сряда, 18 юни 2014 г.

L'Oreal Infallible 24H Foundation - ревю

Здравейте!

Миналия месец пуснаха нов фдт на L'Oreal, но аз много исках да си взема True Match и директно се насочих към него. Но през един прекрасен уикенд имаше невероятно намаление, което се оказа 40%, та си взех и L'Oreal Infallible 2H Foundation за около 14-15 лв. Реалната му цена мисля че е около 27-28 лв. Наистина си беше изгодно и затова си го купих. Трудно ми беше да си избера цвят, но консултантката ми помогна и аз реших да й се доверя. Не мисля обаче, че цветовата гама е особено добра и разнообразна... 

Моят цвят е 200 Golden Sand и въпреки името си не ми е тъмен. Даже доста добре ми пасва на тена. Има жълтеникав оттенък. 




Този фдт има някои важни характеристики:

1. Дълготрайност - наистина е дълготраен, издържа цял ден дори през жегите, а понякога се и маха трудно. Сякаш се залепя за кожата и не мърда с часове.

2. Добра покривност - бих казала даже висока покривност, в тази си характеристика ми прилича малко на Revlon Colorstay... но точно поради тази причина трябва да се внимава с количеството, иначе изглежда като маска. Две изпомпвания са много! едно е напълно достатъчно за цялото лице. Когато нанеса прекалено много от него не стои естествено, а и аз самата не се чувствам комфортно, защото ми идва твърде тежък...

3. Има SPF 18 - ако те от хората, които ползват фдт през лятото, този е подходящ, защото има SPF. Е, 18 не е много, но пък е по-добре от нищо. Това му качество обаче го прави не толкова подходящ за снимки...

4. Подходящ е за всякакъв тип кожа - от моя гледна точка като човек с нормална към мазна кожа този фдт е идеален. Но си мисля, че и жена със суха кожа би го харесала, защото не изсушава допълнително кожата, а и не стои матово. Не е и лъщящ, а просто има естествен финиш...




Фдт е разположен в стъклено шишенце от 30 мл. и има удобна помпичка. Не знам дали е най-удачния вариант за път, особено ако имате малко място и не искате гримовете ви да тежат особено много.

Консистенцията е течна, но не прекалено. Не е и гъста, нанася се лесно. Трябва да се действа бързо, защото изсъхва бързо. Аз нанасям този фдт с четка на Eco Tools и съм доволна от ефекта. 

Има лек и приятен (за мен) аромат, който не усещам на лицето си. 


Ако трябва да го сравня с друг фдт, то това биха били Revlon Colorstay и L'Oreal True Match. Като смесица от двата е. Но не е толкова лепкав и гъст като Revlon. На мен лично ми е по-удобен за носене от него. 

С две думи новият L'Oreal Infallible 24H Foundation е подходящ за момичета, които искат пълно покритие и добра издържливост. Ако трябва да съм честна на мен този фдт ми идва малко тежък за жегите, защото го усещам прекалено много на лицето си. Но може би просто сега съм в такъв период, когато искам нещо леко и едва забележимо. 


Аз харесвам фдт-ите на L'Oreal и мисля, че с този също са се справили добре.

Вие купихте ли си го? Какво ви е мнението за него? 

Хубав ден! :)

7 коментара:

  1. А защо не е подходящ за снимки, когато има SPF?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Защото отразява светлината и на снимките лицето изглежда бяло

      Изтриване
  2. Звучи ми добре, като да ми хареса :) Аз имам комбинирана към мазна кожа и издръжливостта и доброто покритие, което не се "свлича" през деня, е важно за мен :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Всъщност именно това са му двете най-добри качества :)

      Изтриване
  3. Аз си взех 140 Golden Beige и ми е много тъмен. Ползвах го 2-3 пъти и оксидираше и ставаше оранжев. Сега ще чакам да хвана тен, за да мога да го тествам както трябва.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Той е втория подред нали? и аз към него се запътих, но ми беше прекалено тъмен, а консултантката ми обясни, че не са подредени от светъл към най-тъмен, моя е по-светъл явно от твоя, а по ред е след него..

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...