понеделник, 20 януари 2014 г.

Golden Rose Velvet Matte Lipsticks

Здравейте!

Към края на миналата година от Golden Rose пуснаха нови червила на пазара. И то какви!!! Първият път щом ги видях, толкова бях развълнувана, че успях да си избера само един цвят. Едва дочаках другия ден, за да търча да си купувам още от тях. 

Те са евтини, те са матови и са нови


Ето така изглеждат опаковките - винено червени и матови. Стандартната цена на червилата, поне в София, е 3,99лв., но аз ги намерих и в Добрич за 3,20лв. 

Както името предполага, червилата са матови, тоест нямат блестящи частици или какъвто и да било блясък. По принцип матовите червила са сухи и дълготрайни. И тези не са изключение.


Цветовата гама е от около 20 цвята, но аз никога не съм ги виждала всичките. Направи ми впечатление, че повечето нюанси са студени (или както бих казала аз убити). Има едва два или три по-ярки цвята и аз естествено ги имам. Всички останали са в неутралната бежово-кафява, розова или червена гама. Няма ярки коралови (любимите ми) цветове. 

Честно казано никой от розовите нюанси не ме впечатли (поне засега), но пък падна голямо чудене кой от другите цветове да си избера. Както бях споменала наскоро, тази зима нося почти постоянно червени червила и то във всеки възможен вариант на този цвят, който може да си представите - кърваво червено, коралово червено, доматено червено, малинено червено... Затова не бива да се учудвате на избора ми за първо червило от тази серия - номер 06. Но за него после. 

Нека сега ви покажа всичките четири нюанса, които си избрах.


От горе надолу : номер 05, номер 06, номер 18, номер 13


Първият цвят е трудно определим, дори за мен, тоест човек, който има ужасно много червила. Номер 05 е прасковено, керемидено и ръждиво в едно. Може да звучи странно, но видите ли го на устните ми, ще ме разберете. 


На снимките не ми се получи точния цвят, колкото и да опитвах. Но това е почти реалния цвят, просто е една идея по-светъл. Така че имайте го предвид. В магазина цвета ми изглеждаше доста по-различен, но не съжалявам че го взех. Харесва ми, идеално е за ежедневието и прави грима ми да изглежда някак топъл. 

Тук е момента да спомена, че червилата са наистина сухи, но същевременно кремообразни, тоест нанасят се лесно. За справка тези в черната опаковка на същата марка са ми доста по-трудни за носене. Не ми изсушават устните и са удобни за носене. Не ги усещам на устните си, не се облизвам постоянно както с някои други. Единственото, което не ми харесва, е формата им, която е по-заострена. Това е най-вероятно за улесняване нанасянето, но при мен ефекта е обратния. Трудничко ми е да не излизам извън контура на устните си, особено имайки предвид доста добрата пигментираност. Един слой е достатъчен, за да получите цвета от гилзата. 

Та, нека сега ви поговоря малко за крещящото оранжево червено, което ми грабна погледа от първия път - номер 06


И пак, на снимката не е толкова ярко, колкото е в действителност. Това е един от най-ярките цветове в колекцията ми. На суочовете на ръката ми се вижда по-добре. С този цвят сме на ниво връзка - I hate you, I love you. Има моменти, когато ми се вижда прекалено (да, дори на мен), а има и такива когато го обожавам и искам да го нося нонстоп. 

Следващият цвят е ярка фуксия, да речем ярко лилаво-розово. То е номер 13


на дневна светлина

На горната снимка цвета определено не е толкова наситен и ярък. На долната обаче си личи по-добре. Честно казано си взех този цвят, защото си мислех че много прилича на така известното лятно Candy Yum Yum на Mac. Нямам го, така че не мога да съм сигурна дали толкова си приличат или не. Но пък малко съжалявам, че го купих, защото вече имам подобен цвят, номер 57, пак на Golden Rose, но от друга серия. Та, който има 57 (Теди, ти например), да не си взема и това, защото двете донякъде си приличат. Имат и разлики, например 57 е по-розово и с гланцов ефект, а 13 е по-лилаво и е с матов завършек. 




И последното, засега, е номер 18. Всъщност отлагах тази публикация именно заради него. Купих си го от Добрич по Коледа, но една колежка много го хареса и й го подарих с идеята да си купя ново. Обаче се оказа, че се е изчерпало по щендерите на Golden Rose. Добре, че си имам едно доверено квартално магазинче, в което най-накрая успях да го намеря. То ми е най-любимо от всичките четири. 


Никога, ама никога не съм притежавала по-красиво тъмно кърваво червено червило. То ми е първото такова де, досега не се осмелявах да нося подобни нюанси. От първото нанасяне знаех, че това ми е любимеца от серията. Трудно ми е да го нанасям като хората, за целта си купих червен молив, с който първо да очертавам устните. Само дето не знам къде съм го "прибрала", та продължавам да си се мъча. Обаче всяко усилие си струва. С това червило могат преспокойно да се събират погледи и да се получават комплименти. Елегантно, женствено, изтънчено и безупречно. Всяка жена трябва, задължително трябва да притежава по едно такова.

Като цяло тези червила са доста пигментирани, а и повечето цветове са тъмни, и не знам дали всеки би ги носил през деня. Аз нямам проблем с това. Откакто ги имам, си ги нося постоянно. Даже сега докато пиша този пост, едно дяволче е застанало на рамото ми и ме подстрекава в най-скоро време да отида пак да разгледам всички нюанси от тази серия.





Тези червила са сравнително дълготрайни. Не изсъхват на устните и точно поради тази причина цапат чашите и храната, така че трябва да се внимава. Лично аз, каквото и червило да нося, ако ще ям, първо го махам със салфетка. Но ако не се яде, а само се пие нещо, това червило ще стои почти непоклатимо поне 2-3 часа.

Имат лек сладък аромат, може би ванилов. Приятен е, но аз не го усещам на устните си почти.

Устните с тези червила са като кадифени, някак топли и сочни.


Дали ще препоръчам тези червила? ДА, ДА и пак ДА!!! С всяка част от обичащата ми червила душа смятам, че тези Golden Rose Velvet Matte Lipsticks за мен са хита на сезона.

Като се замисля, досега не съм си купувала почти едновременно 4 червила от една серия. Да, имам доста на Kate Moss за Rimmel, но съм си ги купувала с течение на времето. И с риск портмонето ми да не е много щастливо, мисля да си купя още от тези червила :)))))))))

Едно голямо браво за Golden Rose за тези червила. Обожавам марки, които се развиват и радват клиентите си.

Вие какво мислите за тези червила? Кой друг нюанс ще ми препоръчате?


18 коментара:

  1. Аххх точно този пост чаках! Благодаря ти! Прекрасно и обстойно ревю! Не че ми трябваше много убеждаване, но определено ме нави да си купя някое! Благодаря ти още веднъж за поста, страхотен е! Със здраве да си ги ползваш всичките :))

    Ивс

    ОтговорИзтриване
  2. Взех си 7 номер, точно убито розово, но на устни изобщо не е толкова убито колкото изглежда в гилзта или на ръка, поне за моя вкус де ;)

    ОтговорИзтриване
  3. Оранжевото червило със сигурност ще бъде мое веднага щом се докопам до щанд на Golden Rose!

    ОтговорИзтриване
  4. Аз също наведнъж си взех 3 от София. Моите са по неутрални цветове -2,3 и 10. Обожавам ги. Нося само тях и издирвам да си купя още, но тук в провинцията все още не са широко разпространени.

    ОтговорИзтриване
  5. И аз имам две и за сега са ми много любими <3 Бих ти препоръчала 02, много приятно розово.
    Golden Rose - Matte Velvet Lipsticks in 02 and 12 (Review + Swatches) | Girl's temptations

    ОтговорИзтриване
  6. Всички много ги хвалят и очевидно ще взема и аз да ги опитам. Номер 06 ме грабна от раз. От много време искам червило в този цвят.

    ОтговорИзтриване
  7. И аз си взех 3, но мисля скоро да им увелича бройката :)

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря, момичета, ще погледна всички, които ми препоръчахте и ще си взема още някое :) <3

    ОтговорИзтриване
  9. Много ми харесват!!! А номер 5 и 13 и аз ги искам вечееее!

    ОтговорИзтриване
  10. уауууууууууу, завиждам! Като се прибера в БГ тези червила са ми на едно от първите места за нови козметични покупки! Страхотно и детайлно ревю !!! :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз пък ти завиждам за Кико! хахахаха Мерси, радвам се че ревюто ти е харесало :)

      Изтриване
  11. Аз имам две от тази серия и много си ги обичам 25 и 02 като двойката ми е от пролетта а 25 от не помня но миналата зима някаде .. Мн са добри! И ревюто ти е страхотно!

    ОтговорИзтриване
  12. Аз пък , си взех #14 ,цвета е уникален за всеки ден ( за дами с по-мургава кожа , като мен :) ) на мен не ми се струва , че червилото изсушава устните ми даже се усеща много меко и приятно. В най-скоро време ще посетя Елитис и ще си набавя поне още един цвят :):*

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз с времето все повече се влюбвам в тези червила и постоянно си купувам нови цветове, скоро може и да имам всички от серията :D

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...