събота, 9 януари 2016 г.

Любими продукти за 2015-та година

Здравейте!

През изминалата година попаднах на доста добри попадения сред гримовете и колекцията ми се обогати значително. Днес споделям най-любимите си козметични продукти за цялата 2015-та. Не са никак малко, затова преминавам директно към темата. 


Може би най-големия любимец, особено през първата половина на годината, беше палитрата със сенки Lorac Pro. Правила съм ревю за нея, което може да видите тук. С две думи - страхотни цветове, добра пигментация, страхотна трайност и невероятни резултати... 

През останалата половина от годината пък най-често ползвах моливите за очи Rimmel Scandaleyes Eye Shadow Sticks. Имам три цвята, но любимите ми са 002 Bulletproof Beige и 011 Bluffing. Тези моливи са страхотни - трайни и пигментирани. 


Имам и още един любим молив за очи и той пак е от серията Scandaleyes на Rimmel. 030 Brown използвам понякога вместо очна линия и го размазвам за по-опушен ефект. Освен това го нося почти винаги във водната линия. Преди носех само черен молив в тази зона, но кафявото е моя фаворит вече от повече от година. 

Като споменах очна линия, любимата ми е Super Liner на L'Oreal. Имам я отдавна, но още държи фронта. Наситено черна е, удобна за нанасяне и супер трайна!

Може би едва през последната година започнах да нося ежедневно руж, но пък как да не го направя след като имам Milani Luminoso. Това е най-прекрасния прасковен руж със златни частици, който някога съм виждала. 

А пък любимата ми бронзираща пудра е The Body Shop Honey Bronzer 02 Fair Matte - ревю за нея може да намерите тук. Въпреки, че сякаш не е достатъчно тъмен този бронзър все пак е идеален за контуриране, защото е матов а и моята кожа е светла. 


Real Techniques продължават да бъдат любимата ми марка за четки. Двата ми фаворита са Expert Face brush и Setting brush. Първата нанася фдт-а ми с лекота и така лицето ми изглежда страхотно, а втората блендва коректора под очите ми за секунди. 

Не можах да избера само един любимец в категорията "фдт". Спрях се на L'Oreal True Match, който преоткрих едва тази година и си паснахме чудесно, защото прави кожата на лицето ми безупречна. А пък Too Faced Born This Way дори не мога да опиша с думи, защото в него има скрита магия, която хем прикрива всяко несъвършенство по лицето ми, хем стои супер естествено и свежо. 


В категорията коректор на годината печелившият е Clarins Instant Concealer. Много прилича на M.A.C Prolongwear и затова толкова го харесвам. Покривен е, но същевременно лек и се разнася лесно. 

От месеци използвам само една спирала и вече дори не знам колко опаковки съм изхабила от нея. Но много добре знам защо е така - Maybelline Lash Sensational е най-добата спирала от дрогерийния клас. Разресва миглите ми чудесно, придава им дължина и обем. 

Относно темата за червилата, имам доста за показване и говорене... няма как, знаете че това ми е на сърце. И все пак, най-доброто ми попадение за цялата годината е олиото за устни на YSL. Yves Saint Laurent Volupté Tint-In-Oil - 5 Cherry my Cherie е най-разкошния продукт за устни на света. Той е многофункционален - балсам за устни, гланц за устни, стейн...Супер комфортен е за носене, а и цвета е разкошен. 


Трудно ми беше да избера само един балсам за устни, но пък веднага в съзнанието ми изскочи Crazy Rumours с аромат Pistachio. Много добре се отразява на изпръхналите ми устни и e супер мекичък, без да е мазен. 

Ревюто ми за butter червилата на Nyx не беше кой знае колко ласкаво, но се оказа че Bit of Honey е може би най-носеният от мен нюд за годината. А аз нося предимно такива нюанси на устните си. Тебеширен е цвета, но след като го разнеса с пръсти стои добре. 

Любимото ми коралово-розово червило (другият ми предпочитан цвят за червила) е номер 36 от серията на Kate Moss за Rimmel. Много дълго време беше изчерпано на сайта, от който го поръчах, но аз не се отказах. Е, чакането си заслужаваше. Това червило е било на устните ми в едни от най-хубавите ми моменти през 2015-та...

В ежедневието доста често пък носех поредното ми червило от Velvet Matte серията на Golden Rose - номер 26. Този цвят отива на всеки мой грим и тоалет, много е универсален. 

Golden Rose Color Sensation Lipgloss с номер 116 е гланц номер 1 в моето сърце през последната една година. Не е лепкав, а прави устните сочни и бляскави. 

През есента се сдобих с още едни кремообразни сенки от серията Color Tatoo. Цветът 80 Creamy Beige също е супер универсален и неутрален, точно както аз обичам. 


Artdeco Sunshine Glow Fluid издирвах дълго и накрая изненадващо намерих. Няма друг подобен продукт, който да придава такъв загар и сияние на кожата ми. Разкошен течен бронзър/хайлатър, който е чудният завършек на грима ми, особено през лятото. 

Доста парфюми успях да изхабя през изминалата година. За компенсация се сдобих с Le Jardin de Monsieur Li на Hermes. Рядко се влюбвам така в парфюм, в повечето случаи дори ми е трудно да си харесам и избера. Този на Hermes мирише на свежо и чистичко. 


Нямам много любимци в категорията бяла козметика, но маската на Sephora и измиващата пяна за лице на Apivita (ревю тук) си заслужават да се споменат. Маската е дълбоко почистваща, намалява омазняването и ме отърва от черните точки. А измивната пяна на Apivita е много нежна, отстранява грима и замърсяванията по кожата ми бързо и лесно. 

Не съм и предполагала, но кафявия сух шампоан на Batiste е най-добрия, който съм ползвала. Не само косата ми е с ден по-чиста, ами и не оставя онези досадни бели петна. 

Имам и няколко любими лака за нокти - базата 8 в 1 на Eveline, топ лака Essie Good To Go и синия лак Rimmel Mind The Gap Victoria. Много се чудех кой да бъде цветния ми лак на годината, но този на Rimmel наистина превзе сърцето ми и не смята да го напуска скоро...


Базата на Eveline съживи ноктите ми и е единственото нещо, което ги накара да спрат да се цепят. а това си е голямо постижение. Топ лака на Essie пък кара лака ми да съхне и да се бетонира за минути, като дори дава разкошен блясък. 

След този дълъг пост само мога да ви пожелая една страхотна нова 2016-та!!! 

4 коментара:

  1. Твоите постове ги чета с тефтер да записвам идеи :) Любимата ни спирала съвпада, май всички са влюбени в нея. Базата на Евелин определено ще я пробвам. Чудесен пост!

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...