неделя, 26 октомври 2014 г.

Too Faced Chocolate Bar Palette

Здравейте!

Купих си шоколадовата палитра със сенки на Too Faced още през юни, но лятото почти не я ползвах, защото в жегите хич не ми се мислеше за сенки. Обаче откакто почна есента, тази разкошна палитра не е мърдала от тоалетката ми. Използвам я всеки ден и вече мога да дам пълноценно мнение за нея. 

Too Faced Chocolate Bar се води с палитра с неутрални цветове, но аз не съм съгласна. По-скоро ми се струва, че е в съответствие с есента. 


Цената на палитрата е 88лв., но аз си я купих с 20% намаление. Предлага се в магазин Sephora. 

Името не е случайно. Опаковката на палитрата е във формата на шоколад, а самите сенки миришат разкошно на какао. Това е защото в състава им наистина се съдържа какао. 


Самата палитра идва в картонена кутийка, на гърба на която се намират имената на всеки един от цветовете. Доколкото знам те са вдъхновени от небезизвестния бронзър на марката Chocolate Soleil Bronzer. Цветовете в тази палитра са предимно в кафявата гама, но има и по-светли, както и доста тъмни в лилавата/сливова гама. Не бих казала, че повечето цветове са подходящи за ежедневието. Но това си зависи от индивидуалните предпочитания. 


Опаковката е голяма (все пак съдържа цели 16 цвята сенки), метална е и се затваря с магнит. 14 от цветовете са по 0,95гр, а останалите 2 са по 2,8гр. Вътре има и голямо огледало, което определено си е удобство. 


В палитрата има както матови, така и блестящи и перлени сенки. Но не това ме впечатли в началото. Даже не мислех да си купувам тази палитра. Не се изкушавам често от сенки, защото моите клепачи са малки и прихлупени, и каквото и да им сложа, отворя ли си очите, то нищо не се вижда. Не мога и да правя кой знае какви цветови комбинации пак по същата причина. Но щом докоснах тези сенки, веднага ги поисках. Абсолютно меки и кадифени са, а колко са пигментирани дори не мога да опиша. Прилагам снимка като доказателство за думите ми. 




Започвам с цветовете от ляво надясно на горния ред. Не мисля че са подредени по някакъв специален ред като например от светли към тъмни или от матови към блестящи. 


Първия цвят от горе надолу по ръката ми се казва Gilded Ganache и него съм ползвала най-малко. Той е тъмно кафяв с множество златни блестящи частици. 
Следва единия от двата големи цвята - матовия White Chocolate - както името предполага, цвета е точно като на бял шоколад. Той е идеален за изравняване тена на клепача.
После е ред на Milk Chocolate - отново матов, но този път кафяв, но по-скоро неутрално кафяв, нито тъмен, нито светъл. Чудесен за целия клепач, особено сега за есента. 
След това е Black Forest Truffle, който е блестящ сливов цвят. 
Последен на реда е най-тъмния цвят от палитрата Triple Fudge - матово и много тъмно, почти черно кафяво. Ползвам го вместо очна линия. 

На втория ред всичките 6 цвята са с еднаква големина. Точно на този ред са и двата ми любими цвята от палитрата. 


Първият цвят Salted Caramel за мен е леко разочарование, защото на моя розовеещ тен стои почти оранжево керемидено, а не онова карамелено което е в опаковката. 
Marzipan пък е цвета, който най-често слагам през деня, а и не само. Обожавам такива цветове тип шампанско. Този дори розовее. Озарява очите ми по един много нежен и ненатрапчив начин. Този цвят е перлен.
Следва Semi-Sweet, който е една идея по-тъмно кафяво. Перфектен мат за сгъвката на окото. 
И сега второто и всъщност по-голямо разочарование - Strawberry Bon Bon. Матов бонбонено розов цвят, който обаче за съжаление не е никак пигментиран. Всъщност сега като се замисля, ако беше пигментиран колкото в опаковката, едва ли щях да си го сложа на очите. Каква ирония само...
Този ред е забавен, защото на него са подредени явно разочарование, любимец, разочарование и отново любимец. Candied Violet е цвят, който на пръв поглед не би ми харесал. Но на практика толкова отива на кафявите ми очи, че го обожавам. Той е втория цвят, който нося доста често на целия клепач, а не само като акцент или за преливане. 
Последен е Amaretto. Тук ми е трудно да го опиша - може би е като ръждиво лилаво/кафяво. Някак холограмен е цвета, перлен е и в него се вижда и розово злато. 

И сега последния ред. Тук започваме с Hazelnut. Наистина лешников цвят със златни оттенъци. Мисля, че това е първия цвят, който пробвах от палитрата и когато сложих на клепача от него останах изумена колко е пигментиран.


До него е златния перлен  Creme Brulee. Цвета, който все си казвам че ще използвам по-често, но не го правя. Прилича много на Half Baked от Naked палитрата на Urban Decay. Само дето Creme Brulee е една идея по-ръждиво златен. 
До него е Haute Chocolate - отново кафяво, но в различен нюанс от другите. Перлен е и в него има и малко златно. 
Следва патлажданения Cherry Cordial, който е почти изцяло матов, но има малко блестящи частици в себе си. Отново цвят, който обожавам и нося по целия клепач. Наистина смятам, че този тип цветове подчертават кафявите очи.
Последен е другия по-голям цвят в палитрата - перлено белия Champagne Truffle. Той е супер за хайлайтване под веждата, както и за вътрешния ъгъл на окото. 



Използвала съм всеки един от цветовете много пъти, така че със сигурност мога да заявя, че харесвам тази палитра. Цветовете са наситени, пигментирани, меки и лесни за нанасяне и преливане. Някои от цветовете много напомнят на палитрата Naked на Urban Decay, но като цяло двете палитри са различни, като аз предпочитам Chocolate Bar една идея повече. Мисля, че това е палитрата на 2014, поне за мен. Радвам се, че си я взех и й се наслаждавам всеки ден. Препоръчвам я с две ръце. Ако трябва да избирам да имам само една палитра, то бих избрала Too Faced Chocolate Bar Palette без грам колебание. Заслужава си със сигурност. 

Too Faced Chocolate Bar Palette е направена с мисъл и въображение. Откъдето и да я погледнеш, си е попадение. 

Опитах се да бъда изчерпателна, но ако още нещо ви интересува, питайте долу в коментарите. 

До скоро!

12 коментара:

  1. Много любима палитра, аз също като теб през лятото не я използвах, но сега мисля, че й дойде реда :)

    ОтговорИзтриване
  2. Отговори
    1. Да, пигментацията е може би качество номер 1 на тази палитра :)

      Изтриване
  3. Страшно красива палитра - и като опаковка и като цветове. Наистина е подходяща за есента, много хубави златисти и кафеникави нюанси :)

    ОтговорИзтриване
  4. Охх, много си лошааа, на тази палитра не и обръщах никакво внимание и ми беше мирна главата, но сега след твоето ревю вече я искам! :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не че искам да бъда даже по-лоша, ама това е Палитрата на Палитрите :) ТРЯБВА да я имаш! Шегувам се, но палитрата наистина си заслужава :)

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...