сряда, 16 юли 2014 г.

Съвети от моето бюти ежедневие

Здравейте!


Осени ме страхотната идея да споделя с вас някои неща от ежедневието на едно момиче, което обича да се гримира... Всъщност цялата работа тръгна от това, че наскоро открих как да използвам два коректора заедно, за да ми хареса ефекта и се оказа, че има и други неща, които съм разбрала случайно през годините ми на любов към козметиката. Знам, че не съм открила аз топлата вода, защото много неща съм научила от други хора, но пък едновременно с това има и такива, които аз съм открила и ми вършат работа. 

снимката е от Интернет


Да започваме!

1. Не захвърляйте продуктите, които не са ви спечелили в началото, защото след време може да си промените мнението :

- за вас не знам, но аз често правя импулсивни покупки на неща, които после се оказва, че не харесвам. Следователно ги мятам в коша или ги подарявам. Но!!! случвало се е след време да ми потрябват или да искам да започна да ги ползвам и ... да ги няма. Нали знаете приказката "за всяко нещо си има време". Аз мисля, че тя важи с пълна сила и за гримовете, защото днес може нещо да не ми хареса, но не се знае след време дали няма да си променя мнението. 

2. Не се отказвайте от даден продукт само защото не е оправдал очакванията ви. Може да му намерите друго приложение и да ви свърши идеална работа :

- веднага давам пример с коректора тип рол он на Garnier. Ами не ми е достатъчно покривен и си седеше забравен до онзи ден в чекмеджето. Но пък онова метално топче действа супер охлаждащо и приятно на зоната под очите. Happy Light на Bourjois пък ми идва по-плътен и се врязва в линиите около очите, а много го харесвам. Та, реших да ги смеся и така се получава идеалния ефект.



Друг пример е плоската четка за фдт на Eco Tools. Не я харесвам в това й нейно предназначение, защото ставам на черти и дълго време си стоеше неизползвана. Докато не реших, че мога да се пробвам да нанасям коректора под очите си с нея. Сега имаме щастлива и пълноценна връзка...

3. Смесвайте различни червила до получаване на желания цвят :

- аз лично толкова много обичам червила, че постоянно съм в търсене на някой страхотен цвят. Той обаче понякога е в главата ми, но не и по стелажите в магазините. Тогава си впрягам мозъка в действие и започвам да мисля кои цветове от червилата, които имам да съчетая, че да ми се получи перфектната комбинация. А понякога си купувам цветове, които не ми отиват, като например едно телесно на Inglot. Е, самостоятелно не мога да го нося, но пък ми е идеално за изсветляване на някой по-тъмен нюанс... Пък и с гланц отгоре също добре се получава...

4. Не забравяйте за старите си любимци веднага щом имате нови такива :

- имам много козметика, предимно декоративна. А тя все пак си има срок на годност. Аз винаги гледам да си редувам продуктите, за да ги използвам и да не залежават. Това, че имам нов фдт не значи, че трябва задължително да спра да ползвам някой от тези, които вече имам в колекцията си. Ако прегледате публикациите ми с любимци за месеца, ще видите че всеки път са различни. Но междувременно през това време използвам и много други стари неща, но не ги споменавам, за да не стане еднообразно. Абсолютно всеки ден съм с различно червило и дори да имам един два фаворита, то гледам да нося и останалите си червила. 

5. И за непокривните лакове си има решение :

- просто нанесете един слой бял лак под тях; *същото важи и за сенките за очи - нанесете бял молив като база и той ще направи чудеса;

6.  Избягвайте купуването на продукти, които знаете че никога няма да използвате :

- хм, тези сини сенки изглеждат супер, а и са на промоция - купувам! и червената лампа светва веднага - кога пък аз ще нося сини сенки? никога?! ... (не че преди не го правех...)

7. Свикнали сте да използвате апликаторите за сенки... а защо не опитате четки? 


На мен ми е много по-лесно с четки за грим, нанасянето е по-лесно, смесването на цветове също, то си е цяло изкуство и като можем да му се отдадем не виждам защо да не го направим. Повярвайте ми, има разлика! Голяма!

8. Свършил е шампоана за миене на четки! Ами сега??

- вземаме най-обикновен антибактериален сапун, намокряме го и разтъркваме в него косъмчетата на четката до пълното им измиване. Публикация по темата - скоро!

9. Косата ни е трети ден немита, но нямаме време за душ, а имаме важна среща, на която трябва да изглеждаме добре, какво правим?

- сух шампоан. Учудващо, но все още има хора, които не подозират за съществуването на такъв тип продукт, а той е спасение в някои ситуации. С две думи - пудра в опаковка като на дезодорант, която напръскана и разнесена добре в косата, попива мръсотията до следващото миене на косата. 

10. Не се страхувайте да носите ярки червила през деня;



- кой пък е казал, че червеното червило е неподходящо за през деня? И защо да не придадем малко свежест на иначе семплия ни грим с някоя ярка фуксия на устните? Докато някой не ми даде разумен отговор на тези въпроси, ще си ходя с ярко червило през деня! А вие защо бягате от тези цветове, опитахте ли ги преди да решите, че не ви отиват? 

*и сега нещо забавно за финал - тъпо, но факт - използвайте нокторезачката си когато искате да се отървете от дългите нокти! Няма да повярвате, но понеже от години само си пиля ноктите на ръцете, изобщо не се сетих да ги изрежа един ден, когато адски започнаха да ме дразнят. И си стоях с тях два дни, защото не можех да си намеря пилата. Чак на третия ден ми хрумна да ги отрежа... знам, знам, понякога съм блондинка...

Със сигурност има и ще има още неща, които ще ми хрумнат и веднага щом това се случи, ще направя втори пост по темата. Както казах, не всичко съм измислила аз, даже напротив, но на мен тези съвети ми вършат идеална работа и нямаше как да не ги споделя с вас, пък дано съм била полезна. 

Ще се радвам ако споделите с мен вашите съвети по темата...

20 коментара:

  1. Много интересна и полезна публикация. Мислила ли си да направиш отделна рубрика на тази тема? :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти :) за рубрика не съм мислила, по-скоро за втора част по някое време...

      Изтриване
  2. Страхотни съвети :)) ще чакам ревюто за почистването на четките.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси :) щях да го направя днес, но се оказа че няма кой да ме снима докато показвам...

      Изтриване
  3. Страхотна публикация. Финала беше много забавен :))

    ОтговорИзтриване
  4. Т.1 е много добър съвет за всички бюти блогъри :) Аз давам втори шанс на разочаровалите ме продукти и понякога ме изненадват приятно, друг път-като теб, им намирам приложение. Все пак парите, които сме похарчили за глезотии, не са малко :) P.S не знам как преди сме живели без сух шампоан!

    ОтговорИзтриване
  5. Меги страхотен пост. С всяка една точка съм съгласна :) А, за коректора и смесването се учудвам, не си знаела и за плоската четка :дд Последно време само с антибактериален сапун си мия четките ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. На мен ми хрумна супер случайно и пробвах на майтап, а то взе че се получи супер бързо, лесно и успешно :)

      Изтриване
  6. Много интересен и забавен пост :)

    ОтговорИзтриване
  7. Постът ти ме накара да се замисля колко продукти съм купила инцидентно и след това съм изхвърлила...Ще пробвам да съм по-разумна, но нищо не обещавам :)

    Чудесни съвети!

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...