вторник, 3 декември 2013 г.

10 любими продукта под 10 лв. с Мери

Здравейте!

Днес имам малка изненада за моите прекрасни читатели. И тя е обща публикация с една от любимите ми блогърки - Мери от WomanBerry. Изключително щастлива съм, че тя откликна на поканата ми. Няма да говоря излишни приказки, направо пристъпвам към идеята на този пост - 10 любими продукта под 10 лв. 

А сега давам думата на Мери :)

Здравейте на всички, много се радвам, че днес имам възможността да гостувам в един от любимите ми бюти блогове <3 Има нещо много романтично в местенцето на Меги и се радвам, че имам възможността да споделя този романтизъм. 
Идеята за поста е нещо, което аз досега не съм писала в моя блог и затова още повече се радвам, че мога да го направя сега :) Да си призная честно обаче, беше ми маааалко трудно да избера десетте продукта, които ще видите, но в крайна сметка, те наистина са ми любими и затова спирам с безсмислените приказки. 
Само ще отбележа, че не са подредени по това кой продукт харесвам повече, а са в произволен ред. Трудно само един от тях мога да поставя на първо място :) За мен всички са номер 1 :)

- Измиващ хидратиращ гел с пъпеш и краставица Bilka/Цена: ок. 3,5 лева


Откакто направиха новата опаковка на гела, ми стана още по-любим, заради по-лесното и удобно използване чрез помпичка :) Това е вероятно поне 6-тата ми опаковка от гела, откакто съществува. Страшно е икономичен. Една опаковка стига за поне 4 месеца ежедневна употреба. Единственият минус е по-скоро лекото придърпване на кожата, което се усеща след употребата му. С новата формула, която е изчистена от парабени, придърпването е много по-неосезаемо. Но така или иначе винаги използвам хидратиращ крем след почистване на лицето, така че смятам, че този минус е по-скоро незабележим, отколкото огромен проблем. За аромата – няма какво да кажа! Обожавам пъпеш и в комбинация с краставицата, е невероятно свеж!

- Balea Bodycreme Cocos за суха кожа/Цена: ок. 4 лева



Този невероятен крем за тяло препоръчвам с всичките си крайници. Ароматът на кокос може да побърка човек, от кеф, разбира се :) Всеки път ми иде да си отгриза я пръст, я парче кожа :D Наистина овлажнява добре кожата, мирисът му е дълготраен, а съставът е без минерално олио, петролати или парабени. Единствено съдържа малко феноксиетанол, но не е болка за умиране, тъй като е след средата на списъка :)

- Rexona Oxygen Fresh Dry deo stick/Цена: ок. 6 лева



Това е нещо, без което не оставам! И единствения Део стик EVER, който наистина ми помага в борбата с прекомерното изпотяване. Мирише свежо, на току-що изкъпано бебе, действа наистина дълготрайно (е, чак 48 часа не, но определено издържа целия ден) и спокойно може да се ползва в комбинация с парфюм, тъй като ароматите не се „бият“. Това е поне 15-тата ми опаковка. Една ми стига за няколко месеца, защото е изключително икономичен. Единственият му минус – оставя бели петна по дрехите и трябва да се ползва много внимателно :)

Постепенно преминавам към декоративната козметика :D

- Еssence All about matt fixing loose powder/ Цена: ок. 7 лева


Прекрасен помощник в борбата с омазняването на лицето. Наистина задържа през целия ден и се бори активно срещу омазняването. Безцветна е, не придава брашнян ефект и може да се комбинира с всякакви фон дьо тени и бб-кремове :) Предлага се, доколкото знам и в компактен пресован вариант, който е по-удобен за носене в чантата, отколкото тази, която аз имам, защото тя е със „солничка“ и доста неудобно ще бъде да я извадите, за да си напудрите носа например :)

- Flormar Blush on 91/ Цена ок. 5 лева



Това ружче е страхотно откритие на една позната, с което аз се сдобих почти веднага, след като тя ми каза за него :) Цветът е нежна праскова с лек розов подтон и безброй златисти частици, които придават на ружа едновременно вид на хайлайт. С него спокойно може да се пропусне слагането на хайлайт :) Много е пигментиран и много се праши, трябва да се слага с лека ръка. В никакъв случай обаче не е брашнян :) Няма аромат :)

- Flormar Eyeshadows 14/Цена: ок. 5 лв (в Германия 3.50Е)


Тези сенки са абсолютният любимец на всички блогърки и след мноооого търсене и ровене, ги открих чак в Германия :D Нежен цвят на шампанско, с блестящи, отразяващи светлината частици, които са подходящи за носене самостоятелно, в комбинация с ВСЯКАКВИ други цветове, или просто за смесване с различни сенки за придобиване на друг цвят. Напълно си заслужават и ако ги нямате – горещо препоръчвам да ги намерите! Адски пигментирани, не се ронят, и се нанасят мазничко и стоят цял ден дори без база :)

- Maybelline Color tattoo 24hr 40 Permanent Taupe/Цена: ок. 9 лева


Не съм сигурна дали цената е още такава...  Тук са по 9Е :(  Тези сенки са още един всеобщ любимец, защото същото като Флормарската 14ка, са абсолютно подходящи за всякакви комбинации, за самостоятелно носене, за база, за смесване... Идеалните сенки! :) Да не говорим, че буквално се бетонират на клепача :)

- Catrice Pure shine  Colour Lip Balm 040 My Cherry Berry/ Цена: ок. 8 лева


От както го имам, само към него посягам :) Не знам дали заради наличието на Berry в заглавието :D Имам странна обсебеност към всичко, носещо това име :D Цветът не е натрапчив (с повече наслагване, може да бъде много по-наситен), носи всякакви гримови комбинации, издържа около 2-3 часа и се изтрива равномерно. Много съм доволна от тези балсамчета на Катрис :)

- Essence I <3 Extreme Crazy Volume Mascara/ Цена: ок. 6 лева


Няма нужда да сипя суперлативи за тази спирала, ще кажа само едно – това е ТЯ! Спиралата с главно С! :)

- Catherine Arley лак за нокти 946/Цена: ок. 2-3 лева


Невероятен цвят, който е подходящ за всеки сезон. Особено сега за предстоящата Коледа <3 Плътен, наситен, с безброй червени шимъри, издържлив, красив и бързо съхнещ. Фенка съм на лаковете на CA :)

Благодаря ти, Мериии <3

А ето я и моята част от публикацията. Подредила съм любимите си 10 продукта според това за кой първо съм се сетила. Бях си направила списък отдавна и като седнах вече да пиша публикацията, мнението ми си беше същото, което значи че тези продукти наистина са ми любими. Ето ги и тях. 

1. Кремообразни сенки Maybelline Color Tatoo 24HR - цена - между 9 и 10 лв. (когато са на промоция)


Първо си купих On and on bronze, честно казано с мааалко недоверие. Но от първия път, когато ги пробвах, се влюбих в тях. После си взех и единствения друг цвят, който ми хареса - Permanent Taupe. Тези сенки са като масло, лесно и бързо се нанасят и са супер трайни. Винаги ще си ги купувам, страхотни са. Тук може да прочетете повече. 

2. Пудра за лице Golden Rose Silky Touch - цена около 4 лв.


Тази пудра ми беше препоръчвана от много приятелки и трябва да кажа, че е най-добрата, която съм ползвала досега. А наистина съм пробвала много други. За тази пудра имам отделно ревю, което може да разгледате тук. Нежна, кадифена консистенция, която кара лицето да изглежда перфектно. 

3.  Лак за нокти Flormar - цена около 2 лв. 


Имам си цяла колекция от лакове на Флормар, която може да видите тук. Евтини, но в същото време качествени и средно трайни. Покривни са и имат страхотен блясък. И имат огромна палитра от цветове, както и от различни видове колекции. Ето какво имам предвид - цък

4. База за сенки Avon - цена 5-6лв. 



Едва преди година започнах да използвам база за сенки и тогава осъзнах колко всъщност важна е тя. Тази на Avon е идеалната за мен и като цвят и като консистенция, и като действие. Това е един от продуктите, които използвам всеки ден и не искам да го сменя с никой друг на света. И за нея имам отделно ревю.

5. Измиващ гел за лице Билка с краставица и пъпеш - цена 2.80-3 лв. 


Моята най-добра приятелка ми го препоръча и от тогава съм изхабила поне 3 опаковки от него. Даже съм сигурна, че ако не бях любопитна да изпробвам всичко от света на козметиката, той щеше да е в банята ми и сега. Рядко след като си измия лицето го чувствам така чисто и меко както след измиващия гел на Билка. Винаги, винаги, винаги ще си купувам този продукт. 

6. Душ гелове Balea - цена 2 лв. (вече май ги вдигнаха на 3 лв.)


Използвала съм почти всички аромати от серията, но този с кокос и тиаре остави траен отпечатък в сърцето ми. Ако ги спрат, със сигурност ще плача като малко дете. Невероятни аромати, супер пяна и удоволствие под душа. 

7. Балсами за устни Nivea - цена около 4 лв. 


Аз много обичам балсами за устни и едни от най-любимите ми са тези на Nivea. Не мога да си избера просто един, обичам си ги до един. Мекички са и омекотяват устните ми идеално. Имам по един от тях на нощното шкафче, в козметичния несесер за чантата, в банята, на тоалетката...

8. Маска за лице Freeman - цена около 8 лв. 


Имала съм 3 вида от маските на Freeman и гледам никога да не оставам без тях. Почистват лицето ми много добре, като след това кожата ми не е опъната или раздразнена, а напротив, става мека и гладка като бебешко дупе :)

9. Моливи за очи Impala - цена 3,50 - 4 лв. 


Тези моливи ги открих сравнително късно, но си наваксах купувайки доста от тях. Много са меки и почти кремообразни, добре пигментирани и не мърдат цял ден, като бетон са. Ползвам ги като очна линия или под линията на долните мигли. Във водната линия обаче не, защото очите ми сълзят от тях, жалко...

10. И на последно място, но не и по важност са гланцовете на Flormar Pretty - цена около 6лв. 


Имам 4 от тях, като мисля че ще си купя още... Луднала съм напоследък по гланцове и към тези посягам най-често. Ползвам ги постоянно, много ми харесват и никога не бих казала, че струват само 6лв. Струват ми се много качествени и елегантни. Даже някак изтънчени. Препоръчвам ги!

Това са любимите продукти под 10 лв. на мен и Мери, а вашите кои са?

Приятен ден!

16 коментара:

  1. хихи, супееер. Два продукта ни се припокриват <3
    Но и не само - обожавам серията на Балеа с Кокос и Тиаре <3 Имам лосион, балсам и шампоан! Душ гела не съм го видяла и не съм го купила :D
    Благодаря още един път за прекрасната покана :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз ти благодаря, че се съгласи да си ми гост <3 аз честно казано си мислех, че ще има повече съвпадения, ама не :D но пък така стана по-интересно :)

      Изтриване
  2. Страхотна идея :))) Някои от нещата са ми любимци и на мен,а други ме заинтригуваха и вече са в wishlist-a ми :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сподели кои са ти любими и на теб, че ми стана любопитно? Или направо вземи да направиш такъв пост <3

      Изтриване
  3. Страхотна публикация, момичета и чудесен подбор на продукти :)

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотен пост от двете ми любими блогърки :)))

    ОтговорИзтриване
  5. Отговори
    1. На мен сякаш чераната от същата серия ми е по-любима, пробвала ли си я?

      Изтриване
  6. Убедих се, че спиралите на Essence са с много добро качество и то на изгодна цена. :)

    ОтговорИзтриване
  7. Не вярвах, че спиралите на Essence са толкова добри, определено мисля да ги пробвам, след като прочетох този пост :)) Напоследък съм преминала само на Maybelline.:))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Добри са, хич не са за подценяване... Розовата и черната са ми фаворити, другите не са толкова хубави...

      Изтриване
  8. Много интересен пост определено ще пробвам някои неща.

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...