неделя, 7 септември 2014 г.

The biggest makeup haul ever...

Ехо!

Има нещо, което трябва да си призная... купих си гримове и козметика в по-големи количества отколкото трябваше. Явно това, че предния месец не си купих почти нищо съвсем не значи, че този положението ще е същото... Всъщност лудите ми покупки започнаха още в края на август с пристигането на поръчката ми от http://www.feelunique.com/. След това имах ходене до мола на бул. България, което неминуемо доведе до влизане в магазин Debenhams където има цял стелаж на Nyx... And so on...

N.B. - този пост е дългичък, вземете си пуканки и се настанете удобно :))))))))


Тъй като съм несериозна и докато се наканя да снимам продуктите, някои от тях вече са доста използвани. Но аз по принцип обичам да споделям поне по нещичко в тези постове, защото иначе мога само и снимки да кача... А и първото впечатление е много важно, нали така?!

Ще започна с първата ми поръчка от английския сайт http://www.feelunique.com/. В нея трябваше да включен хайлайтъра Mary Lou-Manizer на The Balm, но моите любими приятелки се погрижиха да го получа като подарък <3 


Откакто Tanya Burr създаде своя колекция от гланцове за устни, исках да си взема един за проба. За съжаление цвета, който исках, беше изчерпан, затова си поръчах следващия в списъка - Aurora. На снимката и в самата опаковка изглежда малко тъмен, но в реалност цвета е супер нежен. Този гланц си е заслужил собствена публикация, от сега го казвам без грам съмнение. 

Исках да пробвам бюти гъбичката и четката за руж на Real Techniques. И двата продукта са ми безспорен фаворит от първия ми досег с тях. Особено четката за руж - толкова е мека...

Имам предостатъчно коректори и хайлайтъри за под очите, но не се сдържах и си поръчах така известния Dream Lumi Touch на Maybelline. Жалко наистина, че тук не се предлага по магазините... Приятна мека консистенция, която наистина озарява зоната под очите. 



Оплаквах се, че напоследък няма нищо ново и интересно по дрогериите, а реално съм пропуснала един добър фон дьо тен, който отдавна е по стелажите на Max Factor. Когато в DM моите две приятелки гледаха бебешки неща, аз си се запътих директно към декоративната козметика и погледа ми се спря на Whipped Cream Foundation на Max Factor. Дотогава го бях подминавала и в момента, в който си сложих на ръката да го пробвам, останах запленена. Все пак реших да го проуча преди да го купя, но когато и Кристин ми спомена колко го харесва, го грабнах в цвят 75 Golden. Консистенцията му е като мус. Има почти матов завършек. 


И понеже както споменах на мен един или два (в моя случай повече) коректора за под очите не ми стигат, си взех един озаряващ на Avon (Illuminating Light). Озарява чудесно, но се врязва в малките линии под очите и подчертава сухите участъци, което на мен не ми допада.

И за капак - Nyx Photogenic коректор в цвят CW03 Light. Отдавна ми се искаше да го пробвам, като си бях избрала друг тон, но в магазина този ми се стори най-подходящ. Обожавам го, един от най-добрите коректори, които съм имала. Използвам го абсолютно всеки ден.

И все пак по дрогериите има и нови неща. Едно от тях са единичните сенки от L'Oreal. Малко са скъпи според мен (13,50 лв. мисля), но пък не ми се чакаше да ги намалят. Който ме познава знае, че предпочитам матови сенки за ежедневния си грим, което ме подтикна да си избера Matte 106, много приятен тоуп цвят (нещо средно между кафяво и сиво). Доволна съм много.



Освен, че обичам матови сенки, предпочитам да си купувам по-светли и неутрални цветове. При едно от ходенията ми до Lilly погледа ми закова Flormar 14. Честно казано ми идват малко сухи и не чак толкова покривни, но си ги нося в ежедневието, защото цвета е мой стил. 

От магазин Debenhams си взех leave-in cream за коса на Macadamia. Много хвален и харесван продукт. Аз рядко ползвам кой знае какво за косата освен ампули и спрей за разресване, но реших да си взема този крем. Не се сещам да го ползвам често, още събирам впечатления за него. 


Понеже пак ме почна някакъв косопад, който надявам се е заради смяната на сезоните, реших да взема навременни мерки. Заложих на стара и добре позната марка и линия шампоани - Здраве против пърхот, само че този път си взех този с хинин против косопад. Ще видим как ще е. 

Понеже първия ми и единствен сух шампоан на Schauma е към своя край, трябваше да си взема нов. Реших да е в мини опаковка, първо защото ползвам такъв тип продукт много рядко (за справка имам този на Schauma от април миналата година), и второ за да е по-удобен за носене в дамската чанта. Обикновено се сещам за него, когато съм навън и ми предстои излизане, а нямам време да се прибера да си измия косата. Купих си този на Klorane с екстракт от овес. Не съм го ползвала все още. 

Голяма любов се разпали у мен към душ геловете на Dove. Моят любим с кокос свърши и исках да си купя нов. След дълго душене на опаковките, си избрах аромата с шам фъстък и магнолия. Взех си го от Lilly за 4,90 лв., след което го намерих намален в Била за 3,50 лв. и си купих още една опаковка. 

Досега съм използвала сигурно над 10 различни марки мицеларна вода, но все съм в търсене на най-добрата. Явно лицето ми свикна с тази на Bioderma и сега не ми влия чак толкова добре като преди. Намерих в аптеки Ремедиум лимитирана опаковка от 400 мл. на La Roche Posay почти на същата цена като тази от 200 мл. Само веднъж съм я ползвала, но със сигурност мога да кажа, че ми харесва. 

А когато бях в Елитис и видях лимитираната серия на Bilka с органик розова вода, си грабнах една опаковка от гела за измиване на лице, ей така за проба и защото почти никъде другаде не се намира. Аз съм голям фен на марката и се надявам гела да ми допадне. Мирише странно и натрапчиво, и същевременно аромата ми допада... по-странно изречение не знам да съм правила скоро в блога.

Нещо ми става напоследък и продължавам да купувам лакове за нокти в промишлени количества. 


За първите два голяма вина имат Мариета и Кристин. Всъщност Urban Jungle на Essie си го бях набелязала още от преди, но тъй като не го намерих в едно Lilly, се отказах. Докато Мариета не спомена как е в наш стил (в превод стил Essie Fiji). Пък и бяха намалени до скоро... :) Вярно е, че е в мой стил, много даже. Носих го с удоволствие миналата седмица. 

Странно, но факт - нямах сив лак. Което с настъпването на по-студените дни си е недопустимо. Затова си взех Rimmel 713 Little Bo Beep. Цветът е супер, но лака е ужасно непокривен. На мен ми трябват поне 3 слоя от него за постигане на реалния цвят. Тъжно :(

Още по-странно, но пак факт - купих си ярък и неонов лак в края на лятото. China Glaze Pool Party просто не може да има по-добро име. Чуден избор за горещите летни дни. Щом чак мъжете в офиса го забелязаха, правете си сметка колко е сигнален. 

И накрая лак в необичаен цвят - нямам идея как да го опиша, но ще опитам. Може би най-точно би било да кажа, че е петролен цвят. Уникат, в колекцията си нямам нищо подобно -  Golden Rose 108

А ето и малко продукти за устни - само 3 са!!!


За гланца на Tanya Burr вече ви говорих. Остана да спомена молива за устни Brooklin 204, който е бебешко розов и много сух, и червилото Peony Pop от Avon. Това червило е кремообразно и цвета му е като на Barbie. Имам една блуза в подобен цвят и ги съчетавам. 

И сега да ви поднеса десерта на тази публикация - Mary Lou-Manizer на The Balm. 



Че бях слушала милион суперлативи за този продукт, бях, но чак такова чудо не бях очаквала. Не мисля, че някога през живота ми високите ми очаквания за козметичен продукт са били така надскачани. Но ето че се случи. Ако за някой този хайлайтър е нещо обикновено, то за мен е най-доброто ми попадение за 2014 година. Просто няма и един дребен недостатък. За сметка на това обаче предимствата му са безброй - ще му направя публикация скоро. Засега ще кажа, че ме кара да се чувствам сияеща и обляна в ангелска светлина. Благодаря отново на приятелките си за този прекрасен подарък!!!


Пожелавам на всички ви усмихната нова седмица!

20 коментара:

  1. Мицеларната на Ла Рош е страхотна! Любима ми е, особено това, че става също за премахване на грим от очите и устните. Много е чувствителна към кожата и не оставя филм. Дано ти допадне!
    Коректорът на Avon му се чудих, но щом подчертава сухите линии, ще пропусна! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Водата на La Roche наистина е страхотна!!! потвърждавам с две ръце! :)

      Изтриване
  2. Охоо, Меги, та ти направо си обрала магазините ;)) Тъкмо аз да се радвам и да плакна очи. От мицеларната вода ще останеш възхитена, аз лично сега се замислям да не си взема, но имам три отворени Биодерми у нас и е нередно. Коректора на Мейбълин наистина жалко, че го няма. Хайлайтъра тепърва почвам да го тествам аз :)) Гъбичката и четката, знаеш, са ми големи фаворити. Ще чакам ревю на гланца, защото съм си харесала един доста ярък цвят. Крема за коса на Макадамия е страшно икономичен.. аз още влача същата тубичка от пролетта.Лака на Еси го обожавам :))
    Какво още.. ами май трябва да изнамеря тези душ гелове, че съм фен на марката.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наистина дооооста неща си накупих, като след този пост продължих... :( нооо пък всичките ми покупки са страхотни и съм супер доволна :)

      Изтриване
  3. Бюти гъбичката, четката за руж на Real Techniques и Mary Lou-Manizer-a отдавна са ми в wishlist-a. С тези суперлативи от твоя страна, едва ли ще почакат още много. ^^ А Whipped cream-а го пробвах от тестер и останах много доволна, особено за моята мазна кожа е перфектен. Каква беше цената му, ако си спомняш? (:

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Цената му беше около 20 лв. мисля, но знам със сигурност, че сега са намалени в Лили доста, така че сега е момента :)

      Изтриване
  4. Страхотни покьпки.
    Завиждам за гланца на Tanya Burr и четката на Real Techniques . Ще чакам с нетърпение ревюта (май вече и аз трябво да се сдобия с тях).
    Мшцеларната вода на La Roche е най-добрата,която съм ползвала. Дано да останеш доволна от нея.
    Шампоана на Здраве против пърхот използвам от известно време и съм много доволна. :))
    Всички неща изглеждат супер .:))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти :) Мицеларната вода наистина е страхотна, ползвам си я с кеф. За всичко ще пиша, защото нещата наистина си заслужават, но ще видим кога, че времето напоследък за нищо не ми стига...

      Изтриване
  5. Наистина страхотни неща, глосовете на Tanya Burr ги имам от пролетта и съм изключително доволна, а за четката за руж, нещо не се спогодихме, не загребва достатъчно продукт, затова я пренасочих за четка за пудра :))) аз ще очаквам ревю на измиващия гел на Билка :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Май единствено него още не съм пробвала, но задължително ще споделя скоро мнение :)

      Изтриване
  6. Страхотни покупки :) честито и да си ги използваш с удоволствие. Много ме изкушава хайлайтъра, но аз съм от феновете на MAC Soft&Gentle и все още се въздържам от покупката. Ще ми е много интересно да прочета дали шампоанът на Здраве има ефект, защото при мен косопада също се засили и си търся нов шампоан :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти :) не бих те съветвала да разчиташ само на шампоана в борбата с косопада, защото той е само една малка част от всичко, което би помогнало...

      Изтриване
  7. Mary Lou-Manizer-a е най-уникалния продукт който съм пробвала,просто както каза няма нещо което да не ми хареса :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Абсолютно е така! За мен той е най-доброто попадение за 2014-та...

      Изтриване
  8. Страхотни покупки, ще чакам мнение за гъбичката и четката на РТ :))

    ОтговорИзтриване
  9. Много интересни покупки,със здраве да се ползват.А с какво нанасяш кремообразния ФДТ?

    ОтговорИзтриване
  10. И аз ще чакам мнение за бюти гъбата (mybeautywords.blogspot.com)

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...