събота, 19 април 2014 г.

Bourjois 123 Perfect CC Eye Cream

Здравейте!

Позагубих се малко напоследък, но вдъхновението ми никакво го нямаше... Въпреки безбройните ми гримове, така и не можах да измисля за кой и какво да пиша. Добре че това беше временно, защото никак не ми допадна. Днес въпреки лошото време и не особено добрата светлина за снимки, направих доста и нямам търпение да ги пусна в следващите публикации. 

Имам някои страхотни попадения от последните си покупки и просто трябва да ги споделя с вас. Едно от тях е cc крема за очи на Bourjois чието пълно наименование е Bourjois 123 Perfect CC Eye Cream.

Купих си го преди няколко месеца (не помня точно кога, затова не помня и цената, но е под 15 лв. със сигурност) и се учудвам че още не е свършил. Такива опаковки тип писалка при мен по принцип не изтрайват повече от месец. Но пък и аз не съм го ползвала нон стоп...


Всъщност опаковката е много интересна и оригинална, защото има силиконов накрайник. На мен ми е супер удобен, а и от него излиза достатъчно количество за едно ползване. Единственият недостатък е, че понякога остава малко количество, което ако не се почисти засъхва и после блокира излизането на сс крема. 


Това е първият сс крем за очи, който ползвам. Казвала съм и друг път, че не си падам особено по такива хибриди (визирам предимно бб кремовете), но пък много си харесвам сс крема за лице на Max Factor, а и този за очи, така че човек никога не трябва да е предубеден...

Идеята на сс крема за очи (сс означава colour correcting) е да озарява зоната под очите, както и да я хидратира. И аз мисля, че се справя доста прилично. Но аз така или иначе винаги си слагам крем за очи след сутрешния тоалет. 


Консистенцията е течна, но щом се нанесе на кожата, не се разтича, а се разнася идеално. 

Име лек приятен аромат, който едва се усеща.

Доколкото знам се предлага само един цвят, който би трябвало да е универсален. Но е светъл, така че предполагам няма да допадне на момичета с по-тъмна кожа. 


Покритието му е леко до средно. Не се справя с много тъмни кръгове под очите. Но наистина придава събуден вид на очите ми. Напоследък имам проблем с подуване на очите, който решавам с компрес от краставица. Но определено си трябва и малко цвят, който да озари погледа ми и този сс крем се справя добре. 

Аз го ползвам понякога самостоятелно, но по-често над коректор, който е прикрил тъмните кръгове. Не съм забелязала да се врязва в малките линии под очите. Тоест не много, защото чак изобщо няма как да стане, при положение че по цял ден се правят гримаси, а пък и аз се смея постоянно...


Не бих казала, че това е коректор от първа необходимост, но пък би могъл да бъде такъв за някои без тъмни кръгове под очите... На мен много ми харесва и е поредното доказателство, че лош продукт на Bourjois няма (е, добре де, почти няма).

В общи линии този сс крем за очи е идеален за дните когато не искаме много грим, но пък имаме нужда да изглеждаме свежи. Според мен е много удобен и за пътуване, защото е две в едно - крем за очи и коректор. А и писалката е супер лека и компактна. 

Определено бих си го купила отново, защото наистина ми харесва и според мен си заслужава. Казвала съм го и преди, но ако някой не е разбрал, една от най-любимите ми марки за декоративна козметика е Bourjois. Често си купувам по нещичко от техните щандове, жалко че ги намирам почти единствено по моловете. 

Желая ви приятна и топла предпразнична вечер <3

10 коментара:

  1. Хихи... И аз обичам Боржуа, въпреки че срещнах и част от несполучливите им продукти. Тъкмо колектора и сс крема от серията ги искам, ама как знам, че ще са с жълт подтон. Все пак звучи добре по описанията ти и ще се постарая следващият път да не забравя да погледна в другарите за него.

    П.П. Взех си червило от матовата серия на Голдън роуз заради теб ;) В различен нюанс, ама съм впечатлена и пре доволна ;Д

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не е с чак толкова жълт подтон да ти кажа :) а за червилото, радвам се че се реши да ги опиташ, страхотни са <3

      Изтриване
  2. Изглежда супер добре и примамливо :))

    ОтговорИзтриване
  3. И аз го харесвам. Междудругото има 2 или 3 цвята, мисля че са 3 :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, сигурно е така, само че на моята опаковка никъде нищо не пише... че и стикера съм оставила... в такъв случай трябва да съм доволна, че съм грабнала правилния цвят хахахаха

      Изтриване
  4. Определено трябва да пробваш CC крема от същата серия, за мен е страхотно попадение. Нанасям го с пръсти, прикрива зачервяванията и моментално озарява лицето. Не обичам да отделям прекалено много време за гримиране и въобще усещането, че съм с маска и с този крем наистина това липсва. Има прекрасен сатенен? завършек и без пудра не усещам допълнително омазняване, а аз съм с комбинирана кожа. Слагам го и като коректор под очите и се справя завидно. Мисля, че промоцията на Буржоа още е в сила, за всички фон-дьо-тени цената е 17 лв.

    ОтговорИзтриване
  5. Кпувам вече втора опаковка от този коректор и съм във възторг! За нула време просветлява и озарява където има нужда (около очите, средата на челото и около носа и устните), не се събира в малките бръчици и светлия цвят ми пасва идеално-напълно невидим е! Миналата седмица не се сдържах и взех и 123 CC крема, мисля, че двете заедно ще са идеална комбинация, CC-то май директно ще измести ФДТ ми :)

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...