вторник, 10 март 2015 г.

Нови придобивки - февруари и март 2015

Здравейте!

Много време мина от последния ми пост, а и като цяло не съм редовна в блога. Но явно идва един момент, когато вдъхновението просто го няма, а аз не съм човек, който прави нещата насила или само защото така се очаква. А и имах някои технически проблеми, което допълнително ме демотивира. Но сега се завръщам с нови сили и идеи и се надявам да ми простите доскорошното отсъствие.

Всъщност днес поста е един от любимите ми както за четене, така и за писане. От началото на тази година мирогледа ми за козметичните ми покупки леко се промени. Вече старателно обмислям всеки продукт, който ми се иска да имам. Искам да купувам само това, което наистина знам че ще харесам и да преустановя излишните и ненужни неща. Е, поддавам се понякога на спонтанните си пориви, но за последните месеци това се случи само веднъж - с червилото от новата серия на Essence.



Ще започна от акцента на снимката (поне за мен) - книгата на Tanya Burr. Тя е тази, която ме запали по грима толкова много и вече няколко години й следя Youtube канала. Толкова е сладка и непринудена и книгата й е отражение на самата нея. Страхотно четиво!

Другото некозметично нещо е малкия несесер от H&M. Имах нужда от такъв, в който да си слагам гримовете за деня и който да се събира в малката ми чанта подарък за Коледа.

А, и обеците във форма на сърце от магазин Six!! Имам такива в голям размер и щом видях и тези, веднага се влюбих. Абсолютно точно описват моя стил. Нежни и различни.




Много нови продукти излязоха напоследък по нашите магазини. А и с намаленията през най-женския месец успях да се сдобия с отдавна желани неща. Като например коректора на Clarins. Успях да го взема с 30% намаление. Смятам, че много прилича на любимия ми Prolongwear на M.A.C - хем е покривен, хем е лек и приятен за нанасяне.

Не знам какво ми стана, но през месец февруари ползвах само златни сенки. За база под сенките на Lorac Pro палитрата ми или пък самостоятелно използвах молива Scandaleyes на Rimmel в нюанс 002 Bulletproof Beige. 

Нямах нужда от нова пудра, но коприненото усещане на Bourjois Silk Edition ме завладя до такава степен, че трябваше да си я купя. А и я хванах на намаление.

Бюджетните марки Essence и Catrice пуснаха новите си колекции и аз си купих по едно червило и от двете. Essence 02 Porcelain Doll е двойник на Bit of Honey на NYX. А пък Catrice Luminous 060 Dresscode Nude е като червило и гланц в едно, пак в любимата ми нюд гама.

Спиралата Maybelline Lash Sensational, както и лип бътъра с кокос на Nivea взех от аптека Медея, като спиралата беше намалена. Лип бътъра мирише апетитно на Bounty, а спиралата е наистина мноооого добра.


Толкова хвалби чух за марката Apivita, че докато реша коя точно тяхна маска искам, си купих балсама за устни с нар. С леко смесени чувства съм, като има градация към по-добро.

Обичам маските на Avon Planet Spa, защото ми дават всичко, от което имам нужда. Този път заложих на стягащата със сандалово дърво и сусамово масло. Харесва ми.

От край време исках измивен продукт за лице на Clarins и след сериозно проучване, си избрах Gentle Foaming Cleanser with Cottonseed за нормална или комбинирана кожа. Адски ми напомня за любимия ми Clinique и го обожавам. Ще му направя ревю.



Исках нюд лак, но в розовата гама, защото тези в бежовата не ми отиват. Харесах си 130 Rose Poudre от серията Super Stay на Maybelline, която ми е любима. Цветът е пепел от рози.

Гланцът Dior Addict 154 Fastes беше непреодолима любов от първо докосване до кожата ми. Казвам непреодолима, защото не си го купих веднага, за да не съжалявам после. Обаче се събуждах с мисълта за него и накрая се предадох. Страшен блясък има заради многото брокат.

Още нещо, което не успях да подмина без да купя, е Melted Llipstick на Too Faced в нюанс Melted Sugar. Перфектния нюд тон, който аз обожавам да нося постоянно. Леко е суха формулата обаче и се образува досадна бяла линия. В момента експериментирам доста с него, та да видим какво ще стане с чувствата ми към него.



Имах нужда от матов кафяв молив за очи, затова си купих си Rimmel Scandaleyes Brown. Много е мек, но същевременно е траен. Чудесно подчертава кафявите ми очи. Взех и един taupe молив за очи на Golden Rose. Комбинацията от сиво и кафяво в едно е една от любимите за очите ми. Цветът е номер 408.

И последно е един лак, който ако бях видяла на стелажа на Rimmel дори нямаше да забележа. Обаче нещата изглеждат по съвсем друг начин ако го видиш на ноктите на колежка в офиса. Тя ми даде да се лакирам с него и на другия ден си го купих. 503 Mind The Gap, Victoria e чудесна смесица между много синьо и малко лилаво. Почти неонов е и един от най-любимите ми лакове на всички времена.

Това са покупките ми за последните два месеца, включително и март, защото приключих засега и ще дам малко почивка на портмонето си.

Много съм доволна от всичките неща, взех си ги с голямо желание, а някои от тях и с голямо намаление.

А вие какво си купихте последно?

До скоро!

22 коментара:

  1. Страхотни нови придобивки! Най-много ти завидях за книгата на Таня! И на мен ми е любима :)

    ОтговорИзтриване
  2. Гланцът на Dior и книгата изглеждат прекрасно! Честити покупки! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Снимките ти в този пост много ми харесват как са тематично разделени според цветовете на продуктите ;)) Иначе както винаги невероятни покупки. Аз лично нямам търпение да напишеш отзиви за всеки един от тях, но най вече за коректора ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти <3 усилията ми не остават незабелязани :) ще има отзиви за коректора съвсем скоро :*

      Изтриване
  4. Страхотни продукти и аз имам балсама на Апивита с нар и не е нещо особено :)

    ОтговорИзтриване
  5. Ехх, страхотни придобивки! Ще чакам мнение за коректора на Кларанс, защото съм решила да го купувам, както и за почистващия им гел, благородно завиждам и за продуктите за устни, а лака е уникален, ще го потърся и в Италия, защото точно такъв цвят си търся напоследък!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти :))) за синия лак говориш, нали? дано го намериш, ще ти хареса :) а за Кларанс, все повече се влюбвам във всеки техен продукт...

      Изтриване
  6. Страхотни придобивки!!Лакът на Rimmel е с невероятен цвят <3 И аз и се чудя на тази спирала,но ако я видя някъде на промоция..не знам колко ще издържа :D Да те попитам само такъв ли е новият аромат на балсамчетата на Nivea.Гледах,че би трябвало да има и с какао,но за сега никъде не съм ги срещнала..

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Има и с какао, и с боровинки и аз честно казано искам и тях, толкова ми харесват :)) виж в аптеки Медея и Ремедиум, там ги има със сигурност..

      Изтриване
    2. Благодаря ти :)) Задължително ще ги потърся.Аз в момента изразходвам този с малинка и бих се радвала да го заменя.

      Изтриване
  7. Аз много ги гледах тези червила на Too Faced, но някак си не можаха да ме впечатлят за цената си.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Имат си чар и тези червила, а това колко им е оправдана цената е друг въпрос... :)

      Изтриване
  8. haha az sushto si vzeh nasko mind the gap, victoria i mnogo my se chudeh dali mi haresva no qvno shte se okaje populqren cvqt

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Оу, много добре си направила, че си го взела... страхотен е!!!

      Изтриване
  9. Още един глас за коректора - много го искам, честито за Melted - още не съм се наканила да си купя някой от цветовете. Издържливо ли е на устните? И ще чакам ревю и за измивния гел на Кларинс - в този ред на мисли, кой ти е любимият на Клиник? :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Имаш ревю за коректора, скоро... червилото Melted е издържливо, но и сухо, нищо че е в тубичка... ей го любимия ми измивен гел на Clinique - http://megun4i.blogspot.com/2013/08/clinique-rinse-off-foaming-cleanser.html

      Изтриване
  10. Много хубави придобивки. Как ти се струва балсама за устни? Обожавам аромата на кокос и много искам да си взема нещо такова.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Жени, още не съм го пробвала, но имам този с макадамия и много го харесвам. Всъщност идеята е да изхабя първо него. А още щом се отвори капачето, те лъхва аромат на Bounty :)))

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...