събота, 28 март 2015 г.

TAG : The Makeup Memory Lane

Здравейте!

Прекрасната Ида от Ida's Beauty Blog направи наскоро един забавен таг за грим спомените ни от едно време (даа, за съжаление вече отдавна не съм на 15 и това са далечни спомени). Покани и мен да го направя и ей ме на - показвам снимки от преди доста години. Те не са точно от тийнейджърските ми години, защото тогавашния ми компютър се развали. Но са от преди поне 7-8 години, което пак си е от миналото. Пък и ако другите момичета, които направиха този таг, са се гримирали цветно и интересно, то аз напротив - открай време си падам по семплия грим. Та не знам дали ще ви е много забавно.



Сега малко история. Не помня точно в кой момент съм обърнала внимание на грима, но със сигурност е било след 15-16-тата ми година. И използвах само черен молив, спирала и гланц. Единствено когато излизах на дискотека, си слагах сенки - задължително по-светъл цвят на клепача и тъмен в сгъвката. Тогава все още не използвах фдт, коректор, пудра и бронзъри. За моя радост винаги съм имала чиста кожа и дори в пубертетските години нямах нищо за прикриване.  

Вече може би когато бях в университета, започнах да обръщам внимание повече на гримовете. И така малко по малко, до сега когато имам цяла колекция и гримирането е мое любимо хоби. 


1. Първи купен грим в живота ти?

- Ох, как да се сетя като това е било преди поне 15 години! Сигурно някой от онези детски или плодови балсами за устни тип рол-он. 

2. Първи продукт на MAC?

- Червило в цвят Coral Bliss. Избрах си го с лек цвят, който да отива на всичко, за да мога да го нося всеки ден. 

3. Първа колекция на MAC или друга марка?

- Не си купувам гримове само защото са от определена колекция. Дори не знам името на нито една колекция на MAC. 

4. Първа по-луксозна покупка?

- То не беше покупка, а подарък, който аз си избрах - палитрата сенки Naked на Urban Decay. Беше преди две години и половина, но още си я ползвам с кеф. Тогава още не познавах пазаруването и обиколките из Сефора, но редовно влизах за да видя дали я имат заредена. Чак се записах в някакъв списък, за да ми се обадят като я заредят. 

5. Първа четка за грим?

- Късно открих четките за очи, затова пък вече имах четка за пудра и руж на Essence. 

6. Първи сенки за очи?

- Една палитра на Ruby Rose с доста цветове вътре, от които използвах само няколко...

7. Първи скъп skincare продукт?

- Измиващият гел -крем за лице на Clinique. И досега той си остава най-добрия за мен. 

8. Първи лак за нокти?

- Никаква идея, честно! Нямам никакъв спомен кога съм започнала да се лакирам. Помня, че ми беше трудно и досадно да го правя. Но пък се сещам, че като студентка много обичах ярки коралови и розови неонови лакове. 


Надявам се все пак този пост да ви е харесал. Споделете с мен вие как сте се гримирали преди години и кои са били вашите топ 3 продукта, които сте ползвали тогава.

Приятна вечер!

4 коментара:

  1. Хахаха, сладурка, помня и майка ми имаше една палитра на Ruby Rose, a пък аз си взех на Oriflame :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хахаха, палитрата на Ruby Rose е класика в жанра :D каня те да направиш този ТАГ :)

      Изтриване
  2. И моята майка имаше палитра на Руби Роуз, която аз си присвоих към 7-и клас и най-любими ми бяха тъмно синия и наситено зеления цвят :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ихааа, че тия цветове са си тежката артилерия, метнала си се в дълбокото от самото начало :D

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...