събота, 25 октомври 2014 г.

Makeup of the day #1

Здравейте!

В последно време бях доста заета и се гримирах без да мисля, някак механично. Но през миналия уикенд най-накрая желанието ми се завърна с пълна сила. И аз реших да споделя как и с какви продукти се гримирах, защото смятам че може да ви е интересно.


След като си измих лицето, сложих от любимия ми крем на Bioderma Sebium Pore Refiner. Той матира лицето и ми служи като база за грима.
Когато крема попи напълно, нанесох буквално последните капки от фон дьо тена Rimmel Match Perfection. Както съм споменавала и преди, аз много го харесвам, защото стои супер естествено. Това е един от продуктите, които изхабих с удоволствие.


 След това си сложих от любимия HD Nyx Photogenic коректор под очите.
Запечатах с антибактериалната пудра на Manhattan, но само в Т-зоната. В момента искам кожата на лицето ми да изглежда озарена, а на матова. Затова който има новия озаряващ фон дьо тен на Max Factor, моля да сподели с мен дали е добър.

После подчертах скулите с трицветната пудра на Golden Rose, която имам отдавна и почти не ползвам. Да речем че се получи що годе добре.
Тогава реших, че искам зоната под очите ми да е по-светла, за да изглеждам по-свежа и си сложих от озаряващия (ако мислите, че съм с приключила с тази дума, грешите) коректор Dream Lumi Touch на Maybelline.
Междувременно сложих на клепачите от базата за сенки на Avon.
После реших да довърша лицето. За целта използвах ружа на Avon (цвят Peach), който определено бях забравила колко обичам.


И за финален щрих - The Balm Mary Lou-Manizer. Не знам дори дали да споменавам пак колко съм вдъхновена от този хайлайтър...


Сега да преминем към очите. Използвах само палитрата Chocolate Bar на Too Faced. Всъщност само два цвята от нея - на целия клепач Candied Violet и малко от един от тъмно кафявите цветове (не помня точно кой) във външния ъгъл. Бленднах добре за да няма резки граници. Повторих същите стъпки и на долния клепач.


Нанесох очната линия на Essence, но от края до средата на окото, не по цялата дължина на клепача, като се стараех да не правя дебела линия.
После два три слоя от спиралата Maybelline The Falsies и с това завърших очния грим.
На снимката липсва молива за вежди от Catrice, но и той присъстваше в грима ми. Без да оформя и позапълня веждите не мога.


Настъпи трудната част - по-скоро трудния избор с кое червило да съм. Отначало си мислех за нюд, което в последствие се оказа по-добрия вариант. После обаче реших да направя експеримент и да видя дали ще се възприема с тъмни очи и тъмни устни, но не. Затова се върнах към първоначалната идея и си сложих от Revlon Colorburst 070 Soft Nude. Присетих се и за Rimmel Apocalips в цвят Phenomenom, който не харесвам заради формулата. Но нанесен над червило се държа доста добре, а и придаде лек блясък.


Четките, които използвах, са от Ecotools (тези от двойния комплект за очи и тези за фон дьо тен и пудра) и Real Techniques - четката за руж. Тази, с която използвах за контуриране е блендинг четката 02 на Impala. Всъщност с нея нанесох и хайлайтъра.


Навих си косата на букли с машата и се облякох с бежов панталон, светло розова дантелена блуза и шлифер в същия цвят.


Ако този тип публикации са ви интересни, само кажете и ще правя редовно :)

Топла и уютна вечер ви пожелавам!

18 коментара:

  1. Много си нежна, много ми хареса гримът в комбинация с буклите ти :)

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесна публикация :) Гримът е много хубав . Надявам се да виждам по-често такива публикации :))
    beglamorous93.blogspot.com

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотна публикация, прави по- често! А защо не харесваш Апокалипс на Римел, аз обожавам моя?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря :) не харесвам само този светлия цвят, защото стои на парцали, иначе другите ми два по-ярки цвята са си супер :)

      Изтриване
  4. Имаш много красиво лице, а гримът е супер! :)))

    ОтговорИзтриване
  5. Страхотна публикация! Продължавай да правиш такива :)))

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...