събота, 17 май 2014 г.

TAG: The blogger made me buy it

Здравейте!

Преди почти месец една от любимите ми блогърки Кристин направи тага The blogger made me buy it (публикацията й може да видите тук) и подкани и мен да се включа. Ако трябва да съм честна доста голяма част от грим колекцията ми е повлияна главно от Youtube, както и любимите ми български блогове. Няма да споменавам конкретно, защото са много, но искам да отбележа че са определено са добри, щом имат такова влияние върху мен...

Както споменах, доста от гримовете ми са купени под чуждо влияние, но ако трябва да ги спомена всичките, няма да ми стигне времето. Затова ще спомена само най-известните и желани покупки.


Едно от първите неща, които си купих още щом почнах да гледам бюти клипчета в Youtube беше розовата мицеларна вода на Bioderma. Не знам колко време мина от тогава, но тя определено ме вдъхнови да си махам грима по този начин и поне от година не съм използвала тоалетно мляко или нещо друго за целта. Пробвала съм мицеларна вода на много марки, но тази на Bioderma за мен е най-добрата. Както виждате, продължавам да я използвам.

Преди години се гримирах с пръсти, а за сенките използвах апликатори. Но откакто установих, че за целта си има специализирани четки, веднага започнах да проучвам кои са най-добрите. Жените масово използват четките на Real Techniques и аз не останах по-назад. Засега имам само Stippling четката, но съм очарована от нея и в момента проучвам коя друга да си взема.

В тази връзка модерна за нанасяне на фдт и коректор стана и една гъбичка във формата на яйце, наречена beauty blender. Аз нямам оригиналната, а двойник, който се предлага при нас. Засега съм със смесени чувства.


Като споменах фдт, има няколко които съм си купила заради много добри отзиви за тях в интернет. Revlon Colorstay е един от първите фдт-и, които съм ползвала преди години. Бях забравила за него, докато не почнах да го засичам навсякъде като един от най-добрите достъпни фдт за нормална/мазна кожа. Другият, който купих наскоро, е L'Oreal True Match. Още съм в процес на пробване. Аз винаги съм в търсене на добър коректор за под очите, а за изминалата година Mac Prolongwear беше на челна позиция. Обожавам го, много е добър наистина.
До скоро не използвах основа за грим, но още щом разбрах за Benefit Porefesional, исках да пробвам, за да видя какво толкова й харесват. Не я използвам всеки ден, но когато искам наистина безупречно лице, определено посягам към нея.
А за шоколада на Bourjois дори не знам има ли нужда да споменавам?! То е ясно, всички твърдят че е един от най-добрите бронзъри от средния клас козметика. И аз съм съгласна!



Имам чувството, че дори момичета които не са чак толкова запалени по гримиране, знаят за прословутата палитра Naked на Urban Decay. Тази марка не се предлага у нас, но от време на време в магазин Sephora пускат това онова от нея. Така и аз успях да се сдобия с може би най-харесваната палитра сенки за всички времена. Даже първата ми публикация в блога е точно за нея - вижте я тук.
Следващите най-известни и харесвани сенки за очи, са Maybelline Color Tatoo. Аз в началото ги подминавах, защото не ми се струваха нещо особено. Обаче всяко второ момиче говореше за тях и сега и аз имам два цвята. Харесвам ги ужасно много и ги считам за една от най-сполучливите си покупки.
Що се отнася до моливи за очи, миналото лято имаше бум на силиконовите моливи на Impala. Харесвам ги, само ме дразни факта, че не може да се ползват за водната линия на очите.


Предполагам знаете, че аз обичам всякакви продукти за устни *освен може би моливи за устни*, но така като гледам май най-много ми допадат тези, които са трудно откриваеми. Revlon е марка, която за съжаление тук не е кой знае колко разпространена. Дълго издирвах чъбитата им за устни, накрая ги намерих в магазин Beauty Zone (жалко, но марката май вече не се предлага там, или поне в моловете в София), но за съжаление в началото не се харесахме. Сега правя втори опит с тях и имаме напредък. Затова си взех и едно от новата им матова серия. Като споменах матови червила, то няма как да пропусна да спомена тези на Golden Rose. За тях разбрах от българските бюти блогърки, за което им благодаря.
Течното ярко червило на Radiant видях в един блог, който вече не помня, още през февруари и бях се зарекла, че някой ден ще е мое. Малко е трудно за носене, толкова е ярко, че чак е стряскащо. Но за лятото ще е абсолютен хит, поне за мен.
Rimmel Apocalips ме впечатлиха много когато ги видях в Youtube и съм супер щастлива, че вече ги има и по нашите магазини. Вече имам 3 от тях, ревю съвсем скоро!
Имам адски много балсами за устни, но 3 от тях са купени защото съм срещала само позитивни мнения за тях - Nuxe Reve de miel (ревю), Korres Jasmine Lip butter (ревю) и Nivea Lip Butter с макадамия (за него също ще има ревю скоро).


А пък ако става дума за лакове за нокти - то победителят в този таг е Essie. Не бях чувала за тези лакове до преди да почна да гледам клипчета в Youtube. А когато ги видях в магазин DM, бях развълнувана като малко дете пред играчка. Толкова много обичам лаковете на Essie, че абсолютно преспокойно бих могла да спра да купувам лакове на други марки. Колекцията ми на Essie може да разгледате тук. Разбира се, от тогава съм си купила още няколко...

Както казах, имам още много продукти, които съм купувала заради добрите отзиви в Youtube и Blogger, но тези които споменах, наистина се открояват в моето съзнание.

Няма да тагвам конкретни хора, но призовавам всички, на които им е харесал този таг, да го направят.

Приятна вечер!

16 коментара:

  1. Revlon се предлага в Елитис и в Дебенам:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Знам, просто и двете са ми далече... благодаря все пак :)

      Изтриване
  2. В Мория също има Ревлон, но днес в магазина им на Витошка нямаше от матовите чъбита. :) Имам два цвята от тези на Радиант и мога да кажа, че искам всичките им цветове! :)) Много хубав пост!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. В Мориа на Графа щанда на Ревлон е повече от плачевен... но в най-скоро време ще се опитам да намеря този на Витошка :) Благодаря :)

      Изтриване
  3. Не във всеки Елитис ги има :) Знаем, Меги :*
    Беше ми интересна твоята версия на тага ;)
    Аз все пак съм си решила в клипа- отговор на поканата на Кристина да спомена кой точно ме е вдъхновил, защото масовите неща, мисля, че всеки сам би ги познал в колекцията ми, ако следи редовно клипове и блогове :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Знаем от опит, така си е :* Аз по-скоро писах за нещата, за които буквално всеки говори и никой конкретно не ме е вдъхновил... но се опитвам по принцип в постовете си да споменавам хората, от които съм видяла дадения продукт...

      Изтриване
  4. здравей искам да те попитам на каква цена си взе фон дьо тена на Revlon
    Аз се казвам Мила и сам от Гоце Делчев и в нашите козметичните магазини не продават козметика на Revlon

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей! Фдт-нът струва някъде около 20 лв. Ако някой ден отидеш в град, където се предлага Revlon, ти препоръчвам да си го вземеш, хубав е :)

      Изтриване
  5. Благодаря за милите думи, Меги. Страхота публикация :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз ти благодаря за тага :) а ти си заслужаваш милите думи :*

      Изтриване
  6. здравей отново искам да те помоля ако може и ако не е много нахално да ми купиш един фон дьо тен на Revlon аз ще ти кажа номер и след това ще ми го пратиш по еконт с наложен платеж ще си платя всичко. просто много го искам а нямам възможност да си го купя от някъде, а за един фон дьо тен да отида до друг град няма смисъл. ако искаш ще ти дам парички както ти е удобно на теб. ако си съгласна може да ми пишеш и на моята поща: mila.samandova@abv.bg ще ти бъда много благодарна ,а ако не ти се занимава няма проблем.Благодаря предваярително

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, не искам да те разочаровам или огорчавам, но не се познаваме и не желая да си давам личните данни, за да ми изпращаш пари... най-добре си намери познат, който да ти го купи и прати :)

      Изтриване
  7. ok аз иначе не искам вашите лични данни аз щях да ви дам моите за да ми го пратите по еконт но няма значение мислех че сме хора и си помагаме но явно съм грешила. хубав ден на вас благодаря за искреността

    ОтговорИзтриване
  8. ти си мил човек и блоговете ти много помагат на хората като мен продължавай все така

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...