сряда, 29 януари 2014 г.

January Favourites 2014

Здравейте!

Почти си замина първия месец от новата година. И както винаги е време за любимците ми в последно време. И както винаги пак не са малко :D Ама пък харесват си ми, ползвам си ги и затова ще ги споделя с вас. 


Най-големият ми любимец всъщност едва се вижда на снимката, а заради него снимах навън. Говоря за снега. Обичам го, обичам и зимата. Най-накрая заваля и аз веднага затърчах на терасата да не взема да го пропусна. Когато вали сняг, светът се променя и всичко заприличва на приказка...

Сега да обърнем внимание на меркантилната страна от душата ми. 

Замислих се кое най-много ме впечатли, но гледах снимката, гледах я и не можах да реша. Може пък този път за разнообразие да започна с продуктите за устни. В пълна сила за мен все още важи "код червено". Обожавам гланца на Revlon в нюанс Fire (ревю тук), както и jumbo молива за устни на Catrice. Между другото нанесени заедно много добре си пасват и даже бих определила комбинацията от тях за любима за месеца. Другите ми два фаворита пак от тази гама са новите матови червила на Golden Rose и по-специално номер 05 и 18 (ревю тук). 

В дните когато все пак дрехите ми не бяха подходящи за червено червило (да, аз съобразявам дрехите с червилото, а не обратното), много обичах да си слагам от гланца Colorama на Maybelline, номер 475


Гледайки го в опаковката никога не бих си го взела. Но една колежка го получи за рождения си ден и щом я видях с него, поисках да го имам. Трудно го открих, но се радвам че все пак успях. Идеалният нюд гланц с метален блясък. Стои много нежно и приятно. 

И като съм на вълна продукти за устни, трябва да спомена и балсама за устни на I love... с кокос и сметана.


На снимката е новичък, но реално вече издълбах една част от него. С него имам странна "love - hate" връзка. Много ми харесва как ухае, но не е чак толкова подхранващ колкото ми се иска. И опаковката е неудобна, някак твърде дълбока е, не знам как ще трябва да го вадя като понамалее още малко... Все пак заради аромата и омекотените ми устни, получава място в този пост. Пък и го ползвах абсолютна всяка нощ през изминалия месец. 

На лицето ми през януари бяха предимно следните продукти.


За фон дьо тена писах скоро (тук) така че няма да навлизам в подробности. Коректорът е от Bourjois и бях споменала на Facebook страницата на блога, когато си го купих. Имам го в светлия цвят и съм много доволна. Ползвам го за зоната под очите, защото в последно време очите ми са все подути и с тъмни кръгове, та исках да прикрия положението. Малко се врязва в линиите под очите, но не е болка за умиране. Всъщност той е кремообразен, но все пак малко сух, така че го ползвах в комбинация с Fit me на Maybelline. 

Нямам проблем с разширени пори, освен в малка част от двете страни на носа ми. Но макар и малко, те ме дразнят и исках да ги прикрия. За целта много ми помогна Porefessionel на Benefit. Съвсем малко количество ми е нужно, за да покрие всичко, което искам. Не съм забелязала грима ми да издържа по-дълго или пък омазняването в тази зона да е намаляло. Но все пак това си е средство за запълване на порите и тази си работа я върши идеално. 

Вече си имам мини колекция от ружове от серията Colorama на Maybelline. Номер 301 ми е третия и съм супер доволна. Цветът е прасковен, много лек и приятен. На снимката определено е излязъл по-тъмен. Но без нормална дневна светлина няма как да правя по-добри снимки за съжаление. 

Мисля, че най-много спирали съм пробвала на Maybelline. Преди време бях чула много добри отзиви за One by One и си я купих. Сложих си веднъж от нея, не ми хареса и я метнах в дебрите на козметичния несесер. 


В началото на месеца обаче се сетих за нея, пробвах я и останах много учудена какво не ми е харесало в началото. Придава обем и дължина, не слепва миглите, даже ги разресва...Идеалната спирала!

И последно остана да спомена новата мицеларна вода на Garnier. Веднага щом разбрах за нея, си я купих и смятах да пиша ревю за нея, но Ида от Ida's Beauty Blog e казала всичко необходимо. Съгласна съм с всичко написано от нея. От себе си само ще добавя, че за мен това е мицеларната вода, която най-много се доближава до Bioderma. 

А кои бяха вашите любимци? Ще се радвам да споделите с мен.

До скоро! :)

23 коментара:

  1. Много хубав пост :) аз лично също много харесвам червилата на Голдън Роуз имам номер 10 и 19, както и молива на Катрис, който направо обожавам. Що се отнася до спиралата на Мейбълин за сега ми е фаворит и неуспешно се опитвам да и намеря заместник, единственият и минус е, че в началото е малко по-водниста като че ли, но като позасъхне е идеална, затова до като е все още нова оставям за няколко секунди четката на въздух преди да я нанеса :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Абсолютно съм съгласна с това, което казваш за спиралата :)

      Изтриване
  2. Чудесен пост! За мен също мицеларната вода на Гарниер се превърна в абсолютен фаворит и как да не е- справя се чудесно, голям обем, достъпна цена :) Другите ми фаворити са кремът за ръце на Лавена- Зима, топ лак на ГР- gel look, кремът за лице и тоникът на Талодерма за мазна кожа (все се каня да направя един пост за тях, но за съжаление страдам от твърде голяма липса на време...)

    ОтговорИзтриване
  3. Не знам как го правиш, но някак си винаги като чета твой пост, искам да си купя всичките споменати продукти :) Чудесни любимци!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мога да кажа същото за твоите постове, и на мен ми действат така :D

      Изтриване
  4. Ох, Меги, ако знаеш само и аз колко хубави неща си накупих, благодарение на блога ти! Много ти благодаря, защото аз вече не разполагам с много средства и време за козметика и преди да си купя нещо, първо давам search в блога ти и залагам на продукти, които си ползвала и от които си доволна. :) Продължавай в същия дух!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Иве, толкова се радвам, че мога да съм полезна :) Благодаря ти! <3

      Изтриване
  5. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  6. Страхотен пост, толкова неща си набелязах за купуване след прочитането му! :D Мицеларната вода на Garnier обаче определено е номер 1 в списъка ми, толкова много хора я харесват, явно наистина е много добър продукт :) Отново - страхотна публикация, продължавай все така :)

    ОтговорИзтриване
  7. Благодаря ви, момичета! Страхотни думи! Радвам се, че съм полезна, но не и че ви подстрекавам да си купувате още козметика... Призовавам ви, недейте! :D

    ОтговорИзтриване
  8. От известно време се каня на матовите червила на Голдън Роуз, но нещо не мога да реша какъв цвят искам, тъй като обикновено нося червени червила, а от тях имам вече доста. Но розовото и леко кораловото от ревюто ти ми харесаха доста.
    Кремчето за прикриване на пори също ме заинтригува.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Само да те предупредя, че 05 не е коралово, а по-скоро керемидено...

      Изтриване
  9. И аз много се чудех за червилата на GR и в крайна сметка май няма да влязат в любимците, много ми изсушават устните. Имам "сливовия" руж на Meybelline (501) и го обожавам.
    Girl's temptations

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наистина ли? На мен изобщо не ми ги изсушават, даже не ги усещам на устните си... А пробва ли с балсам отдолу?

      Изтриване
  10. Аз не я харесвам тази мицеларна вода, много търкане изисква, губи се смисъла й... Жалко, искаше ми се и аз да я харесам :)

    ОтговорИзтриване
  11. С каква четка ползваш ружчето 301 на Maybellne ? И аз ги имам 301 и 501 , но прасковения почти не личи на кожата след нанасяне.Кожата ми е доста светла,с 501 нямам такъв проблем.Честита годинка на блога!Той ми е един от любимите.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Нанасям го най-често със Stippling четката на Samantha Chapman, а понякога и с четката за руж на Essence...

      Изтриване
  12. Много се колебая м/и тази мицеларна вода на Гарние и другата на Микса, би ли направила кратка съпоставка?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За мен са почти еднакви, с тази разлика, че Garnier ми маха спиралата много по-бързо и лесно, като не оставя грам от нея по миглите ми... Но пък малко ми изсушава зоната под очите, за разлика от тази на Mixa... Дано съм ти била от полза :)

      Изтриване
    2. Да, благодаря ти много за отговора!:))

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...