неделя, 11 август 2013 г.

Колекцията ми от балсами за устни

Здравейте!

Попитах ви вчера на страницата на блога във Фейсбук дали искате публикация с балсами за устни или с парфюми и вие гласувахте за балсамите. Така че, представям ви колекцията си от балсами за устни. Преди време, мисля около зимата, доста от блогърките направиха подобна публикация, но аз смятам че и лятото е удачен момент за подобен пост. Просто защото устните, или поне моите, лятото също имат нужда от хидратация, тъй като ползвам някои матови и сухи червила, което неизменно се отразява на устните ми. 

Оказва се, че имам доста (бих казала прекалено много) балсами за устни. Но аз съм си такава, ползвам един, писва ми, зарязвам го и си купувам друг. Или пък го забравям в някоя чанта (имам 20, така че не се учудвайте)... По принцип си държа един на нощното шкафче, един на тоалетката, един в несесера с гримове за чантата ми, а другите са разпръснати насам натам. И като ги събрах, се оказаха ужасно много...Така че мисля да спра да си купувам повече засега.

Интересното е, че освен един, който си взех онзи ден, нямам нито един неизползван, всичките са наполовина. Обичам разнообразието, какво да направя. Признавам си без бой, че имам 2-3 балсама, само защото някой някога ги е похвалил в блог пространството.

Та, без повече приказки (засега), ви показвам за какво всъщност говоря.


Имам 12 балсама за устни, които както споменах ползвам всички (без новия на Essence, с който се сдобих едва преди дни), но не едновременно, а просто ги редувам.  

Започвам с този на Himalaya. Той е с масло от какао. 


Толкова много се изговори/изписа за този балсам, че нямаше как да го пропусна. Исках този с морков, но никъде не го намерих, затова си взех този с какао. И, честно казано, ми е една идея по-сух, отколкото предпочитам. Но пък омекотява устните много добре. И мирише захарно. Сложила съм го в несесера с ежедневния ми грим. Нанасям първо него и чак след това започвам да се гримирам. Накрая слагам и червило. Дотогава устните ми са станали по-меки и подготвени за червилото.

До него е един мой фаворит, за който също научих от блог пространството - този на Yoghurt с розово масло.

 
Взех си го за няма и два лева. Консистенцията е като вазелин, много мека и кремообразна. Той стои на нощното ми шкафче и го слагам преди лягане. На сутринта устните ми са меки и подхранени. Единственият му недостатък е странния аромат, на мен ми идва някак остър. Но не се усеща много след нанасяне.

Следва балсам, който почти не ползвам - на Tian De с ябълка.

 
Не го използвам не защото не е хубав, а защото останах с лошо впечатление и някак излъгана от представителите на тази марка (това е тема на друг разговор). Самият балсам не е лош, но е някак обикновен и нищо специално. На цвят е зелен, но на устните е прозрачен. Мирише приятно на зелена ябълка. 

Наскоро си взех съвсем импулсивно балсам за устни на Miss Sporty.

 
 
Той е оранжево червен и придава на устните лек цвят, който в никакъв случай не е толкова наситен, колкото в опаковката. Хубав е, маже се като масло на устните, но не мисля, че ги подхранва кой знае колко. С две думи, ако искате нещо едва доловимо и с лек цвят на устните си, то този балсам е подходящ за целта.

И сега е ред на най-новото попълнение в колецията ми - Me & My Icecream на Essence.


Понеже имам много отворени балсами, реших този да го запазя за по-нататък, така че не знам какво представлява, нито как мирише, нито дали придава цвят на устните. Обаче все пак реших да го покажа, много е сладка опаковката и нямам търпение да изхабя някой друг, за да отворя този.

Продължавам с колекцията ми от балсами за устни на Nivea. Първият балсам ще покажа самостоятелно, защото е по-различен от останалите. Става дума за Repair & Beuaty.

 
Както се вижда и на снимката, в средата този балсам е бял, а останалата част е розова. Честно казано отдавна съм изхвърлила картонената опаковка, в която беше и не знам защо се състои от две части. Но, знам че когато нанеса този балсам на устните си, те леко изтръпват. Него го ползвам когато устните ме болят (например след стабилно чоплене на семки), тогава някак това леко изтръпване ги успокоява и притъпява болката и раздразнението.

Другите три балсама от Nivea, които имам са с мед и мляко, лайка и невен, и акай и дива ябълка.

 
От тези трите най-любим ми е този с акай и ябълка. Това мисля ми е втора или трета опаковка от него. Идеален ми е, една идея по-течен, изключително мека и приятна консистенция. Никой друг балсам не ми е по-приятен на устните колкото е този. Обожавам го. Всъщност на снимката е цялото останало налично количество. Тоест 2/3 ги няма вече. Може би него ще изхабя най-скоро. Придава много естествен цвят на устните. 
Този с лайка и невен е зелен в опаковката, но на устните няма цвят. Той ми мирише на чай от лайка, а аз го свързвам с детството си, тоест с много щастливи дни. Отново много хубав балсам, който също съм преполовила.
И последният балсам от Nivea е с мед и мляко. Много приятен и нежен аромат, но ми идва малко зимен. 
Като цяло балсамите за устни на Nivea са ми фаворити, всичките си ги харесвам, и имам повече от един не за друго, а заради различните аромати. 

Още един балсам, който бях изкушена да пробвам заради хубавите отзиви за него и най-вече заради аромата му на шоколад, е този на Balea.

 
На някои хора им мирише твърде химично, за мен обаче не е проблем. Ароматът на шоколад е абсолютно завладяващ. Като съм с него, се чувствам все едно съм се намазала с течен шоколад. Какво да не му хареса човек. Хидратира ми устните доста добре и последно време го ползвах доста. Струва ми се икономичен. 

Един път, докато бях в DM, попаднах на балсам в кутийка, много сладка при това. Няма какво повече да добавя за факта защо съм го купила. Той е с аромат на малини.

 
Ето този аромат вече ми идва много химичен и неестествен. Точно заради това и не ползвам особено често този балсам. Иначе е като вазелин, но една идея по-течен и размазващ се. Не ми харесва. 

И последно, една малка изненада от Pretty Box - балсам с натурални съставки на Figs & Rouge.


Казвам, че е изненада, защото го намерих в първата кутия на Pretty Box, а докато не я получих, не знаех какво има в нея. За тези, които не знаят, Pretty Box беше първата бюти кутия за България. С няколко думи, плащаш 25лв. за няколко продукта, които не знаеш какви са докато не отвориш кутията. Моето лично мнение е, че не си струва. Даже в началото бях много ядосана на тази кутия, беше ужасно разочарование за мен. Точно за това повечето неща не съм ги използвала, но реших да дам шанс поне на балсама. Той е органичен, което значи, че по-бързо ще се развали. Мирише ужасно, но пък е супер ефективен. Действа светкавично на устните.


Въпреки че имам толкова много балсами за устни, не мога да не ви питам кои са вашите любими (с маааалък риск да си купя някой от тях, по-нататък разбира се).


Хубава неделя! :)

25 коментара:

  1. Чудесна публикация! Когато видях снимката нямаше как да не възкликна "Колко са многооо!" Имам само 3 и всичките си ги харесвам и обичам: Хималая с какао, Ейвън с мед и мляко в кутийка, Нивеа с череша.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много са, да, и аз чак като ги събрах на едно място, го осъзнах :D радвам се, че сподели с мен кои са твоите :)

      Изтриване
  2. Балсамът на Figs & Rouge e чудесен, но аз имам огромен проблем, че постоянно се разтопява от жегите. И аз като теб имам много балсами, но повече от 3 не отварям едновременно и имам много още в кутийките. :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз очевидно забравям, че имам някои и отварям нови :( ужас

      Изтриване
  3. Имам 5, два от които старички и не ползвам, т.е. имам 3 :)

    ОтговорИзтриване
  4. Много сладка колекцийка от балсами си имаш!Аз имам сега само 3-4,но като цяло много ги обичам-имам 2 на балеа,като единия е в същата кутийка като твоя с малинката-моя е с портокал,само че аромата му не е химичен,много си го харесвам.Като цяло любимите ми балсами са на Нивеа и този repair & beauty мн ме заинтригува,още утре ще го потърся :))

    ОтговорИзтриване
  5. Мислих си ,че само аз съм луда и имам толкова балсами ;)
    Меьду другото онзи ден когато се опитах да си сложа Figs & Rouge се оказа, че е развален, беше си сменил консистенцията и аромата.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Спокойно, не си сама :) аз моя скоро не съм го ползвала, ще взема да видя дали още става, ако да, ще го сложа в хладилника, ако не, отива в кофата и оставя място за нов! Хахахаха

      Изтриване
  6. Аз пък имам на Балеа в такава кутийка ама с аромат на диня, много е готин !

    ОтговорИзтриване
  7. Идкам да попитам този на балеа с шоколад мазен ли е или сухичък :D доволва ли си от него?

    ОтговорИзтриване
  8. Този с мляко и мед на нивеата подхранващ ли е? А мазен защото аз мазничките ги по-харесвам, така де не мазни като след баничка а нещо средно :D btw нямам профил затова съм анонимна

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Подхранващ е според мен, определено :) и не е сух със сигурност :)

      Изтриване
  9. Кой харесваш повече нивеа мед и мляко или нивеа с лайка и защо? Извинявай за странния въпрос, но ми е много интересно:-D иначе тази публикация е доста пполезна за такива като мен които си умират за балсамчета :-D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти за милите думи :) бих казала, че този с лайка ми харесва повече заради аромата, иначе като действие и двата са ми сходни...

      Изтриване
  10. А какво ще кажеш за този на есенс? Откъде го купи:-D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Все още не съм го ползвала :D купих го от dm, но мисля че беше от лимитирана колекция ....

      Изтриване
  11. Устните ми са сухи, не се напукват просто са сухи. Моля те препоръчай ми балсам или нещо което може да ми помогне(да не е много скъп :Д) Извинявай, за глупавия въпрос... благодаря:)

    ОтговорИзтриване
  12. Ne sa mnogo balsamite ti.Naprotiv v normalni kolicestva sa.Nqmash li glancove za usni az moite gi priceslqvam kum tova cislo.Moite sa 15 s glancovete stavat 20 i broikata im spored men e normalna.Moje da probvash na nivea lip butterut im s blueberry blush bleuet mnogo e hubav s borovinki sushto i na nivea vitamin shake cranberry&rasberry s malina i oshte neshto toi e po-mazen no e hubav pozdravi :)

    ОтговорИзтриване
  13. Къде се продават балсамите на Himalaya и хубави ли са :) ?

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...