и твърд, но разнесен с пръст все още се ползва... Препоръчвам ти да си вземеш и варианта на Катрис, малко по-скъпи са и цветовете са доста специфични. Но пък от тях имам едно златно, което ползвах цяло лято! В началото подходих с недоверие към този вид сенки, но в последствие се влюбих и имам колекцийка с Есенс, Катрис, Мейбелин и Кико :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Все ги заглеждам тези сенки на Катрис, но все не успявам да си избера цвят. Това златното как се казва и дали се предлага още по магазините?

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...