четвъртък, 29 януари 2015 г.

Моите топ 5 продукта за зимата

Здравейте!

Преди зимата да си е отишла напълно, ми се иска да ви покажа моите верни помощници за грижата ми към кожата. За вас не знам, но на мен ниските температури и вятър ми изсушават кожата на цялото тяло ужасно много. Особен проблем имам с ръцете, защото явно ме е подгонила някаква студова алергия. Кожата ми се разранява и получавам някакви странни обриви. Какво ми помогна да се справя с проблема, ще спомена по-нататък в поста.
Всъщност петте продукта, които ще покажа днес, не са ми най-любими за цялата зима, а просто тези които ползвам напоследък. Идеята на поста е да ви покажа коя категория продукти ми помагат в зимните дни.



1. Крем за очи
Не мога без крем за околоочната зона, особено през зимата, когато кожата ми там е суха, опъната и посивяла. Страшно много се радвам, че успях да се сдобия с чудесен крем за очи, който ми дава всичко, от което имам нужда. Купих си Vichy Idealia преди близо месец и от тогава ми е верен помощник в грижата за тази нежна зона. Между другото, специални благодарности на Милена, за това, че откликна толкова бързо когато имах нужда да чуя още едно мнение за този крем.

2. Крем за лице
Да, крема за лице ми е на второ място, защото по принцип мога и без него. Не обичам много да се мажа с кремове, предпочитам кожата ми да си е в естественото състояние. Обаче зимата ми се появяват сухи учстъци, които чак се белят и нямам друг избор, освен да се боря с проблема с подходяш крем. Тази зима използвам Bioderma Hydrabio Serum. Това е гелче, което хем е нежно към кожата, хем попива бързо, а и ми върши чудесна работа.

3. Лосион  за тяло
Няма какво да си кривя душата, рядко ползвам кремове/лосиони за тяло. Особено през лятото, когато вечно ми е лепкаво и горещо. Обаче когато температурите паднат, кожата на тялото ми определено се изсушава и има нужда от хидратация и подхранване. Напоследък използвам крема за тяло с боровинки от Yves Rocher. Този продукт се оказа страхотен. Не само ухае невероятно и то за дълго, ами е и с много мека и кадифена консистенция, която подхранва кожата ми идеално.

4. Крем за ръце
Ето в тази категория имах големи затруднения. Преди много ползвах крем за ръце, но когато установих, че действието е само моментно и след това положението остава същото, се отказах. Но през зимата кожата на ръцете ми изсъхва дотолкова, че се цепи, става на рани и ме боли. А тази зима на всичкото отгоре ми се появиха обриви от студа, които с какъвто и крем да мажех, не минаваха.  Започнах да се мажа с La Roche-Posay Cicaplast Baume Reparateur и състоянието на ръцете ми се подобри от първо ползване. Към днешна дата са меки и подхранени.

5. Балсам за устни
Това е продукт, който аз ползвам през цялата година, но не чак толкова редовно колкото през зимата. Имам толкова добри балсами за устни, но няма да ми стигне времето да ви говоря за всичките. От известно време съм сменила политиката на ползване на наличната ми козметика, затова в момента ползвам редовно балсама на Himalaya с какао. Не ми е най-любим, защото е сух, а аз обичам мазни балсами, но ухае страхотно и действа добре на изпръхналите ми устни.

А вас какво ви спасява в мразовитите дни?

10 коментара:

  1. Много хубав пост :)
    Пробвала ли си кремът за ръце на Атрикс? Кълна се аз в този крем! Също така съм адски доволна и от зимните кремове на СНБ! Много мазен и ефектът е доста дълготраен :)
    Аз много харесвам Идеалия на Виши, но дневния крем. Като приключа трите опаковки околоочни мазила, които имам, определено ще потърся този на Виши :)
    Много ми харесва и визията на блога! Супер нежна, абсолютно отражение на теб самата :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Мери, мила си както винаги и ме накара да се усмихна <3 крема го знам, майка ми го ползва, и аз съм го имала преди години... ще взема да си го купя отново :)) Дневния крем на Виши и аз го имам, ама не се сещам много да го ползвам :D

      Изтриване
  2. Много полезен пост. :)
    Да попитам крема на Виши има ли някакъв ефект върху тъмни кръгове?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря :) а на въпроса ти - при мен по-скоро не, но има лек озаряващ ефект, който леко ги прикрива, може би това са имали предвид от марката, знам ли...

      Изтриване
  3. Винаги, когато съм чела постовете ти съм намирала много от себе си в теб. Ето пак :) Не обичам изобщо да се мацондря с кремове и лосиони, но... просто с годините става все по-наложително. Но вече ще опитвам да подхранвам кожата си със зехтин, бебешко олио и някакви по-натурални продукти. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че си приличаме по нещо :) а за мазането с кремове, през зимата е неизбежно :))

      Изтриване
  4. Много хубав пост.Аз последно време използвам околоочния крем на Алверде с водорасли,които много блогъри не харесват..Но аз някак си бях подготвена и съм доволна от хидратацията,която ми дава. Балсамът за устни ми е любимец,защото ароматът му е страхотен и прави чудеса с устните ми :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз си мислех за крема на Алверде, но съм почти на 30 години вече и имах нужда от нещо по така, което хем да подхранва, хем да се бори с първи бръчки.. :)))

      Изтриване
  5. Мигленка,радвам се,че кремчето на Виши ти е допаднало,така както на мен.Много свежа публикация!:)

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...