неделя, 10 май 2015 г.

Lorac Pro Palette - ревю

Здравейте!

Най-накрая се наканих да направя ревю на палитрата, която използвам постоянно от близо пет месеца насам. Откакто я имам използвам само нея, като единственото което ме отклони мааалко, са моливите на Rimmel. 

Lorac Pro Palette не се предлага в България, моята ми я прати приятелка от Щатите. Цената й е около 42$.

Тази палитра вечно е в клиповете на бюти гурутата в Youtube. В любимата ми неутрална гама е и има 16 цвята

Самата палитра е матова и черна, много тънка и компактна. Затваря се с магнит. Единственият минус тук е, че се цапа прекалено бързо и лесно. 

Ето как изглеждаше в началото преди 5 месеца :




Тук не съм снимала, но палитрата си беше в картонена опаковка, а като подарък към нея имаше база за сенки, която и досега не съм пробвала. 

Някои от цветовете са матови, други блестящи и перлени. Има по-светли, както и по-тъмни, но според мен цвета Garnet е най-необичайния

Пигментацията е много добра, консистенцията на сенките е мека и кадифена, но за съжаление почти всичките се разпрашават, даже белия цвят най-горе в ляво си е като брашно. Което неминуемо води до падане по време на гримиране. Така че аз в повечето случаи нанасям първо сенките, след това почиствам под очите и чак след това слагам остатъка от грима си. 

Блендват се лесно и са трайни и наситени на клепача докато не ги махна. 

Ето палитрата след 5 месечно почти ежедневно ползване. 




Както моя вкус повелява, използвам най-често по-светлите цветове. Даже стигнах дъното на любимия ми Lt. Bronze. Четирите цвята в края и на двата реда използвам най-рядко, даже мисля че Slate само веднъж съм го пробвала. 

Нека обаче ви кажа какво мисля да всеки цвят по отделно. Започвам от горния ред от ляво на дясно. Като цяло имената на цветовете си ги определят, но все пак...

White - както казах, бял матов цвят, който прилича на брашно. Рядко го ползвам.

Cream - матов тъмно бял/слонова кост цвят, който ползвам като основа, или пък самостоятелно ако искам да изравня тена на клепача.


Taupe - кафяво/сив цвят, също матов. Ползвам го за сгъвката на окото или за блендване на другите цветове. Понякога обичам до смесвам с двата цвята до него (Lt. Pink и Mauve)

Lt. Pink - светъл бебешко розов матов цвят. Понякога го ползвам самостояелно, обаче повечето пъти го смесвам с други матови цветове. N.B! - пигментиран е за разлика от Bon Bon от шоколадовата палитра. 

Преминавам на следващите 4 цвята от горния ред. 

Mauve - матов морав цвят, който ползвам постоянно, както самостоятелно, така и в различни комбинации. 

Sable - по-тъмно кафяв матов цвят, който слагам във външния ъгъл на окото.


Espresso - цвета отговаря 100% на името си, като кафе е. Отново матов, но ми идва прекалено тъмен за целия клепач. Идеален за опушен грим. 

Black - матов черен цвят, с който или подсилвам очната линия, или го използвам вместо такава. Обичам да го слагам в края на клепача и да го опуша. 


Сега нека обърнем внимание и на долния ред, където мястото си са намерили блестящите цветове. 

Nude - перлен цвят в светло розов/цвят шампанско нюанс. По консистенция много ми прилича на любимия ми хайлайтър Mery Lou-Manizer. Но е по-розов от него. 

Champagne - ето това си е вече цвят шампанско - един от предпочитаните от мен за клепачите ми. Този е една идея по-прашлив, не е толкова перлен, а има доста повече брокат в него. Придава на очите ми събуден и озарен вид. 


Gold - цвят старо злато бих казала. Не ми отива на очите и не го ползвам почти никога, освен като акцент понякога. Никога не го нося самостоятелно. 

Lt. Bronze - ето това наричам аз своето златно, или това което на моите очи стои така. Когато искам златен грим, ползвам него, което както си личи, е често. Обожавам го!

А ето и тъмните цветове на този ред.

Pewter - интересен тъмно кафяво/сиво/лилав цвят с блестящи частици. Разкошен цвят, който макар и тъмен, използвам дори в ежедневието на целия клепач. 

Garnet - ето това вече е цвят, който за мен е необичаен и различен. Червено кафяв цвят със златни блестящи частици. Много приятен и плътен, отива много на кафяви очи. Подчертава ги чудесно. 


Deep Purple - разкошен патладжанен цвят. Нося го рядко, но пък много му се наслаждавам когато е на очите ми. И за него смятам, че прави кафявите очи още по-хубави. 

Slate - сив металик, който не използвам никога. Не обичам такива цветове, много са ми ретро.


Въпреки забележките ми към палитрата Lorac Pro, я обожавам и тя ме накара да спра да ползвам дори разкошната шоколадова палитра. Ако мога да имам само една палитра сенки за очи, то ще е тази със сигурност. Всъщност откакто я имам, не съм купувала други сенки за очи (ако не броим моливите на Rimmel). А това е от миналата година!!! 

Плюсове : добра пигментация, кадифена и мека консистенция, добра трайност, лесно се нанасят и блендват. 

Минуси : разпрашват се и цапат зоната под очите, самата опаковка също много лесно се цапа.


Обичам всичките цветове, без може би сивия и златния. Използвам предимно лявата половина и на двата реда, защото обичам светлите сенки. Но посягам и към останалите цветове когато искам нещо по така. 


Надявам се ревюто да ви е харесало.

Приятна неделя!

9 коментара:

  1. Искаааам <333 Мале невероятна пигментация. За разпрашването звучи, като новия ми руж ;))

    ОтговорИзтриване
  2. Нямам търпение да си получа моята :) Страхотно ревю!

    ОтговорИзтриване
  3. Нямам търпение да си получа моята :) Страхотно ревю!

    ОтговорИзтриване
  4. Как съм й хвърлила око на тая палитра <3 Ама нещо все скъпичка ми се вижда...

    ОтговорИзтриване
  5. По добра ли е от шоколадовата палитра?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ами не бих могла да кажа, защото двете са много различни и всяка е уникална сама по себе си...

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...