понеделник, 18 ноември 2013 г.

Козметични продукти, от които съм разочарована

Здравейте!


Въпреки, че преди да купя нещо в повечето случаи го проучвам, случва се понякога докато съм в магазина нещо да ме изкуши. Уж имам добра интуиция, но понякога не сполучвам с козметичните си покупки. Точно за разочарованията ми ще бъде тази публикация. Разбира се, някои от нещата, които ще покажа, може да са любими за някой друг, но както се казва вкус другар няма... 

Гледам, че са се понатрупали нещата, които са ме разочаровали, така че от сега нататък трябва повечко да внимавам докато пазарувам. 




Важно уточнение е, че не всички продукти от тази публикация са разочарования защото не са ми харесали. Някои от тях просто не са ми подействали по никакъв начин и са в този пост заради безполезността си.

Ето например пяната за измиване на Elea. Тя просто не прави абсолютно нищо. Не върши това, за което е създадена - да почиства лицето. Да не говорим, че от нея ми се появиха пъпчици...

Мицеларната вода на Byphasse купих съвсем необмислено и набързо. Стори ми се много изгодна. Дори не съм чувала тази марка. Тази вода за съжаление не маха хич добре грима от лицето ми. Има и странен и неприятен аромат. Ще я запазя за моментите, когато нямам друга (въпреки, че е рядкост това да се случи)... 

Кремът против тъмни кръгове под очите на Himalaya за мен е пари на вятъра. Имам тъмни кръгове под очите от край време, без значение колко спя, как се храня и колко вода пия. Преди месеци имах нужда от крем за очи и като видях този си казах "супер, два заека с един куршум", но заека се оказах аз :D Въпреки употребата на този крем месеци наред, промяна в тъмните кръгове няма грам...

Тоникът за лице на турската фирма Farmasi е като спирт. По принцип харесвам тази марка, но с този тоник са се изложили. Толкова е силен, че чак имам чувството че ми изгаря кожата. Такава свежест дава на лицето, че то почти изтръпва. Категорична съм, че повече няма да го ползвам.

Ружът на Catrice поръчах онлайн и е една от най-големите грешки, които съм правила. Първо се ядосах на себе си за лошия избор, но после премисляйки установих, че е нямало как да преценя, че този руж не вади никакъв цвят, когато го нанесеш. В опаковката изглежда супер приятно прасковено. 




А и е крем руж, та реших, че ще стои много нежно. Но цвят от това нещо просто не излиза. В опаковката е невероятен цвят, слагаш на ръката и ... нищо, ама буквално. Така че с този руж Catrice много се изложиха. Да не споменавам, че се отваря супер трудно. Днес, мъчейки се да го отворя, за да го снимам, се порязах...

Подмамена от сладката опаковка, си купих гланц за устни на Essence в тубичка. Разочарована съм, защото той се оказа като по-течен балсам за устни. Нанесен стои като вазелин, което няма нищо, ама нищо общо с блясъка на гланц за устни. Няма и никакъв цвят, а само вижте колко приятно розово коралов е в опаковката. 

Перлите за блясък на Essence от сладоледената колекция грабнах като топъл хляб, толкова ги исках. Но и те за съжаление са съвсем безсмислени, тъй като не правят това, което обещават. Не мога да изкарам от тях ни цвят, ни блясък, ни нищо. 



Имат две положителни качества поне - сладката опаковка и сладкия аромат. И дотам... 

За маската за лице на Дева вече писах ето тук, така че няма да се впускам в подробности. Тя е като по-течен крем за лице, който не попива и който като махнете, не е свършил нищо. 

Пеперудената спирала на L'Oreal е много течна за мен и ми слепва миглите ужасно. Да, прави ги супер дълги, но след като съм сложила от нея, са точно 3 на брой. 




Имам я от месеци и така и не се посгъсти малко. Също така четката не ми е удобна и аромата не ми харесва. 


Имам доста непокорни и рошави вежди и реших да си взема безцветна спирала, за да ги държи на мястото им. Избрах си тази на Essence


Не ми харесва, защото след употребата й веждите ми изглеждат мокри и защото след час пак си стърчат накъдето си искат. 


На всички тези неща съм дала шанс, но не ми харесаха. Някои от тях ще подаря на някой, който би ги харесал, а други за съжаление ще изхвърля. 

Дано за в бъдеще попадам по-рядко на неподходящи за мен козметични продукти.


Желая ви успешна седмица <3


19 коментара:

  1. Много си права за това, че няма другарче по отношение на вкуса, защото аз тъкмо се канех да напиша пост, в който да похваля безцветната спирала на Essence. :) Браво за хубавия пост, така ме спаси от покупката на Elea :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, на мен тази спирала ми е любима :)

      Изтриване
    2. Така е наистина, на един му харесват дадени неща, на друг не, светът затова е шарен :)

      Изтриване
  2. Напълно съм съгласна за безцветната спирала, не ми свърши работа за веждите, но реших да я нанеса на миглите, като преди това ги извих и честно казано не беше никак зле ефектът :)

    ОтговорИзтриване
  3. Ето затова рестрикцията е много полезна ;)

    ОтговорИзтриване
  4. От продуктите на Хималая май само за балсамите им съм чела положителни мнения. Всичко останало е разочаровало не една или две блогърки.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Напълно съм съгласна, имала съм и маска за лице на марката и беше меко казано ужасна...

      Изтриване
  5. Много странно с ружчето на Катрис, при мен и двата цвята от този вид дават супер ефект и определено имат цвят:) Явно пак опира до самата кожа. Аз ги нанасям с четка.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще пробвам и аз с четка, пък дано излезе маалко цвят поне :(

      Изтриване
  6. Меги, благодаря за полезния пост! Съгласна съм напълно за пяната на Elea - и на мен не ми действа по никакъв начин, дори понякога ми образува червени петънца, които за щастие по-късно изчезват.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, за мен е абсолютно безполезна... радвам се, че съм ти била от полза :)

      Изтриване
  7. Еех, а толкова много ми се искаше ружът да е хубав. Този гел на Есънс не съм го ползвала, но си взех цветния на Катрис и съм приятно изненадана. Няма кой знае какъв цвят, но държи добре косъмчетата на веждите.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще го пробвам тогава, дано ми допадне повече от този на Essence...благодаря ти, че сподели за него :)

      Изтриване
  8. Аз харесвам пяната на Elea, само че розовата за суха кожа и нямам никакви проблеми с нея :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Супер, нея може да я пробвам сега през зимата, да видим :)

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...