неделя, 27 април 2014 г.

Covergirl Outlast Stay Fabulous 3 in 1 Foundation

Здравейте!

Оказва се, че имам един добър фон дьо тен, за който не съм писала. Смятам веднага да поправя тази грешка. Covergirl е марка, която се предлага в България, но под друго име - Max Factor. Да, странна работа, но очевидно това е името на тази марка козметика за Европа. И добрата новина е, че фон дьо тен-а (фдт за кратко) се предлага и по нашите щендери (навсякъде където има Max Factor). Няма да е трудно да го намерите, защото и тук се подвизава само че с името Max Factor Facefinity All Day Flawless 3 in 1 Foundation. Преди време имах възможността да тествам българския вариант (тоест този, който може да се купи в България) и мога да потвърдя, че е едно към едно с американския си събрат.

Covergirl Outlast Stay Fabulous 3 in 1 Foundation поръчах от Америка миналото лято, но чак сега започнах да го ползвам по-редовно.


Бях проучила цветовете по интернет и за щастие съм си поръчала правилния - 832 Nude Beige. Цветът пасва идеално на моя тен. Този фдт е 3 в 1 - праймър, коректор и фдт. Но аз предпочитам зоната около очите ми да е озарена и за целта използвам по-светъл коректор. А праймър използвам рядко, но с или без такъв този фдт се справя добре.



Има си помпичка, която се завърта и така дори се заключва, което е адски удобно при пътуване. С времето прозрачната пластмасова капачка се цапа, колкото и да внимавам, ама това да е проблема. Не е болка за умиране. 

Консистенцията е най-обикновена, не е гъста и трудна за нанасяне. Аз нанасям този фдт с Buffing четката на Eco Tools. Но и с пръсти съм пробвала и ефекта е също толкова добър. Някои сравняват този фдт с Colorstay, но според мен (като човек, който притежава и двата) нямат нищо общо. Colorstay е с гъста и даже леко лепкава консистенция и е доста по-тежък, усеща се на лицето и понякога стои като маска. А този на Covergirl не е чак толкова покривен и стои по-естествено на лицето. Честно казано не успява да ми скрие пъпчици и зачервявания кой знае колко успешно. Може да се наслоява, но аз съм привърженик на естественото излъчване, затова гледам да не прекалявам с количеството.



Този фон дьо тен има матов финиш и е изключително подходящ за по-мазна/комбинирана кожа. Аз слагам малко пудра над него сутринта и това е, нямам нужда да слагам отново. За сега този фдт ми е идеален, но зимата много ми изсушаваше кожата, а и подчертаваше сухите участъци. Определено бих го носила през по-топлите дни. Даже мисля,че и за лятото ще е супер. 

Не съм забелязала при мен да се окислява с течение на времето и да си променя цвета. Единствено ми се ще да спомена, че моят цвят има жълтеникав подтон. 

Covergirl Outlast Stay Fabulous 3 in 1 Foundation има доста добра трайност. Мога цял ден да съм с него и вечерта пак си е на мястото. Не се изтрива неравномерно, тоест не ставам на петна.

Този фдт има SPF 20, което го прави НЕ особено подходящ за снимки...

Както споменах, специално заради този пост пробвах тестер на същия фдт от Max Factor и са еднакви във всяко едно отношение. Единствено не мога да потвърдя дали цветовата разновидност е същата. Между другото разбрах, че през месец май 6 продукта на Max Factor ще са намалени с 25% и този фдт е сред тях, така че може да се възползвате. 

Covergirl Outlast Stay Fabulous 3 in 1 Foundation е едно от най-добрите попадения в колекцията ми от фон дьо тени, а тя не е малка...  :)


Чао от мен! :)

8 коментара:

  1. След като чета и твоята публикация се чувствам като единствената, която не можа да се спогоди с този фон дьо тен. И аз имам ревю за него или по-точно за този на Max Factor. Проблема при мен е в цвета и в това, че се омазнявам в Т-зоната след няколко часа. Имам много мазна кожа и само с Colorstay на Revlon не се омазнявам. От друга страна, Colorstay ми идва тежък за всеки ден и поради тази причина си търся нов фон дьо тен. Иначе публикацията ти е много полезна! Харесвам блога ти и чета мнението ти за продуктите с удоволствие! :)
    http://darialovesmakeup.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей! Благодаря ти за милите думи :) относно фдт то е нормално, всички сме с различни характеристики и предпочитания... бих ти препоръчала ако може да опиташ Rimmel Stay Matte, може и да ти допадне :)

      Изтриване
  2. Аз също имам добри впечатления от този фон дьо тен. Сравнявам го с бб крема ми на Диор, защото на мен финиша ми се стори по-скоро леко озаряващ. Има просто една идея повече покритие от него и седи много естествено, като същевременно е дълготраен. Силно се замислям да си го взема, но отново цветовата гама не е добра за мен и евентуално покупка ще се случи онлайн :(

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотна публикация! А кой е бг вариантът?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси :) Max Factor Facefinity All Day Flawless 3 in 1 Foundation е бг варианта :)

      Изтриване
  4. Чудесно ревю :) Фдт ще се пробва :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ох, след Rimel Stay Matte не смея да ти препоръчам фдт, защото ти хич не го хареса, а аз го обожавам... сега не знам този дали ще ти хареса...

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...