неделя, 15 септември 2013 г.

My chubby stick's collection

Здравейте!

От известно време насам много популярни станаха червилата под формата на големи моливи. Всъщност най-известното такова е на Clinique и носи името Chubby Stick. Аз нямам такова, но имам други на различни марки, които ще кръстя Chubby Sticks, защото името ми харесва и някак определя този вид червила. Харесват ми нестандартните неща и тези червила в различна от обикновената опаковка не правят разлика. 

Аз имам 5 чъбита от 3 различни марки. 


Първите чъбита, с които се сдобих преди няколко месеца, са Revlon Just Bitten Kissable Balmstain. Надписите по тях бързо се изтриха, въпреки че не съм ги ползвала кой знае колко. Нямах търпение да ги пуснат по нашите магазини и когато това стана бях много доволна. Но, малко ме разочароваха. Писала съм отделна публикация за тях, която можете да видите тук. От шестте чъбита, които имам, тези на Revlon може би най-малко харесвам. Сухи са ми, миришат на мента и ми лепнат. 



Следващото чъби, което грабнах в момента, в който видях, е Bourjois Color Boost. Ето това червило (а и цвета, който си избрах) е шестица от тотото. Прекрасна кремообразна консистенция, има действието на балсам, червило и лек гланц едновременно. Моето е в нюанс Peach on the Beach и цветът е розово-коралов. За това червило също имам отделна публикация, която можете да видите ето тук. Мога с чиста съвест да заявя, че това е любимото ми чъби от всички, които имам. Не вярвам някога да ми омръзне. 

от ляво на дясно: Bourjois Peach on the Beach, Catrice Go Flamingo Go!, Catrice Sheers!, Revlon Cherish Devotion, Revlon Rendez-vous




Само преди дни открих с изненада, че по щендерите на Catrice са пуснали чъбита. За съжаление нямаше тестери, а и всички бяха доста здраво облепени с тиксо, та си избрах по опаковката. Оказа се, че се казват Pure Shine Colour Lip Balm. Имаше избор от околко 5-6 цвята. Цената беше 10лв. и нещо. Успях да отворя опаковката чак в къщи, използвайки ножица. Но ако това ще е цената за получаване на недокоснат продукт, съм съгласна да я плащам. 

Оказа се, че цвят почти няма, а по-скоро лек розов блясък с дребни брокатени частици. Но в интерес на истината не останах разочарована, защото това червило е идеално за дните, когато искам нещо леко на устните си, което да отива на всеки тоалет. 




Формулата на чъбитата на Catrice много наподобява тази на Bourjois, което само може да ме радва. Много мекички и кремообразни, не лепнат много на устните, оставят ги меки и с лек цвят. Казвам лек цвят, защото и двете чъбита не са особено пигментирани. Те също имат гланцов завършек. 

ето за какъв блясък говоря



Преди няколко дни в друг магазин установих, че там чъбитата на Catrice не са облепени и си позволих да отворя едно две, за да видя какви цветове са. Искам да уточня, че не съм ги пипала или пробвала. Дори това, което си купих, пробвах на ръката си едва след като платих на касата. По принцип не е хубаво да се отварят продуктите за продажба, но знаейки, че доооста момичета ги пробват и не купуват, не мога да рискувам да си дам парите за пробван продукт, който след това ще отиде директно в кофата. Та, този път си избрах 060 Go Flamingo Go!, разкошен светло прасковен корал.


Catrice 060 Go Flamingo Go!


Трябва да уточня, че на живо цветовете все пак са по-хубави отколкото на снимки. Направих поне 10 снимки, но нито една не улови точния цвят. Приятно изненадана съм от чъбитата на Catrice. 



Още доста други марки предлагат подобен тип червило, но не ме грабнаха особено, затова не си ги купих. На Max Factor трябва да се подострят, на L'Oreal пък не ми харесаха цветовете... Много се надявам да намерим скоро чъбита на Astor по нашите магазини. 

На вас харесват ли ви подобен тип червила? Споделете кои са ви любимите.


Приятна неделна вечер!


11 коментара:

  1. Вече и аз винаги отварям, освен ако не е запечатано. Най-противни са ми онези, които са си позволили да си топнат пръстчета в продукта.

    Чъбито на Bourjois изглежда супер! Изкушавам се да го взема.

    ОтговорИзтриване
  2. Сладичка е опаковката на чъбитата, но съобразно колко продукт всъщност съхранява не е много практична от към мястото, което ще заема в несисера.Това е мое мнение :)И после не ми допада неподостреният вид след дълго ползване и сега доста бая на това на Боржуа, което имам :д А, и му се изтри надписът ужасно бързо.

    Пробвах тези на Ревлон в магазина. Те са от малкото набили ми се в главицата и впечатлили ме да опитам. Ама са си разочарование за мен. Трайни, да, но винаги лепкавостта ме настройва негативно към продукт. Не ми допадна усещането и кка цвета изчезва :(

    За тези на Клиник. Естествено, че са различни. Допада ми големият им избор на цветове. Те поставиха модата и добре я развиха. От стандартната линия съм имала и са доста мазни и топящи се. Приятно усещане, на продуктът вършва бързо и не е много траен.

    За мен тези на Боржуа са си най-доброто пробвано от мен. Давам им моята положителна оценка за трайността, защитният фактор, едва доловимата миризма, гланцовиат им завършек и като цяло усещането за продукта. Вероятно няма да се хвърлям кум повече чъбита :)


    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мариеткааа, с този коментар направо си гост автор в тази публикация :)

      Изтриване
  3. Тези на Катрис изглеждат много добре, мислех да взема няколко на Буржоа, но ме убеди за Катрис :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ами да речем, че тези на Catrice са добра алтернатива на Bourjois :)

      Изтриване
  4. Аз имам цели две :) Едно на Max Factor и едно, което харесах днес на Lumene:)

    ОтговорИзтриване
  5. Здравей, много харесвам блога ти. Бих искала да те попитам как определяш Catrice 060 Go Flamingo Go! като трайност върху устните

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей и благодаря! Като трайност са добри тези на Катрис, по-лепкави са и се задържат дълго на устните, поне при мен :)

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...