събота, 25 януари 2014 г.

Revlon Nearly Naked Foundation

Здравейте!

Днес в този истински зимен и снежен ден много ми се ще да ви покажа последния си любим фон дьо тен (фдт за по-кратко). Той е Revlon Nearly Naked Fond De Teint и ми беше подарък за Коледа. Когато за пръв път видях този фдт, ми стана любопитно и си поговорих с консултантката, която без да иска ме отказа да си го купя. Бил с много леко, почти незабележимо покритие и бил по-подходящ за суха кожа. Обаче от тогава изгледах много ревюта за този фдт и се оказа, че все пак ми се иска да го пробвам, защото не изглежда никак зле. И така, за Коледа се оказа мой.



В стъклена опаковка е, точно както Colourstay пак на Ревлон. Само че той е кръгъл, а този е квадратен. Затваря се плътно с бяла пластмасова капачка на винт. Няма помпичка, което за мен е недостатък. Не знам защо, при положение, че е нов продукт на марката, правейки го не са се съобразили с безбройните оплаквания на момичетата. Но както и да е, и така го ползвам, просто много внимавам. 



Чудех се между два цвята (не помня точно колко се предлагаха), но накрая реших да заложа на 150 Nude, който може би ми е еееееееедна идея малко по-тъмен. Установих обаче, че кожата на лицето ми е по-светла от останалата част на тялото, така че може би е добре, че съм си избрала малко по-тъмен нюанс. Така някак си тена ми се уеднаквява. 


Не мога да се сдържа да не помрънкам малко за аромата на този фдт. Ужасен е, поне за мен. Усещам миризмата му доста след като съм го нанесла и това ме дразни. Не мога да я определя точно каква е, но определено не си пасва с моето обоняние. 

Консистенцията е подобна на тази на Colourstay, но е може би една идея по-течна

Покривността е добра, да речем средна. Когато искам да прикрия някое петънце или пъпчица, използвам коректор. Защото този фдт, за разлика от Rimmel Stay Matte (ревю тук), не е чак толкова покривен. Бих казала, че Revlon Nearly Naked Foundation е идеален за чиста кожа (тоест да няма много недостатъци за прикриване). 

Не съм забелязала да си променя цвета през деня, нито пък да избледнява. Не се размазва и не ставам на петна. Определено не ми подчертава сухите участъци по лицето. 

Но, аз съм на мнение, че наистина този фдт не е подходящ за мазна кожа. За комбинирана (каквато е моята) може би да, и то фиксиран с пудра, но за мазна категорично не. Защото няколко часа след нанасяне, Т-зоната лъсва. Мисля, че на момичета със суха, нормална кожа ще допадне много повече. 



Крайният ефект от този фдт определено не е матов, а точно обратното. Придава лек блясък на лицето. Дали кожата изглежда "гола" (naked) както наименованието твърди? По-скоро да. Наистина този фдт придава едно естествено излъчване. Не стои като маска в никакъв случай. Убедена съм, че ако си сложа само този фдт на лицето, без да нанасям каквото и да било друго (коректор, пудра, бронзант, руж), почти никой няма да забележи, че имам нещо по лицето. Но тенът ми ще е изравнен и ще изглеждам свежа и отпочинала. Ето затова толкова много харесвам Revlon Nearly Naked Foundation

Трябва да се отбележи, че е доста икономичен. Много малко количество ми е нужно за цялото лице. По снимките едва ли си личи, че го ползвам вече от месец и то почти всеки ден. 

на лявата ръка нямам нищо, на дясната съм с фдт-ена на Ревлон


Ако трябва да го сравня с някой от другите си фон дьо тени, то бих казала, че най-много се доближава до L'Oreal Lumi Magique. 

Ако пък трябва да го сравня с останалите си фдт-ни на Ревлон, мисля че Nearly Naked ми харесва повече от Colorstay. С него така и нещо не можах да свикна, дори не мога да определя точно защо. Но пък ако трябва да съм честна, повече харесвам Photoready. 

Този фдт е поредния добър продукт на Ревлон и се радвам, че все пак го пробвах. Нося го почти всеки ден в ежедневието си и съм доволна. 

Надявам се да съм била полезна, особено за някой, който се чуди дали да ги купи този фон дьо тен. 

Пожелавам ви топла и уютна зимна вечер! 


4 коментара:

  1. Хей, много ти е сладурски блогът така :)))) Харесва ми много <3

    ОтговорИзтриване
  2. Преди да си купя поредния Colorstay, загледах този и се радвам, че не си го взех, Т-зоната ми е ужасно мазна :(

    ОтговорИзтриване
  3. Звучи ми като нещо между Colorstay и Photoready, като явно се са постарали да оставят най-неприятните качества и на двата. Ефектът ми харесва, но отвратителната опаковка и миризмата на латекс със сигурност ме отказват да го купя.

    ОтговорИзтриване
  4. Преди време използвах Photoready и бях много доволна, затова реших да си взема и този. Мирише изключително зле, шишенцето е без помпичка и най-важното - стои ужасно върху моята кожа. Съжалявам, че дадох 21лв. лева за него, като за същите пари можед да си взема Healthy mix-a na Bourjois, но..... пусто любопитство :)

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...