четвъртък, 15 август 2013 г.

Maid of honor makeup

Здравейте!

Тази публикация е много специална за мен, затова реших именно тя да е стотната ми.

На 1-ви юни моята най-добра приятелка Марина се омъжи за принца на белия кон (черното ауди) :) Аз и приятелят ми имахме честта да бъдем техни кумове в най-специалния им ден. Младоженците са от Плевен, така че и сватбата беше там. Аз бях много притеснена, защото ролята на кума е доста отговорна, а камо ли щом става дума за сватбата на най-добрата ми приятелка. Исках всичко да бъде перфектно, затова и реших да ме гримира професионалистка. Не че аз не се справям добре, все пак това ми е хоби и го практикувам всеки ден. Но, в крайна сметка реших да заложа на сигурното. Знаех много добре какъв грим исках - нежни сенки в цвят шампанско и малко кафяво във външния ъгъл на окото, изкуствени мигли (за разкош) и любимото ми лудо искрящо коралово червило на Flormar. Обясних това на гримьорката и тя започна. Помня, че сенките й бяха на Inglot, а фон дьо тена (във формата на стик) и пудрата на Kryolan. И аз бях супер спокойна и доволна, до момента, в който се погледнах. Реакцията ми беше ?!!??!?! Резултатът беше супер тъмни сенки почти на целия клепач, вежди като на мъж, различно количество руж на двете ми страни и не добре поставени изкуствени мигли... Тя ме помоли да си сложа и червилото, и аз, за да не ми проличи колко съм потресена, си го сложих и воаля - палячото дойде! Хахаха

Сега ми е смешно, обаче тогава много се разстроих. Не го казах на гримьорката, за да не я обидя, но веднага щом стигнахме до дома на булката с подръчни средства, разбирайте мокри кърпички, махнах всичкия грим (без миглите) и след 15 минути вече се бях гримирала както искам. 

Добре че Марина седна да я гримират след мен. Беше подготвила свой грим и следеше зорко в огледалото всяка стъпка. Затова и резултатът при нея беше зашеметяващ - приличаше на фея. 

В тази публикация ще ви покажа и поговоря подробно как и с какво се гримирах аз. Разбира се, няма да пропусна да ви покажа прекрасната булка и нейния нежен грим. За съжаление аз нямам снимка в много близък план, но все си мисля, че и от тези, които ще ви покажа, си личи как съм изглеждала. 





Продуктите, които използвах, са доста, но се надявам това да не си личи. Ето ги и тях, събрани на едно място.



Започнах с фон дьо тена на Ревлон Photoready. Определено мисля, че цвета на този продукт (004 Nude) е идентичен с този на моята кожа. Нямам друг такъв, който чак толкова да ми пасне. Изключително добър продукт, който е подходящ за снимки. Покривен е, но както казах, понеже се слива с цвета на кожата ми, изглежда напълно естествено. След това сложих коректор под очите си, за да прикрия тъмните кръгове, които упорстват и не искат да се махнат. За целта ползвах два - първо Maybelline dark circles eraser, а върху него камуфлажния на Catrice. След това запечатах всичко с любимата ми пудра на Golden Rose. Контурирах лицето с бронзанта на Essence. Руж не съм слагала, исках акцента да е върху червилото. На клепачите първо нанесох малко основа за сенки на Avon, след което сложих от четворката сенки на Ruby Rose - втория цвят горе в дясно на целия клепач, включително във вътрешния ъгъл на окото, а във външния ъгъл сложих много малко от двата кафеви цвята. Направих си тънка и едва забележима очна линия с черен молив от Essence и съвсем малко спирала (бях с изкуствени мигли все пак). Сложих черен молив и във водната линия. Веждите си както обикновено попълних с молив от Catrice. Накрая за разкош и лек блясък сложих малко хайлайтър на скулите. Финалният щрих беше червилото - Flormar L14.

Понеже бях с блуза в цвят мента, се чудех дали да бъда с подобен цвят лак или с нещо по-класическо тип Ballet Slippers на Essie. Накрая заложих на Mint Candy Apple на Essie и мисля, че не сгреших, защото бях себе си.

Така реших да съм гримирана за един от най-прекрасните поводи. Чувствах се много добре, денят мина изключително приятно и забавно и ще остане в съзнанието ми завинаги... Усещането да си до един от най-знчимите хора в живота в такъв важен ден, е просто неописуемо и ви пожелавам да го изживеете някой ден...






 Пожелавам ви много усмихнат и позитивен ден! ♥

16 коментара:

  1. Въпреки перипетиите изглеждате страхотно и двете !! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Меги, честит стотен пост! (: И двете сте много елегантни и стилни. Гримът ти е безупречен, справила си се невероятно. А като се има предвид и ситуацията, нервите и бързането си е направо подвиг. Булката е като излязла от приказка. (:

    ОтговорИзтриване
  3. Много си била стилна!И булката,и ти сте много красиви :))

    ОтговорИзтриване
  4. Честита стотна публикация! :) И двете изглеждате чудесно. Булката е супер с този нежен грим, а ти си прекрасна с това ментово! :)

    ОтговорИзтриване
  5. Много сте хубави и двете! Радвам се, че виждам твои снимки, много си фотогенична и сладка :) А булката е една от малкото, за които наистина мога да кажа "Леле, разкош!".

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за комплиментите :) хич не се имам за фотогенична, ама айде, от мен да мине, ще ти повярвам :*

      Изтриване
  6. Браво, Меги, отлично си се справила. За Марина колко е нежна- думи нямам!
    Но според мен е трябвало да кажеш на гримьорката какво ти е мнението за грима! И аз не съм от хората, които винаги казват когато не са доволни от обслужване някъде, но на този спрециален ден подобен номер може да ти развали цялото настроение. Добре е, че не си позволила това да се случи, разбира се! Комплименти още веднъж и за блога като цяло! :)
    Geri Panayotowa

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, Гери, не знаех, че ми четеш блога, изненадана съм приятно. А относно гримьорката, просто момичето много се постара, личеше си, но явно е научена да действа като по учебник... беше много мила и сърце не ми даде да й кажа две приказки.. иначе напоследък и аз не си мълча, но не исках да я обидя... а деня беше толкова хубав, че нямаше как подобно нещо да го развали :)))

      Изтриване
  7. Много сте красиви на този незабравим ден:)
    На мен сигурно щеше да ми проличи недоволството от грима.
    Още си спомням как се втрещих, като видях сватбената си рокля не каквато очаквах.....и нямаше много варианти за подобрения:)
    Честит 100 пост :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Оооо, аз все пак бях кума, а не булка :) ами той деня си беше много хубав и спомена за гримирането мина бързо, за моя голяма радост :)

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...