събота, 2 ноември 2013 г.

Sкincare routine - weekend edition

Здравейте!


Вчера съвсем спонтанно ме осени идеята за тази публикация. Честно да си призная през седмицата нямам особено много време, а и желание за някаква по-особена грижа за кожата. Но през уикенда е друго нещо. Тогава си спя до когато ми се спи, пия кафенце, закусвам и се отдавам на женски глезотии. Точно затова реших да ви покажа как се грижа за себе си през почивните дни, когато имам повече време. 

Най-напред докато си пия кафето и си чета разни неща из интернет, слагам маска на лицето си. Имам много и различни видове, но най-често ползвам тези на Freeman. В случая заложих на жълтата с лимон и мента



След като постоя така за около 15-20 минути (или докато маската изсъхне), влизам в банята. Там също има доста разнообразие. Мия си косата/лицето с това, от което в момента имам нужда. Не обичам еднообразието, затова и в банята имам по няколко продукта. 



Всъщност на горната снимка липсват два мои любими продукта. Те са наредени за снимка за една друга публикация. Става дума за предпочитаните от мен напоследък шампоан и гел/крем за измиване за лице. Вторият е на Clinique и за него вече съм писала ето тук. А шампоанът е този за обем на John Frieda



Пробвах за първи път този продукт преди време, когато получих мини вариант от него в една бюти кутия. Толкова ми хареса, че вече го имам в оригинален размер. На моята коса действа супер добре, придава й обем, държи я чиста поне 3 дни... 

След баня задължителна стъпка е мазането с лосион за тяло. Имам суха кожа на тялото и ако не се мажа известно време, положението става ужасно. В последния месец ползвах само и единствено лосиона за тяло на Freeman с кокос и гуава



Много приятен продукт. Мирише страхотно, действа на кожата ми много добре. Това е най-бързо и лесно попиващия лосион за тяло, който някога съм имала. Преполових вече тази огромна опаковка. Като се замисля, преспокойно мога да стана рекламно лице на тази марка, доволна съм от всеки техен продукт. 

Разбира се, и кожата на лицето изисква грижи след баня. Нищо особено не правя, просто нанасям крем за лице и за очи



За през деня залагам на крема за лице против несъвършенства на Nivea. Този крем ме изненада много приятно. Взех си го случайно от един супермаркет, а сега не мога без него. Помага ми много, особено в "онези дни" от месеца... А гелът за очи на Bioderma за мен си е чисто и просто крем, и то не какъв да е, а най-добрия за моята зона около очите. Това ми е втора опаковка от него и съм убедена, че ще продължавам да си го купувам. Много е лек и попива бързо като оставя кожата покрай очите подхранена и озарена. 

И май това е... Ако ми остане време и съм измила всички чинии (много мразя тъкмо да съм си лакирала ноктите и да се окаже, че в мивката ме чака изненада), отделям време и за ноктите си. 


Понякога, при повече желание и време, си махам черните точки с лентички, или пък си правя маски на косата. Слагам и по някоя и друга ампула за коса. И това е! 

Вие как се грижите за кожата си когато разполагате с повече време? 


Хубав уикенд!


12 коментара:

  1. Много полезна публикация,мерси :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Доста се чудих дали да я правя тази публикация, радвам се че ти е допаднала :)

      Изтриване
  2. Супер публикация :)
    И мойте женски ритуали се правят предимно през уикенда , когато имам повече свободно време :)

    ОтговорИзтриване
  3. Браво за идеята, много идейна публикация :) Само поправи в заглавието - skincare. И аз използвам почивните дни, за да наблегна на разкрасителни процедури.

    ОтговорИзтриване
  4. И аз планирам няколко подобни публикации, но скоро няма да мога да им отделя време.
    Имам подобно ъгълче за банята :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тази публикация стана супер бързо, не ти трябва кой знае колко време. Ще се радвам да я направиш :)

      Изтриване
    2. Аз мисля morning/evening routine нещо такова.. ама ми се иска и да открия още малко хубави продукти и тогава..

      Изтриване
    3. Яснооо, аз си ползвам тези отдавна, та затова реших да направя такава публикация :)

      Изтриване
  5. Здравей! От къде си купуваш продуктите на Freeman? :)))

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...