четвъртък, 19 февруари 2015 г.

Vichy Idealia крем за очи

Здравейте!

В началото на годината си търсех крем за очи, който да е подходящ за моята възраст с идеята да се бори с първите бръчки в тази зона. Започнах да търся отзиви за Vichy Idealia и не след дълго си го взех. Даже имах късмета да не платя пълната му цена (около 39 лв), защото го намерих в комплект с крема за лице от същата серия за около 50 лв. 
Учудващо, но не намерих ревюта за него на български. Дано с моя пост съм полезна на някого, който има нужда да чуе още едно мнение.



Vichy Idealia крем за очи е разположен в светло розова пластмасова тубичка от 15 мл. Необичайното в него обаче е прозрачния силиконов накрайник, от където излиза крема. Аз лично не го ползвам за нанасяне на самия продукт, предпочитам да използвам пръстите си.
Причините, които ме подтикнаха да купя точно този крем за очи, са много. Първо, исках крем, а не гел за очи. Според мен кремовете са по-хидратиращи. Второ, исках да е подходящ за 25+
години и да се бори с първите бръчки в околоочния контур. И трето, много ми се щеше да ми помогне в борбата с тъмните кръгове под очите. И след близо два месеца ползване знам, че съм направила правилния избор. Vichy Idealia Eye Cream не само се справи с гореизброените ми изисквания, ами и ми озари зоната под очите.


Ето какво намерих в интернет по темата:

  • Озаряващ крем за околоочен контур.
  • За всеки тип кожа.
  • Активни съставки - комплекс DRM-Bright + Витамин В3 + Кофеин + LHA + перлени частици + озаряващи агенти.
  • С Термална СПА вода VICHY.
  • Коригира тъмните кръгове.
  • Заглажда фините линии и повърхността на кожата.
  • Заличава признаците на умора.
  • Придава усещане за комфорт и свежест.
  • Революционен апликатор от много ме и гъвкав силикон /наподобяващ докосване с пръсти/.
  • Богата, хидратираща и освежаваща текстура.
  • Бърза абсорбция, без лепнене и лъщене.
  • Без парабени.
  • Хипоалергенен.
  • Подходящ за всяка възраст.
  • Дерматологично и офталмологично тестван.
  • Производител - Франция.



  • Аз съм мнителен човек, който не се доверява особено на описанието на марката, но този път и аз оставам безмълвна, просто защото всичко е вярно. Единствено не съм съгласна за това, че апликатора наподобява докосване с пръсти. Няма как да я има тази топлина просто.
    Иначе наистина попива бързо и не лепне. Между другото в аптеката ме предупредиха, че този крем не се съчетава добре с грим. Но аз нямам проблем с това. Слагам си коректора над него, че дори и го фиксирам с пудра и всичко си изглежда добре.


    Първото, което забелязах след около месец ползване, беше намаляването на фините линии под очите ми. Чак се учудих, че така добре им действа този крем.
    За заличаването на тъмните кръгове беше нужно повече повече време. И дори сега, те не изчезнаха напълно, просто не са чак толкова зле колкото по приницип. Но има подобрение, определено. То се дължи отчасти и на озавяващите частици в крема. Оптически карат зоната под очите да изглежда сияйна. Даже в началото си помислих, че от Vichy обещават озарен околоочен контур само заради тях. Но не е така, защото сега дори и да не съм сложила от крема, пак изглеждам свежа.


    Що се отнася до хидратация, доволна съм. Консистенцията е мека и приятна за нанасяне, не е мазна, но подхранва достатъчно. Премахва всяко чувство са сухота и опънатост.
    Честно казано, откакто ползвам крема за очи и лице на Vichy Idealia, тенът на лицето ми се изравни и освежи. Ако преди без грим кожата ми изглеждаше бледа (даже сивееща) и повехнала, сега е озaрена (не лъщяща) и жива. Досега не съм виждала толкова явен ефект, от който и да било крем.
    Естествено не смятам, че крема за очи Vichy Idealia е най-добрия на света, но поне виждам в огледалото нещо, което ми допада.
    Ако ме питате дали го препоръчвам, ще кажа да. Ако искате да знаете дали прави чудеса, ще кажа не. Но пък за да се случват чудесата, трябва да вярваме в тях, нали?!
    :)))

    2 коментара:

    1. От много време се чудя на този крем. И аз търся същото като теб и трябва да го пробвам!

      ОтговорИзтриване
      Отговори
      1. Ако търсиш същото като мен, тогава наистина ти го препоръчвам :))

        Изтриване

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...