събота, 25 март 2017 г.

Струват ли си скъпите гримове?!

Здравейте!

Днес за пореден път си преглеждах колекцията от гримове (която между другото е голяма, но това ми е хоби и страст и ми носи удоволствие) и се замислих дали всичките ми по-скъпи гримове си струват. Има такива, които много ми харесват и за мен цената им е оправдана. Има и такива, които не харесвам и не струват и на половината на цената си. А и има и такива, които обичам да използвам, просто мисля че цената им е доста завишена за това, което представляват.

Както знаем, купувайки по-скъпи неща, неизменно плащаме допълнително и заради самата марка. На мен ми се струва, че плащаме и за по-красиви опаковки. Въпреки че в последно време дрогерийните марки имат страхотен прогрес в тази насока, и не само...

 
  • Фон дьо тени
Имам малко смесено мнение относно фдт-ите от по-високия клас. Имам някои любимци, но имам и разочарования. Плюсовете са, че има по-голямо разнообразие от цветове, както и повече видове - като например за суха кожа, за мазна кожа, със сатенен завършек, с матов завършек, Някои твърдят, че са с по-голяма трайност и издържливост, аз обаче нямам такива наблюдения. 

- За справка, пробвала съм следните фдт-и от по-високия клас - Benefit Big Easy (по-скоро е като бб крем, изобщо не ми хареса), Too Faced Born This Way (въпреки, че на моята кожа не беше много траен и лъсвах от него, го обожавам заради това, че стои като кожа), Clinique Beyond Perfecting (не ми харесва, впива се около носа ми и не стои равномерно), YSL Touche Eclat (ползвах го зимата много и го харесвам заради бляскавия и сатенен финиш). 

Не съм отписала още фдт-ите от по-високия клас, има още доста които искам да пробвам. 
  • Коректори
Тук безспорно фаворити са ми тези от високия клас козметика. Двата ми големи любимеца са MAC Prolongwear и Clarins Instant Concealer. Не че няма и добри дрогерийни, обаче някак не са ми достатъчни като покритие. 

Продукти, които си заслужават
  • Бронзъри
Тук също победители са тези от високия клас - има по-голямо разнообразие (матови, сатенени, блестящи), но като че ли най-голямата разлика е, че не са оранжеви и прашливи като тези от дрогерийния клас. Любимец ми е Hoola на Benefit. Използвам го от половин година всеки ден, вече му се вижда дъното, но на мен не ми омръзва. 
  • Ружове
Тук мнението ми не е много обективно, просто защото от по-високия клас съм използвала само тези на MAC. Но пък те си заслужават да се споменат - пигментирани и трайни, има огромно разнообразие от цветове и формули. 

Такива, които не си заслужават парите. Не че са лоши, просто не са и по-специални с нещо

  • Хайлайтъри
Определено няколкото хайлайтъра, които имам от по-високия клас са ме впечатлили дотолкова, че в сравнение с тях дрогерийните в моите очи не струват (най-вече защото са прекалено сухи и прашливи, както и твърде брокатени). Двата ми любими хайлайтъра са The Balm Mary Lou-Manizer и MAC Soft & Gentle
  • Сенки за очи
В тази категория няма даже база за сравнение. Да, имам една две единични сенки за очи, които харесвам от дрогерията, и дотам. Палитрите сенки от по-високия клас са на съвсем друго ниво - меки като масло, пигментирани, наситени и трайни. Освен това се блендват супер лесно, без да се изтриват междувременно от клепача. Любимите ми палитри са Lorac Pro, Too Faced Chocolate Bar Palette, Too Faced Peach Palette

  • Спирали
Ползвала съм няколко от по-високия клас (Too Faced, Estee Lauder, Lancome) и смятам, че не си заслужават парите. Дрогерийните спирали са също толкова, даже дори по-добри. 
  • Червила и гланцове
Аз като човек, който най-много обича червила и гланцове не мога да дам крайна оценка дали тези от по-високия клас си заслужават повече. Толкова много съм пробвала, и честно казано цената тук не е определяща, освен в някои случаи. Много харесвам червилата на MAC, YSL, а също и на Este Lauder, не само заради качествата им, а и заради красивите опаковки. Но например, имам също няколко на Dior, Clinique, Too Faced, Jouer, Lancome, Charlotte Tilburry и въпреки че някои от тях са хубави, според мен не си заслужават парите. Просто смятам, че за същата цена могат да се намерят много добри алтернативи от дрогерията. 

Може би най-големия ми фаворит от по-високия клас е олиото за устни на YSL. А най-голямото ми разочарование е Juicy Shaker на Lancome (забравих да го снимам). 

*Бонус

Знам, че парфюмите не са гримове, но много ми се искаше да ги вметна и тях в поста. Досега не съм намерила парфюм от дрогерията/по-ниския клас. който да ми хареса. По-скъпите парфюми в моите очи си заслужават заради трайността и интересните аромати.



Както може би забелязахте, някои категории не ги споменах - като пудри, очна линия, моливи за устни и очи, а също и лакове за нокти. Просто не съм пробвала никакви от по-високия клас и не мога да дам мнение. 

Надявам се този пост да ви е бил интересен.

До скоро!

2 коментара:

  1. Специално за спиралите силно подкрепям Вашето мнение! Според мен спиралите от висок клас по нищо не се различават от масовите марка. Дори както Вие казвате, някои от по-широко достъпните марки са в пъти по-добри. Инвестирала съм в спирали на доста високи цени и съм оставала разочарована!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Определено купуването на скъпи спирали не е оправдано.. добре че в дрогерийните магазини има достатъчно добри изгодни спирали.

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...