неделя, 19 януари 2014 г.

Rimmel 022 Brixton Brown eyeshadow palette

Здравейте!


От толкова отдавна искам да направя ревю на новата палитра сенки на Rimmel, но в тези мъгли не можех да направя нито една добра снимка. Колко ужасно е да зависиш от нещо... Както и да е, днес имаше чудна дневна светлина и аз веднага направих няколко снимки. Няма как да не споделя с вас тази красота. 

Купих си тези сенки още щом ги пуснаха по магазините. Не помня цената им за съжаление, но беше около 10лв. Бяха ги пуснали на промоция. 


В тази палитра има 5 цвята в неутрално-кафявата гама. 4 от цветовете са перлени, но не прекалено. Единствено сиво-кафевия цвят долу в дясно е матов. Той е най-непигментиран честно казано, както и най-често носен от мен. Често се гримирам с него, защото е най-неутрален, леко пигментиран и матов. За ежедневен грим е идеален, хем не се забелязва чак толкова, хем стои нежно. 

Тази палитра се предлагаше в два нюанса, като вече дори не помня каква беше другата. Аз си избрах Brixton Brown главно заради цвета в средата. Той беше много модерен тази есен, а аз досега нямах такъв в колекцията си. Цветът е така наречения "copper" или меден на български (като метала мед).  Долу на снимката е на безимения ми пръст. 


Тук се вижда колко наситени и пигментирани са цветовете в палитрата. Като изключим любимия ми сиво-кафяв цвят, разбира се. 



Започвам от горе надолу. Първият цвят е много нежно и перлено шампанско. Изключително подходящ за вътрешния ъгъл на окото. Озарява погледа моментално. 
Вторият цвят е любимия ми сиво кафяв. Ползвам го постоянно.
Третият е медния цвят, който ми харесва както на целия клепач, така и само за акцент. Мисля, че много отива на кафяви очи. 
Четвъртият е цвят патладжан или поне в моите очи е такъв. Той е идеален за външния ъгъл на окото.
И последният цвят е много интересен. Доста тъмен е и пигментиран. Цветът го определям като тъмно сив, почти черен графит.



Аз за съжаление успях да счупя палитрата вече, изпускайки я един ден. Което за мен автоматично значи, че опаковката не е достатъчно стабилна. Пластмасова е и изглежда доста евтина и нестабилна, но пък нямаше поражения по цветовете вътре, което е по-важното.
Цветовете по отделно си нямат име, но пък отзад на опаковката е показано кой за какво може да се използва. Аз много много не се съобразявам с указанията, но за някой тепърва започващ да се гримира би било супер полезно.


Това, което не ми харесва в тази палитра е, че цветовете едва са разделени един от друг, а и са малки, което ме затруднява малко в загребването на сенките. Трябва да се действа с малка четка и внимателно, за да не се смесят цветовете. Вътре имаше и апликатор, който аз не ползвам и дори не знам къде е. Аз предпочитам да ползвам четки за нанасянето на сенки.

От друга страна за път тази палитра е идеална, защото е малка и компактна и няма да заема много място.

Колко издържливи са сенките без основа за сенки не знам, защото от година ползвам винаги такава. Но с тази на Avon или Urban Decay сенките не помръдват цял ден, както и не се събират в гънките на клепача.

Преди време имах друга палитра на Rimmel, но не я харесвах достатъчно и затова я подарих. Тази обаче ми допадна страшно много и я ползвам редовно.

Вие пробвали ли сте сенките на Rimmel?


Хубав ден <3


2 коментара:

  1. Много красива палитра! Обожавам подобни кафеникаво-сивкави нюанси, а средният цвят (copper-а) наистина е прекрасен.
    Браво, много подробно и полезно ревю :)

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...