събота, 12 април 2014 г.

Rimmel Scandaleyes Eye Shadow Paint - първи впечатления

Здравейте!

Отдавна бях казала, че ще направя пост с първи впечатления за новите течни сенки на Rimmel, но ентусиазма ми се изпари след като разбрах че с тях няма да се спогодим. Но, обещанието си е обещание, а и искам да направя ревю на тези сенки, защото може би за някои ще е полезно. 

Вече не се сещам за цената на сенките, но е под 10 лв. със сигурност. 

Бях чула много добри отзиви за тях от една блогърка Lily Pebbles. И като ги видях по нашите магазини (в частност Лили за където мисля е крайно време да ми издадат карта за намаления!), веднага грабнах 006 Rich Russet, който е тъмен и наситен бронзов цвят.



По принцип не харесвам блестящи или перлени сенки, но тези са различни и веднага ме грабнаха. Не помня да съм имала досега сенки в бурканче за гланц и с такъв апликатор. 

Консистенцията е странна, нещо като течен мус ако изобщо има такова понятие. Хем е като разтопено масло, хем е гъсто като мус. Много приятно мекички са и се мажат много лесно. Но! точно от това идва проблема... Да, за съжаление има проблем и аз засега не съм измислила как да се справя с него. Нарочно отлагах този пост, именно защото си мислех че все ще измисля нещо, но уви. Та значи мажат се много лесно по клепача, но тъй като са супер пигментирани и се мацват като едно петно, като опитам да ги прелея, за да се слеят с цвета на клепача ми, те се изтриват... Оставя ли ги малко да засъхнат, то те стават бетон и няма начин да се прелеят... Объркана съм, рядко попадам в такава ситуация и наистина не знам какво да правя...



Цветът е прекрасен бронз, аромат аз не усещам, а за трайност няма как да говоря, защото не успявам да ги нося. Но съдейки по това как засъхват бързо, според мен ще са бетон през целия ден. Само да намеря начин как да направя така, че да не изглеждат като петно на очите ми. Пробвах да нанеса малко, после да изчакам и тогава да ги блендна... но не! Става мацаница и половина, все едно съм се въргаляла в кал. Много моля ако някой знае как се работи с такъв тип сенки да ми каже... Дотогава, това е първоначалното ми мнение и няма как да си кривя душата.

тук горе долу се е получило преливането, но на клепача те просто се изтриват щом ги пипна

Искам да подчертая, че това ревю не е отрицателно, а по-скоро е реалното ми мнение за момента. Оставям си една малка вратичка, че ако открия как да нося тези сенки, ще update-на поста... Просто се е случвало да пиша ревю за нещо, което не ми е харесало или не съм намерила правилния подход към него, а след време да се окаже че грешката е била в мен. Но пък не ми се искаше да бавя ревюто повече, защото така или иначе досега мнението ми не се промени.

Доста дълго ревю се получи за сенки, които чисто и просто или стоят като петно или се изтриват без да искаш да е така... ама бях длъжна да обясня по-подробно какво що...

Айде да ви оставя вече да се насладите на почивния ден :)

9 коментара:

  1. Цветът изглежда много красив . Не съм използвала такъв тип сенки ,но мисля ,че аз бих ги използвала с много твърда и гъста четка "молив" . А за картите Лили ,напълно те подкрепям и аз искам една хаха :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. С твърда четка съвсем няма да се получи, тя ще със сигурност ще изтрие цвета, щом само с пръсти успявам да го махна без да искам... може да пробвам с апликатор

      Изтриване
    2. Да .. много странно наистина .. Дано да успееш да намериш начин ,защото изглеждат много красиви наистина ;)

      Изтриване
  2. Може би ги слагай само за акцент във вътрешния ъгъл или в средата на клепача и опуши в сгъвката със обикновени сенки. :)

    ОтговорИзтриване
  3. Мда, в същата чуденка съм и аз. Аз си взех лилавия цвят, но май ще се окаже "куца" покупка, защото освен дебела очна линия, друго не можах да сътворя с този продукт. А цветът е прекрасен!...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Според мен все ще успеем да измислим нещо, само дето аз бях толкова разочарована, че след като направих ревюто, ги метнах тия сенки в девета глуха...

      Изтриване
  4. защо не пробваш да си "вземеш" с пръст от апликатора и да ги нанесеш така? Все едно са нормални кремообразни сенки...Иначе съм ги виждала тези Римелски сенки, но не ми допаднаха цветовете и ги пропуснах :)

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...