понеделник, 4 ноември 2013 г.

Rimmel Stay Matte Liquid Mousse Foundation - First Impressions

Здравейте!

Миналата седмица случайно видях, че от Rimmel са пуснали нов фон дьо тен (фдт). И не мислих много, просто го грабнах. Беше на промоционална цена 7.99лв. и си казах, че нищо не губя. 

Това ревю няма да бъде обстойно такова, а ще е базирано на първите ми впечатления от този продукт. Досега не съм правила подобна публикация, но ми се ще да я направя, просто защото мисля, че първите впечатления са важни и могат да бъдат много верни и полезни.



Прочетох няколко мнения, според които това е просто нова опаковка на Rimmel Stay Matte Foundation. 

снимка Интернет


Но аз не смятам така. Имала съм го, ползвах го веднъж и го подарих. Той не се нанасяше равномерно и бях станала на петна. Не твърдя на 100% , че Rimmel Stay Matte Liquid Mousse Foundation е нов продукт на марката, но дори и да не е, то поне формулата му е различна. Този фдт е под формата на мус, нищо че не е в стандартното бурканче за подобен тип фдт. 

От Rimmel обещават тази течна мус формула да се слее с кожата и да придаде матово покритие. И от първото ползване мога да го потвърдя. Направих експеримент - сложих този фдт в средно топъл ден, когато имах много задачи напред назад из града. Реших да не слагам пудра, а по принцип винаги го правя. Но все пак този продукт трябва да матира кожата, та реших да пробвам и не лъснах през целия ден...


Опаковката е малка, само 30мл. и на пипане е картонена. Цветът, който аз си избрах набързо, е 200 Soft Beige. По спомени нямаше голям избор на цветове, може би бяха около 6. Но този на мен ми пасна добре.

Консистенцията е доста гъста и не смятам, че е течен мус, както пише на опаковката.



Аз не използвах голямо количество. Нанасянето не е особено лесно, имайки предвид гъстата консистенция. Изсъхва бързо на лицето, така че е добре да се побърза с разнасянето. Покривността е добра, да речем средна. Прикри някои от несъвършенствата по лицето ми, което ме изненада приятно.



Финишът наистина е матов и както споменах по-горе нямах нуждата да сложа пудра отгоре. Та, сложих си от този фдт и излязох да свърша нещо набързо. Прибрах се, преоблякох се и излязох отново. И се прибрах чак вечерта. През цялото време бях навън, забързана, защото имах да свърша доста неща. Очаквах по някое време като се погледна в огледалото, да се наложи да сложа пудра. Но, изненада, Т-зоната ми не беше лъснала, стоеше си матирана.

Вечерта излизах също, като преди да го направя исках да си пооправя грима. Сложих си черен молив във водната линия, както и червило, и това е... Лицето ми продължаваше да си изглежда добре.

В заключение ще кажа, че според мен този фдт е добър, даже много добър за хора с комбинирана/мазна кожа. Категорично не го препоръчвам за суха кожа.

А вие ползвали ли сте го? Хареса ли ви?


Ползотворна седмица! :)


11 коментара:

  1. Здравей! Много хубава публикация, съгласна съм с всичко, написано в нея. Аз също го тествах как ще се държи без пудра и съм много доволна от резултата, не лъснах цял ден, а обикновено без пудра това се случва за максимум два часа... Моят цвят е същият като твоя и съм изумена, че за първи път фдт така добре се слива с кожата ми и съм уцелила моя цвят... :) Накратко- много добър продукт за хора с комбинирана кожа!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти за мнението, радвам се че не само аз имам добро такова за този фдт :)

      Изтриване
  2. Само ще кажа, че с това ревю, което направи, просто няма как да не го пробвам :)

    ОтговорИзтриване
  3. Здравей, а естествено ли седи върху кожата или си личи, че си с фдт? И аз мисля да го пробвам скоро.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хм, сложен въпрос :D ако цвета ти пасне, няма да си личи толкова... от друга страна си е доста покривен.. но пък стои много елегантно на кожата, не знам дали го обясних добре.. но го препоръчвам, определено ми харесва :)

      Изтриване
    2. Благодаря, значи ще си го взема! :)

      Изтриване
  4. здравейте и аз мога да кажа че този продукт е страхотен аз го ползвам и сам доволна много от него лицето ми го прави порцеланово

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. На мен най-много ми харесва, че е матов и супер покривен :)

      Изтриване
  5. Днес си го купих от dm за 12 лв. Нямах търпение да видя как стои на лицето и веднага щом се прибрах го изпробвах. Хареса ми!

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...