събота, 18 януари 2014 г.

Loved you once, love you still, always have, always will

Здравейте!


Тази публикация ще бъде малко по-специална, защото ще е за всички мои любими продукти, които понякога забравям и изоставям, но в даден момент винаги се връщам към тях. На това му се вика козметична любов, която трае от доста време и мисля, че така ще си и остане. Трябва да уточня, че те не са в публикацията ми "любими за 2013", просто защото тогава писах за любимците открити през тази година. Продуктите, които ще видите в този пост, са онези, без които не мога. Дори да ги зарежа временно заради нещо ново и лъскаво, то в даден момент винаги ми домъчнява за тях и ги ползвам отново.



Мисля да започна от парфюма Аrmani Code. Ползвам го от години, това ми е втора опаковка и тя е на привършване. Винаги ще обичам този парфюм. Толкова е елегантен и женствен. Не го заменям за никой друг. Тъй като е доста силен и тежък, го ползвам само вечер или за специални случаи.

Фон дьо тени имам много, ама наистина ненужно много. Все ми се иска да пробвам нови и различни. Но като че ли с Match Perfection на Rimmel си пасваме идеално. Дали защото съм си уцелила много добре цвета, дали защото на мен ми стои толкова незабележимо и естествено, не знам, но е мой абсолютен фаворит. Това е моят "go to" фдт.

Много преди да знам че съществува продукт наречен "хайлайтър", попаднах на един такъв от Golden Rose. Той се води "blush-on", но с тези златни блестящи и озаряващи частици, определено е продукт за скули. Невероятен е особено за лятото, с него съм като целуната от слънцето. Дори да имам вече цяла колекция от хайлайтъри, винаги ще имам по една опаковка от този.



От него съм успяла да изразходя цяла опаковка, след което си купих нова, която е наполовина вече. Не мога да кажа това за повечето си козметични продукти...

Що се отнася до червила и гланцове, имам голяма колекция и гледам да ги ползвам всичките. Но постоянно си купувам нови и интересни и старите остават на заден план. Даже има някои, които вече не ми харесват толкова. Но има и такива, които винаги ще ми харесват. Може да не ги ползвам доста време, но после като се сетя за тях, не мога да спра да ги нося.


За тях вече съм писала ето тук и тук. Аз съм фен на червилата на Kate Moss за Rimmel. Но сред тях има едно, което се откроява. И то е номер 16. Идеалното розово червило. Точно така мога да го опиша най-добре. Винаги щом искам да нося розово червило, първо към него посягам. Щом обаче ми се носи нещо ярко и забелязващо се, първо се сещам за Bourjois Rouge Edition, номер 11. То е коралово, но с червен подтон. Помня, че покрай Великден, както и лятото не спрях да го нося. Много е меко и кремообразно, а цвета е ярък и почти неонов. А любимеца ми за зимата е Catrice Ultimate Shine 170 Play The Plum. Няма да забравя как изведнъж към края на 2012 реших, че ми е интересно да пробвам такъв цвят. Дълго избирах, но мисля че с това червило избора ми беше доста добър. Тази година експериментирах много с различни червени нюанси, включително и тъмни. Но за да се осмеля да ги пробвам, виновно е първото ми тъмно червило, което винаги ще нося с удоволствие.
Гланцът на Classics вече споменах в поста с любимите ми гланцове, който може да видите тук. Той е номер 05 и го купувам за втори път. Отива на всичко, изключително блестящ е, даже има стъклен ефект на моите устни. Определено ще продължавам да си го купувам.

Кремът за очи Bioderma Sensibio Eye ми беше препоръчан от една аптекарка преди около 2 години. Тогава ми хареса изключително много. Затова тази година си го купих пак и установих, че все още ми харесва. Пробвала съм много кремове за очи, но никога не съм си купувала за втори път от тях. Е, този ме впечатли дотолкова, че да си го купя отново. Консистенцията му е нежна и течна и попива много бързо като хидратира добре кожата.

Що се отнася до сенки за очи, най-често ползвам палитрата си от Inglot и кремообразните сенки на Maybelline. Но сетя ли се за скъпоценната ми палитра на Naked на Urban Decay, всичко друго остава на заден план. Обожавам я поради много причини. Първо - исках я ужасно много, второ - подарък ми е от най-скъпия човек, и трето - качеството на тази палитра е невероятно.


Цветовете са пигментирани, нанасят се супер лесно и стоят цял ден. Нюансите в тази палитра са подходящи както за ежедневен грим, така и за по-тежък. Имам тази палитра от по-миналата Коледа и продължавам да си я обичам по същия начин, както когато я получих.
Друг мой стар и вечен любимец са матовите единични сенки на Golden Rose. Имам поне 5 цвята от тях, но най-много си обичам номер 204 и 212. Качеството им е на ниво, особено имайки предвид ниската им цена. 204 е светло прасковено, а 212 е нещо средно между пепел от рози и кафяво. Имам доста сенки на различни, включително скъпи марки, но тези бих си ги купувала отново и отново...

Сега, приключвайки тази публикация, ми хрумна, че тя можеше да бъде таг... Така че ако на някого му е била интересна и иска да сподели с мен кои са неговите/нейните продукти, които от време на време забравя да ползва, но винаги се връща към тях в даден момент, да заповяда и да направи такава публикация. Няма да тагвам никого конкретно, макар че би ми било интересно всички блогърки, които следя, да я направят.

Този пост беше някак емоционален за мен. Аз си обичам всичките гримове, но към някои имам по-сантиментално отношение... Гримирането за мен не е само хоби, то е страст и аз се радвам, че имам възможността да й се отдам...


5 коментара:

  1. Мегииии,страхотна публикация! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотен пост Меги и аз обожавам Армани Код,бяха ми подарили и лятната версия...страхотна парфюмна вода за летните дни. Влюбих се в този парфюм,защото когато излезе ми напомняше много за моят тотален фаворит Алиен. Много би ми харесало да се включа,но аз нямам такива фаворити,рядко купувам продукт 2 пъти освен козметика за коса. И както вече споменах парфюма Алиен от който съм пробвала всички версии излезли до сега.

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотна публикация, Меги! Точно тези червилата на Римел и Буржоа са и мой най-най-любими :)))

    ОтговорИзтриване
  4. Радвам се, че публикацията ви е харесала, момичета <3

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...