неделя, 4 август 2013 г.

Hometown cosmetics haul

Здравейте!

Докато си бях в Добрич, успях да отскоча до любимото си магазинче за козметика. Всеки път намирам там неща, които другаде ги няма. Нямах нужда от почти нищо, освен от тампони за махане на грим и душ гел, но незнайно как, излязох от магазина с малко повече неща. И все пак, бях що годе скромна и не прекалих с покупките. 


Не знам защо бях останала с впечатление, че маската с ягода и шоколад на Freeman е само за суха кожа. Бях решила при това положение да си я взема зимата. Но след щателно проучване и най-вече четене на стикера на гърба на продукта, ми стана ясно, че няма нужда да чакам и че мога да я ползвам дори сега, когато кожата ми е склонна към омазняване. 


Вече я ползвах 2-3 пъти и резултатът, както впрочем след всяка маска на марката, е страхотна мека и чиста кожа на лицето. 

Второто нещо, на което погледа ми се спря, е мицеларна вода на непозната за мен марка - Byphasse. Според мен тази марка е френска, а самата вода служи за премахване на грима. На опаковката пише, че не съдържа алкохол, парабени и сапун. 


Цената за 500мл. беше 7.80лв., затова реших че ще е моя. Аз ползвам такъв продукт всеки ден, което автоматично означава, че го изхабявам бързо и имам нужда от нов. Така че още една мицеларна вода в моя случай никога не е излишна.

Друг продукт за лице, който ми направи впечатление, беше тоник за лице на турската марка Farmasi. 


Май имах твърде големи очаквания, понеже по принцип харесвам марката. Но, този тоник, подходящ за всеки тип кожа, от първото ползване ме разочарова. Имам чувството, че има спирт в него. То бива бива освежаване, ама лицето ми само дето не изтръпна от ментовото усещане. Но, хайде да не се изказвам предварително, ще споделя повече когато го ползвам (ако го ползвам) повече време...

Както споменах по-горе, имах нужда от нов душ гел. И си избрах този на Malizia с алое и бамбук.






Не съм го ползвала още, но като го подуша и хм.... искам да вляза да се къпя... хахахаха

Тъй като бях малко и на море, реших да си взема хидратираща маска за лицето. Спрях се на малко пакетче, което ще стигне за един два пъти. Skinlite не ми е познато име на марка за козметика, но реших да пробвам.


Тази маска съдържа фито колаген, витамин Е, екстракт от краставица и маслиново масло. Като я пробвам, ще споделя дали ми харесва. 

Купих си също така спирала за мигли и гланц за устни. 


Спиралата на Maybelline вече съм ползвала, беше намалена, затова си я взех. Ако искате дължина за миглите си, това е спиралата. Аз обаче обичам да я ползвам като стане по-малко течна. Този гланц за устни е на Bell и се казва Glam Royal (много готино име). Води се дълготраен и съдържа алое вера. Цветът е номер 061 и е млечно розов пастелен цвят. Няма блестящи частици в него. Достатъчно покривен е за да се носи самостоятелно. Но аз в повечето случаи го слагам върху някое червило. Даже вече си имам любима комбинация от този гланц и едно червило на Astor.

Това бяха покупките ми от края на юли, след няколко дни ще ви покажа и първите си августовски изкушения. 

А вие какво си купихте последно?


Желая ви страхотна неделна вечер! :)


12 коментара:

  1. Отговори
    1. Да, аз обаче много не усещам ягоди, мирише си на шоколад...

      Изтриване
  2. Обожавам маските на Freeman, а тази ми звучи много вкусно :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ако обичаш шоколад, ароматът на тази маска ще ти хареса със сигурност :)

      Изтриване
  3. Не знаех, че Малиция имат душ гел :) Много яки покупки, ще чакам още инфо за тоника за лице, защото и аз съм фенка на Флормар :)

    ОтговорИзтриване
  4. А колко често използваш маската? И аз съм си я харесала и много и се чудя.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да ти кажа честно, ползвам я когато се сетя, но гледам да е към 2 пъти седмично :) кожата ми след нея е като на бебе :)

      Изтриване
  5. Любимата ми спирала!

    ОтговорИзтриване
  6. Здравей, от доста време следя блога ти и много ми харесва :) Искам да те попитам, дали си доволна от мицеларната вода на Byphasse, защото наскоро си я взех, наистина не е като Bioderma... но все още тая хубави надежди за нея. Благодаря предварително за отговора. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей! Не искам да те разочаровам, но аз не съм доволна от нея :( не ми маха лесно и добре грима, има странен аромат и след нея остава лепкаво усещане... Но пък знае ли човек, за твоята кожа може да е идеална :)

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...