неделя, 1 юни 2014 г.

May Favourites 2014

Здравейте!

Още един месец си замина и още куп любими продукти имам за показване. Трябва да вметна, че освен новите си любимци, показвам и стари, които съм преоткрила в колекцията си. Чудех се дали да ги слагам и тях, но в крайна сметка реших да говоря за всичко, което използвах най-много и ми харесваше през изминалия месец. Така че ако повтарям някои от нещата (тоест ако вече са били в пост с любимци), извинете ме, но ги харесвам и няма как да ги подмина...


Винаги в поста с любимци си имам по един победител, който се откроява сред другите. Е, този път не е така. Ако сега ме накарате да кажа кое от всичко на снимката ми допада най-много, няма да мога да отговоря еднозначно. Мисля, че комбинацията от всички тези неща е идеалния грим за мен. Мога да ги използвам постоянно и именно това стана през май. По принцип сменям почти всеки ден гримовете си. Но с героите на днешния пост не изпитвах нуждата да го правя. 

Започвам ги по ред на използване/нанасяне. Всяка сутрин си измивам лицето с гела на Nuxe и по качество мога да го сравня само с любимия си Clinique... Сърдечно благодаря на Мариета, че ме запали по него! 
След това нанасям крем за лице и очи на Bioderma (няма ги тук, но те са сред постоянните ми любимци месеци наред). Подготвям лицето си с база за грим от Avon. Нея пък мога да я сравня като ефект с Benefit Porefessional, което значи че е наистина добра и запълва порите идеално. Не съм забелязала да влияе по някакъв начин на омазняването. 


Фон дьо тен-ът на Oriflame попадна в ръцете ми съвсем случайно, но съдбата си знае работата. Толкова го хвалеха из блог пространството и аз за миг реших, че е рекламен трик, но не би, добър си е наистина продукта. Покритието му е слабо, като на бб крем, но позволява наслояване. Супер естествен завършек има и лицето ми с него изглежда идеално и свежо. Всъщност за свежестта главен отговорник е новия ми (добре де, един от новите ми) руж на M.A.C. Чак сега разбирам защо всички хвалят толкова много ружовете на тази марка. Ами малко е да се каже, че си заслужават. Лично аз бих ви посъветвала ако искате хубав руж, да си вземете Melba на M.A.C и с това да приключите въпроса. С две думи, имате ли руж на M.A.C, друг не знам дали някога ще поискате... Ако пък сте със светла кожа и искате лицето ви да изглежда една идея по-слабо и очертано (това се постига с контуриране), то насочете се към "шоколада" на Bourjois. За него има противоречиви мнения, но моят си е супер, достатъчно пигментиран е и с него получавам страхотни резултати. 

През май в играта влезе отново страхотната ми палитра сенки Naked на Urban Decay. Използвах почти всичките цветове, но най-често бях единствено с втория цвят от ляво на дясно, който се казва Sin (в превод "грях" - така си е, греховно добър е!). На моите вдлъбнати очи и паднали клепачи най-добре стоят точно такива светли и блестящи нюанси. 


На ноктите си бях по два поредни пъти с горепосочените лакове, а това при мен рядко се случва. Essie Romper Room е по-розовата версия на любимия ми Fiji, така че там любовта е ясна. Предполагам знаете, но аз обожавам пастелни цветове и млечни лакове с лек оттенък. От L'Oreal успяха да ме привлекат с лаковете си от серията "Les Blancs" и вече имам три от тях, но най-любим ми е светло жълтия - 850 Lemon Merengue


Какво би бил блога ми без червила не знам, но и не смятам да разбирам, защото пак имам няколко любимеца в тази категория. Честно казано маслото за устни на Nivea взех в пристъп на нетърпение и любопитство, опитах го един два пъти и се насочих пак към любимия ми балсам на Korres със жасмин. Но след като из нета навсякъде пишеше колко добър е всъщност този продукт на Nivea с ванилия и макадамия, реших да взема да си го ползвам и О, небеса!, той взе че ми хареса достатъчно че да е всеки ден на устните ми и най-вече сутрин щом започна да се гримирам. Сега не мога без него и затова си го мъкна навсякъде с мен. Всъщност това се отнася и за червилата от снимката. 


От ляво на дясно :

- Kiko номер 900 - как са живели досега устните ми без това нюд червило за мен си остава загадка...
- Nyx Matte Lipstick Hippie Chic - започна застрашително да намалява и това означава само едно - нося го постоянно и се оказва че в комбинация с новото ми матово чъби на Revlon в цвят Mischievous се получава цвета за моите устни на лято 2014!
И понеже Hippie Chis ми идва малко сухо, го съчетавам с гланца си Clarins 04. Него го използвам също когато искам да подхраня устните си, но и да им придам лек цвят и блясък за разкош...

P.S. - Сложила съм едно списание в поста неслучайно, но за съжаление съм го объркала... Всъщност това, което ми е любимец, е Glamour за юни (но си го купих през май), но не самото списание ме впечатли, а талона за 20% отстъпка в магазин Sephora за дните 7-ми и 8-ми юни!!!

А кои са вашите любимци за май месец? 

Успешен нов месец! :)

14 коментара:

  1. Радва ме факта, че и ти хареса гела. Аз уж реших да го заменя, но сега пак ми липсва.
    Този цвят от матовите на Ревлон много го искам, но нещо не ми харесва трайността им :(

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Моето е трайно, доста даже... само нали помниш, че става на парцали, ама пък на мен цвета толкова много ми хареса, че всячески се опитвам да се справя с проблема...

      Изтриване
  2. Лакът за нокти в УАУ ! Ще се купува,както и Нюкс гела.
    http://sunshinebeautybg.blogspot.com

    ОтговорИзтриване
  3. Знаех си, че и ти ще харесаш гелчето на Nuxe :) Точно тези дни пак си мислех да си купя скоро,че и на мен ми залипсва, нищо, че в момента си имам гел за лице ;д
    Всички продукти са чудесни, и аз имам балсамчето на Нивеа, само че с малина и съм много доволнаа! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Фон Дьо Тен- а......... просто е УАУ за деловото ежедневие. Обожавам го!!!!

    ОтговорИзтриване
  5. Страхотни продукти! Melba на MAC изглежда прекрасно, явно неслучайно ее толкова хвален навсякъде! :)))

    ОтговорИзтриване
  6. А този фон дьо тен е много хубав, но имам чувството, че някак се абсорбира от кожата след известно време, като че ли попива и лицето ми губи свежестта си. При вас така ли е?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, май има нещо такова, но си мисля че е така защото той много прилича на крем, по-скоро е като бб крем...

      Изтриване
  7. Eто ги и моите любимци за Май :)
    http://makeupmusicme.blogspot.com/2014/06/blog-post.html

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...