неделя, 19 октомври 2014 г.

La Roche-Posay Effaclar Duo [+]

Здравейте!

Още преди няколко месеца си купих крема за лице La Roche-Posay Effaclar Duo [+] с надеждата да ми помогне в борбата с пъпките и белезите от тях. Цената му не беше ниска - около 27 лв. Но отзивите за него бяха чудесни и аз му възлагах големи надежди. Нарочно изчаках да мине време преди да пиша за него, за да може да съм напълно обективна.


Вече от доста време имам проблеми с пъпки по брадичката, а и не само, но най-често там. Знам, че това е в следствие на хормони, а в моя случай и на стрес и умора. Започнах борбата отвътре навън със здравословно ядене, спиране на шоколада и пиене на вода. Но това не помогна. Затова почнах да се мажа с крема и то само по проблемните места. За  лекуването на пъпките не помогна изобщо, за белезите от тях също. Но аз бях твърдо убедена да съм постоянна. И сега, когато опаковката от крема е почти празна, ефекта от крема е нулев... Явно не можа да се сработи с моята кожа. Реших да го ползвам като крем за лице, но с него или без, разлика в състоянието на кожата не виждам.


Аз много харесвам марката La Roche-Posay и бях доволна от друг техен крем за лице, но този път съм изключително недоволна и разочарована. 
Това за мен е поредното доказателство, че всеки има различен тип кожа и дори най-хваления продукт не действа еднакво при всички. Аз сигурно съм единствения човек, който не хареса този крем, но исках да си кажа мнението, пък било то и негативно.
Иначе крема е в бяла тубичка с тесен отвор, което позволява вземане на желаното количество продукт, а не повече. Консистенцията е леко течна и бяла. Крема попива бързо и не оставя мазен филм след себе си.



Сигурно ако не му бях възлагала толкова надежди, можеше и да ми хареса. Ясно е, че кремовете не правят чудеса, но аз наистина разчитах на него да подобри състоянието на кожата ми. Да не говорим, че уж това трябваше да е новата му, по-добра формула... Не мисля, че е достатъчно хидратиращ, но да речем че става за дневен лек крем.

Ще го изхабя докрай, но няма да си го купя отново, защото при мен няма никакъв ефект, дори минимален.


Това беше за днес, следващия пост ще е позитивен, обещавам! :)

10 коментара:

  1. Интересно, при мен дори намали омазняването, като премахна несъвършенствата. Вече ми излизат само тук-там пъпчици и то в онзи период най-вече. Но явно всичко е до кожа...
    Относно храненето - в шоколада няма нищо лошо, но хапвай черен, не е нужно да се лишаваш от сладкото. Този мит отдавна е разбит, просто не трябва да се прекалява с рафинираните продукти. Иначе пробвай да намалиш млечните продукти и пилешкото - в тях има доста хормони и може да окажат негативен ефект върху кожата. Намали ги или ги поспри за около 2 седмици и ще видиш резултат.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за съветите, но аз така или иначе рядко ям месо, а пък млечни продукти съвсем, единствено сутрин в кафето...

      Изтриване
  2. Моето мнение и ефектът върху мен е абсолютно същият... За съжаление ,съм крайно недоволна от обновената формула и доста ме е яд,че така са го "развалили" :(
    beglamorous93.blogspot.com

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз не съм пробвала старата формула, но и мен много ме е яд, че не ми действа както на другите момичета...

      Изтриване
  3. Много жалко, че не е имало ефект при теб... Аз също много исках да го пробвам, защото четох невероятни ревюта и момичетата бяха със страхотни резултати. За момента имам крем за лице, който искам да изразходя и може би след това ще дам шанс и на този :)

    ОтговорИзтриване

  4. Аз имам много чувствителна кожа и си го купих в началото на годината. Свърших го и няма да го купувам втори път, защото искам да пробвам Tolerance-а на Bioderma, но помня, че не беше лош изобщо този. Жалко, че не ти е помогнал, явно не е кремът за твоята кожа просто :/

    ОтговорИзтриване
  5. И аз не го харесвам. При мен също нямаше никакъв ефект. За сега любимият ми крем е Bioderma Sebium Global :))

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...