петък, 23 август 2013 г.

Колекцията ми от фон дьо тени

Здравейте!


Един от любимите ми продукти (след червилата, разбира се) е фон дьо тена. И понеже обичам да пробвам нови неща, съм си направила една малка колекция, която мисля да ви покажа.

Трябва да започна с уточнението, че моята кожа е нормална към смесена - зимата имам сухи участъци, лятото Т-зоната ми се омазнява. Така че моите впечатления за продуктите, които ще ви покажа, са в следствие на личния ми опит.

Без излишни приказки пристъпвам към темата, защото имам 8 фон дьо тена и 1 бб крем, и много искам да ви покажа всичките в една публикация.


Държа си всички фон дьо тени в едно малко плетено кошче от Джъмбо. Засега се събират там, ще гледам и така да си остане.


Не съм ги наредила по определен критерий. Ще ви ги покажа един по един и ще споделя мнението си за всеки.

Започвам с бб крема за мазна кожа на Garnier.


Това всъщност е леко оцветен крем за лице. Аз определено не съм фен на бб кремовете и този е единствения, който съм запазила. Не че съм пробвала и кой знае колко де, но знам че това не е моя продукт. Но този не е чак толкова лош. За бб крем има добра покривност, матира добре, но цвета не ми пасна, не се разнася така добре, както на мен ми се иска, и е ужасно течен. Винаги го държа с капачето нагоре изправен, в противен случай ме чака неприятна изненада.

Първия фон дьо тен, който ще ви покажа, е може би и най-стария в колекцията ми, а именно Rimmel Wake me up, в нюанс 200 Soft Beige.


Този продукт си го взех веднага щом излезе. Беше много намален, мисля че имах нужда от фон дьо тен, а и една блогърка, която следя, много го хвалеше. Но, за съжаление, на мен хич не ми харесва. Има твърде гъста и лепкава консистенция, и финиша му е твърде лъщящ и бляскав. Според мен този фон дьо тен е подходящ за хора със суха кожа или за такива, които искат лицето им да изглежда като гланц за устни.

Следващ в колекцията ми е пак на Rimmel и е Match Perfection, Soft Beige 200. 


За този фон дьо тен имам съвсем друго мнение. Той за мен е като втора кожа, толкова добре ми пасва. И цвета, и консистенцията - идеален ми е. Когато съм с него, имам чувството, че лицето ми е озарено и супер свежо. Покривността му е средна. От него не ми лъсва лицето през лятото, а за есента и зимата пак ми е супер. Само хубави неща мога да кажа за този продукт.

Следва L'Oreal Lumi Magique C4 Rose Beige.


Това ми е втора опаковка от този фон дьо тен. Само че преди имах един тон по-светъл, който ми пасваше по-добре от C4. Този ми е малко тъмен, но сега за лятото е ок. Много добър фон дьо тен за мен, придава изключително добър и безупречен вид на кожата. И този има средна покривност.

Миналата година за рождения ден си накупих някои неща от Inglot, сред тях и фон дьо тен MC100.


Тук мога да мина и само с една дума - разочарование... Първо консултантът ми препоръча адски светъл цвят, после го върнах и ми препоръчаха този и той не ми пасва. Да не говорим, че е и някак зелен... Полвам го от време на време за излизане вечер, но за през деня - абсурд...

Да ме пита човек защо съм решила да си купя фдт в цвят 030 Honey. Но е факт, имам такъв на Catrice.


Присетих се за този фдт наскоро, защото в момента лицето ми в сравнение с тялото е супер бяло и за да изглеждам добре, слагам повечко бронзър. Реших да пробвам този по-тъмен фдт, но не ми хареса. Има слабо покритие, самата консистенция е като на бб крем. През деня лицето ми лъсва и част от продукта изчезва. 

Едно от последните ми попълнения е фон дьо тен на Maybelline Affinitone. Моят е 17 Rose Beige.


Този продукт ми беше препоръчан от приятелка и беше намален, така че си го взех. Нищо особено не е, обаче за всеки ден е подходящ. Лека покривност, но все пак добра, разнася се лесно, като коприна е. И матира добре кожата, поне моята.

Остана да ви покажа и два фдт на Revlon. Първият и официален мой фаворит е Photoready 004 Nude.


Това е моят фон дьо тен. И цвета ми пасва идеално, лек е, но същевременно достатъчно покривен. Уж има блестящи частици в него, но на моето лице те не си личат. Хем кожата изглежда страхотно, хем не си личи да имам много грим, което за мен е идеално. Доскоро го ползвах постоянно, за ежедневието и за по-специални случаи. Оценка 6/6!

Няма да си кривя душата, аз ползвам фдт и лятото. Просто ми харесва колко безупречна изглежда кожата с този продукт. Е, в най-големите жеги бях само с коректор и пудра, иначе залагах на Revlon Colorstay 180 Sand Beige за комбинирана/мазна кожа.


 
Преди години съм ползвала този фдт, но нямах много спомени. В един момент който и блог да отворех, все за Colorstay ставаше дума. И реших, че го искам, особено за лятото, когато кожата ми става по-мазна в Т-зоната. И го позлвах доста в последно време. Той просто не мърда от мястото си цял ден. Но по мое скромно мнение е по-подходящ за вечер. Тежичък е, гъст и с доста голяма покривност. С две думи - през деня много си личи, почти като маска е. Прикрива всеки недостатък и прави лицето да изглежда като на кукла, така че е подходящ за снимки. 
 
Въпреки усилията ми тази публикация стана доста дълга. А аз имам още какво да кажа по темата :) Затова ако ви е интересно да научите повече за някои от гореспоменатите продукти, само кажете, аз съм насреща.
 
Няма как да не вметна, че искам да пробвам и Bourjois Healty Mix Serum (с черната капачка). Така че моля ви, дайте мнение за него, ако сте го ползвали.
 
 
Пожелавам ви страхотен уикенд! ♥ 

21 коментара:

  1. Страхотен пост! И спокойно не си сама, аз също ползвам фон дьо тен през лятото. Е, не в най-големите жеги, разбира се.. но да си признаем, друго си е чувството с хубав и равен тен! Нали така?! ;)

    ОтговорИзтриване
  2. Каква колекция само :)...аз имам 3 на Max Factor и ми се струваха много :)Смело мога да добавям :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сега като го казваш осъзнавам, че не съм имала фдт на Макс Фактор.. хубави ли са?

      Изтриване
    2. Ами аз ги използвам от години, почти всички съм ползвала и съм доволна.:)

      Изтриване
  3. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  4. Тъкмо днес обикалях за нов ФДТ, исках ревлон 220 ама имаше само тестер, а 180 ми се видя светъл за тена ми в момента..
    Иначе ползвам Bourjois Healty Mix (но не серума) откакто се помня. Ползвала съм няколко други, но само той ми харесва. Сега исках да пробвам и тази класика Ревлон, но уви..
    Така че - моя коментар за Bourjois е, че на мен ми пасва доста добре. Не мисля, че издържа цял ден, но е задоволително, а и аз не слагам много пудри..

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти за коментара относно Bourjois Healthy Mix :) мисля да си го взема есента, пък да видим :)

      Изтриване
  5. Много интересна публикация! (: Аз преди години ползвах ColorStay, сега май е с друга консистенция. От ефекта маска се спасявах като го нанасях с пръсти (колкото и странно да звучи) и после леко го потупвах с гъбичка за грим (суха). Ако искаш пробвай, дано и при новата емулсия подейства. (:

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз него винаги съм го нанасяла с пръсти, ама си е гъстичък, няма как да не си личи... но това с гъбичката ще го пробвам, мерси :)

      Изтриване
  6. Ехаа..голям избор имаш ;)Имах Colorstay и наистина с ръце нанесен не е толкова изкуствен, а аз попринцип винаги включвам ръцете. Любител съм на този тип нанасяне, понеже продуктът се затопля от пръстите на ръцете и после се разстила по-добре.
    Сега ми е интересно какв четки ползваш всек ден за фон дьо тените си ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Добавям и поканата си към моя таг http://murfeishun.blogspot.com/2013/08/summer-2013-tag.html

      Поздрави!

      Изтриване
    2. Да ти кажа честно, в повечето случаи го нанасям с пръсти, защото става най-бързо, а сутрин нямам много време... но съм пробвала две четки и една имитация на бюти блендер и може да направя една публикация по въпроса :)

      Изтриване
  7. Доста интересен пост!Аз за момента имам само 2-този на Maybelline Affinitone и Rimmel Match Perfection.И от двата съм доста доволна,но много ми се иска да пробвам някой фдт на Ревлон!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. На Ревлон аз много ги харесвам, много се надявам и на теб да ти харесат :)

      Изтриване
  8. Много интересен пост, много е полезно да се видят различните марки сравнени на едно място, така е много по-лесно да се ориентираш :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че съм била полезна, още много неща и снимки на консистенцията и цвета ми се искаше да покажа, но публикацията щеше да стане километрична... Мисля да направя самостоятелно ревю на някои от тези фдт...

      Изтриване
  9. Revlon са ми фаворити, обожавам ги и не оставам без тях.Този за мазна/комбинирана кожа не е лош, имам го, действително стои както казваш.Аз съм по-доволна от другия, от серията за нормална/суха кожа.Идеален е за през деня, ползвам го от 3-4 години.Консистенцията му е по-лека и не омазнява.:))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хм, не се бях замисляла дали този за суха кожа не е по-добър, може да го пробвам сега през зимата... не мислех, че са толкова различни...

      Изтриване
  10. Здравейте, чудесно ревю!
    Аз имам нужда от вашата помощ, защото кожата ми ме побърква :( Ще се опитам да ви я опиша и ако може да помагате с предложения.......от тук посочените фдт или други, бб и сс кремове.... Започвам с проблема с цвета, с който винаги имам проблем. Аз съм с доста светла кожа, но някак си ....имам жълтеникав отенък. Повечето или са ми тъмни или отенъкът хич не подхожда. "Веселата част"....уж съм със смесена кожа, мазна в Т-зоната и в същото време, на бузите стои често изпръхнала и даже се лющи, а челото е винаги лъскаво. Вероятно се дължи на това,че имам лека форма на Розацея, което е др. проблем, заради който кожата е чувствителна и често се зачервява. Има и някои др.неща, но това е основното. Няма нужда да е напълно покривен, защото не понасям ефект маска!
    Благодаря предварително!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей! Изключително много ме затрудняваш с този въпрос, но ще се опитам да бъда полезна доколкото мога. Щом кожата ти е чувствителна, смятам че точно от там трябва да започнем... подходящи продукти за такъв тип кожа са Bioderma, La Roche Posay, Avene, така че може да се насочиш към нещо тяхно.. друг добър фдт за чувствителна кожа, а и с голям избор на цветове, е L'Oreal True Match.. Той е подходящ както за по-мазна кожа, така и за суха... а и има много естествен завършек, тоест не стои като маска. Щом искаш леко покритие, то изобщо не е задължително да слагаш фдт на цялото лице, а само в Т-зоната да речем (тоест да избегнеш сухите участъци), просто трябва да го разнесеш добре, за да се слее с кожата ти...

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...