петък, 27 март 2015 г.

Bourjois Silk Edition Compact Powder - ревю

Здравейте!

Нямах търпение да си взема новата пудра на Bourjois, защото като я докоснах с пръст, усетих невероятна копринена мекота. Нямаше и съмнение, че ще е прекрасна. Успях дори да я взема с 20% намаление, което си беше знак, че постъпвам правилно. Реалната цена е около 21-22 лв. Намирам я за висока за пудра от дрогерийния клас. 


По нашите магазини се предлагат 4 нюанса от Bourjois Silk Edition Compact Powder. Аз имам 52 Vanilla - най-светлият. Пасва ми добре, въпреки че покривността е толкова лека, че и друг цвят да си бях избрала, може би нямаше да има разлика. 

Пудрата е фино смляна и на допир наистина дава копринено усещане. Много е мека и не се разпрашва. 



Пудрата не матира, дава едва доловимо покритие и служи по-скоро за завършек на грима и фиксирането му. Не повлиява по никакъв начин на издържливостта на грима ми и не контролира омазняването през деня. 

Опаковката на пудрата е това, което най-силно ме заинтригува. Изключително нестандартна и необикновена. Отвън не е нищо особено, въпреки че е черна, лъскава и изчистена. Вътре има огледало. Но не това й е специалното, а това, че капачето се върти във всички посоки



Пудрата има лек и приятен аромат. 

Компактна е и удобна за носене в чантата. Използвам я всекидневно в опит да ми докаже качествата, които ми се ще да има. Обаче за съжаление не ги намирам. За мен е излишна покупка, която можех да си спестя. Не матира, а в предстоящите топли дни аз искам точно това. Всъщност ми допада, че е лека и че не променя цвета на фон дьо тен-а ми, но същевременно не прави нищо за мен. Дори пудрата на Golden Rose за 4 лв. прави лицето ми изящно и безупречно. 



Може пък на момичета със суха кожа да им допадне. За моята смесена кожа, обаче, не се справя добре. 

Жалко наистина, защото много я исках и си я взех с голям ентусиазъм. Това съвсем не значи, че Bourjois Silk Edition Compact Powder е лош продукт, просто на мен не ми върши работа. 

Това е за днес. 

Приятна вечер!

4 коментара:

  1. Подкрепям мнението ти за пудрата и даже смятам в началото на идната седмица да напиша в блога какво мисля и аз за нея :) Няма какво да го умувам просто :))

    ОтговорИзтриване
  2. Прилича много на тази в бялата опаковка, която пък аз харесвам именно, защото не матира и не разваля лъскавия ефект на BB крем, но задържа грима с някой час отгоре.

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...