четвъртък, 29 август 2013 г.

Clinique Rinse-off Foaming Cleanser

Здравейте!

Отдавна обмислям да пиша за този продукт, но ми се щеше да го ползвам повечко време, за да се затвърди мнението ми. Към 22-23 юни имаше 30% намаление в магазините на Estee Lauder и Clinique. И тогава се чудих към кое по-напред да посегна. Но се сдържах и си взех само измиващия гел за лице на Clinique. Цената му беше към 48лв., а с намалението го купих за (смятайте, че аз не мога)...32-33лв. Всъщност го купих, защото ми беше силно препоръчан от моята любима приятелка Мариана. Взех си варианта за нормална кожа.



Опаковката е стандартната за такъв тип продукти - тубичка, като тази е 150мл. Капачето се затваря много добре, което не позволява да влиза вода. Отначало не го ползвах много, защото исках да си довърша гела, който ползвах тогава. Въпреки това ми се щеше да го пробвам и го направих няколко пъти. Трябва да кажа, че още от първия път усещането ми хареса. После малко по малко почнах да го ползвам редовно, като за малко му изневерих миналата седмица с един друг измиващ гел.

Ако трябва да съм честна, аз не съм останала с блестящи впечатления от марката. Но пък съдя за това единствено от опита си с техните "3 стъпки". Бяха ми дали мостри за две седмици, но нещо не се спогодих с продуктите и това беше. 

Сега обаче реших да се доверя отново на марката.


Аз ползвам измиващ гел за лице след като съм си махнала грима с мицеларна вода. Изключително рядко влизам под душа с грим. Затова и не бих могла да кажа дали има свойството да маха грим. Въпреки това, мога да кажа, че не ми дразни на очите, защото е попадал там без да искам. 

Самата консистенция изобщо не прилича на гел, а по-скоро на крем. Бяла е на цвят, гъста и не се пени. Когато се разнесе по кожата, чувството е все едно съм се намазала с много крем за лице, но не мазен и лепкав, а някак приятен и мек. 


Мога съвсем смело да твърдя, че това е може би най-икономичния ми продукт за измиване на лице. Трябва ми количество колкото грахово зърно, за да измия цялото лице. Предполагам че с това темпо ще имам от този гел до другото лято. 

Наскоро осъзнах, че явно имам по-обострено обоняние и че на мен нещата ми миришат една идея малко по-странно отколкото на другите хора (за справка крема на Здраве в бялата опаковка ми мирише на меденки)... Та, едва ли сега ще ви изненадам като кажа, че този гел ми мирише на.... току що изгладени дрехи... Дори не знам как да опиша аромата, на нещо чисто може би. 


И сега, най-важното - ефекта от този продукт. Той измива до скърцане, буквално. Но не от онзи тип, когато кожата става суха и опъната, а напротив, някак матирана е, изключително чиста, гладка и мека. Обожавам действието на този гел върху кожата на лицето си. През лятото кожата ми се омазни много и исках нещо, което да премахне всичкия себум и мръсотия. И си намерих съюзник в тази борба. Друг важен фактор да харесвам този продукт е, че след системното му ползване не ми се появяват пъпчици.

С две думи, харесва ми. Най-вероятно няма да ползвам само него, ще редувам с други подобни продукти. Но просто си знам, че когато искам кожата ми да скърца от чистота, ще посягам все към гела на Clinique. Много приятно съм изненадана и се чудя дали да не пробвам и някой грим от същата марка.

Вие пробвали ли сте нещо на Cliniqe и доволни ли сте?


Лека нощ :)

4 коментара:

  1. Аз също използвам гела , дори и за премахване на целия грим от лицето и съм многооо доволна от резултата.Използвам и минералната пудра на Клиник и за сега не са ме разочаровали :-)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Значи не само на мен ми харесва :) ще погледна пудрата другия път като отида в магазина, мерси :)

      Изтриване
  2. Харесвам всичко на Клиник,ползвала сам 3те стъпки години наред,фондьотени,спирали за мен са едни от най добрите.

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...