събота, 13 декември 2014 г.

Benefit Cosmetics - yes or no?

Здравейте!

Benefit е сравнително нова марка на нашия пазар и е доста хвалена от бюти блогърките по света. И аз като грим запалянко нямаше как да пропусна да пробвам техния асортимент. Тук обаче е редно да се спомене, че Benefit не е лъжица за всяка уста, тоест не всеки може да си позволи да си купи нещо от тях. Цените им хич не са достъпни, поне така смятам аз. Но пък от друга страна ако качеството е на ниво, значи си струва. Днешният пост ще нищи точно тази тема, заслужава ли си козметиката на Benefit?

Аз лично съм използвала само 6-те мини продукта от миналогодишния коледен сет Benefit's Primping with the Stars. Но за мен това е достатъчно да си изградя мнение.



Когато правих поста за този сет, не бях използвала продуктите кой знае колко, затова и там няма информация за тях. Сега обаче, година по-късно, мога спокойно да споделя впечатленията си. Ще кажа по няколко думи за всяко едно от шестте минита и накрая ще дам крайното си мнение за Benefit.
(ох, това интро прозвуча така, все едно ще правя дисертация)
Може би един от най-известните продукти на Benefit e The POREfessional - база за грим, която прикрива порите и кара лицето да изглежда безупречно.


Тази база има лек цвят и копринена консистенция. Моите наблюдения са, че този продукт не се сработва с абсолютно всички фдт-ни, а само с някои. И наистина тогава върши перфектна работа, прикривайки порите. На мен не ми задържа грима за по-дълго, нито матира кожата. Но за мен не е нещо кой знае какво и затова не бих си го купила в цял размер. Смятам, че хвалбите за него са доста преувеличени.

Другият продукт, който много горещо ми беше препоръчан от консултантката в Сефора *там се предлага Benefit*, e кремообразния хайлайтър Girl Meets Pearl



Бях много развълнувана за този хайлайтър. Обичам да слагам такъв тип продукт за повече блясък и сияние. За съжаление обаче Girl Meets Pearl не покри моите очаквания. Да, цвета му е хубав, но веднъж разнесен и бленднат, губи блясъка и смисъла си. И понеже нямаше никакъв ефект от него, му намерих друго приложение - смесвам го с фон дьо тена си, тоест ползвам го за блестяща база за лице. И така има ефект, който ми допада. Но, отново смятам, че не си струва високата цена. 

Аз като момиче, което обича спирали, исках да пробвам тази, която е хем най-обичаната, хем най-мразената - They're Real!




забравих да снимам четката, за това взех снимка от интернет


Спиралата има гумена четка в интересна форма. Формулата й е прекалено течна за моя вкус. В началото когато я използвах придаваше дължина на миглите ми, но ги слепваше и приличаха на крака на паяк, затова спрях да я използвам. Доста след това се сетих отново за нея и тогава резултата беше почти като от любимата ми Too Faced Better Than Sex. Уви, това продължи много за кратко, защото после изсъхна съвсем и свърши. С много смесени чувства съм за нея.

Benetint е стейн за устни и бузи и моят е в червен цвят. 



За мултифункционалните продукти аз съм на мнението "от два стола на земята". Искам да кажа, че не вършат нито едното, нито другото, за което са предназначени. Този стейн не се разнася равномерно по бузите ми и те остават на петна. На устните също не ми харесва, защото е като леко оцветена вода. То по-добре да си сложа балсам с лек цвят, поне да ми омекотява устните.

Останаха два продукта за лице - базата за коректор и сенки Stay, Don't Stray и кремообразния фдт Some Kind-a Gorgeous в цвят Medium


Базата за коректор за мен лично е безсмислен продукт. Идеята му е добра на теория - да подготви зоната под очите за коректора, за да не се врязва в бръчиците. Но на практика това е още един продукт, с който единственото, което се постига, е наслояване. Като база за сенки може и да върши работа, но си имам по-любим продукт за тази цел. 

Фдт-нът първо е тъмен за мен и второ, има много странна кремообразна консистенция, която не се задържа там, където съм я поставила. По-скоро прилича на база за грим, отколкото на фдт. И това, което не ми харесва, е че с него кожата ми се усеща някак хлъзгава. 

***********************************************************************************

И предполагам вече сте разбрали, но не планирам да купя нито един от шестте продукта от този пост в реален размер. Което значи само едно - не ми харесват. Разочарована съм и вече не смея да се заглеждам по стелажа на Benefit, просто защото не искам да си харесам нещо, да дам много пари за него и после да не ми допадне и да го зарежа някъде. 

Всъщност има нещо, което искам да знаете за мен - че ако съм показала даден продукт в блога и после не съм дала отзиви за него (като например за новия фдт на Maybelline), то или не го харесвам или не съм го използвала достатъчно, че да му правя ревю. Блога може и да ми е само хоби, но аз го приемам сериозно и искам винаги да съм честна и обективна. 

Съжалявам, че този пост не беше много положителен, но няма как да харесвам всички продукти на света. А и това, че не харесвам шестте продукта от този пост, съвсем не значи че напълно отписвам Benefit. Даже напротив, искам да си взема техен руж или така хваления Hoola Bronzer. Но този път, преди да се хвърля през глава, ще проуча много добре, именно за да няма после пак подобни постове. 

Това беше за днес! Споделете вие какво мислите за Benefit? 

21 коментара:

  1. Нямам нищо на Бенефит, но искам техен руж, иначе бронзъра съм го гледала, но е го взех, защото ми се струва много кален за моя цвят кожа. Жалко, че не са ти харесали продуктите, дано следващия път имаш повече късмет! Благодаря за полезното ревю!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти :) руж техен и аз искам, даже няколко :) а бронзъра и аз все го заглеждам, ама не ми се струва като нещо много по-добро от тези, които вече имам...

      Изтриване
  2. Аз харесвам тази марка и по - точно ружовете Dandelion, Coralista и Rockateur, бронзърът Hoola, единичната сянка Longwear powder shadow (call my buff) и базата за грим The POREfessional. Може дори да напрая ревю на 3-те ружа :).
    http://girlabouttown-m.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ако имаш наистина желание, направи пост за ружовете, ще ми е много полезен :)

      Изтриване
  3. Аз да си кажа, въпреки че си знаеш, но и на мен този сет от 6 продукта не ми хареса :)

    ОтговорИзтриване
  4. Ружовете им обаче са страхотни, но не мисля че имат мини вариант:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще се радвам някой ден да ги пробвам, само дето не знам от кой да започна :D

      Изтриване
  5. Подобно на теб и аз бях доста скептична към продуктите на тази марка. Дори и до днес не ги намирам за нещо особено и смятам, че цените им са силно преувеличени. Мога да похваля ружовете им, от които имам един всъщност, но смятам, че си заслужава и бих си го купила отново. Същото важи и за гела им за вежди, моите са едни капризни, изобщо не си ги харесвам и толкова години не намерих нещо, което да задоволява претенциите ми изцяло, измежду всичко, което съм пробвала обаче този продукт ми харесва най-много. Имам малко тестерче на стейна им за устни, не помня името, но е в оранжевия цвят, доволна съм, че го пробвах и му схванах цаката, както се казва, но не бих си го купила в пълен размер. Основата също имам като тестер и я комбинирам с фон дьо тените ми на силиконова основна, харесва ми ефекта. Имам и спиралата в мини размер, но не съм я пробвала до този момент. В общи линии са им интересни нещата и ако бяха на някакви по-нормалн цени ми се струва, че по друг начин бихме гледали на тях.

    ОтговорИзтриване
  6. Много хубав пост! Напълно споделям мнението ти за спиралата! В началото ми беше течна и ми слепваше миглите, в момента съм на етапа, в който сме ок, но пак не е я ползвам толкова много!
    POREfessional-a за мен не се различава особено от блъра на Гарниер, единствено това, че има лек цвят го прави носим без фдт или друг тониран продукт отгоре. :)
    Много съм доволна обаче от Its potent крема за очи! Това чудо наистина имаше положителен ефект върху черните ми кръгове и според мен то си заслужава парите, защото е много икономично.
    Като цяло обаче съм на мнение, че цените им са необосновано високи. Вероятно и опаковките имат някакво влияние на цената.. но аз не обичам да плащам за опаковка :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Мери! Този крем не знам обаче дали се предлага тук, но ще проуча и ако да, може да си го взема, и без това имам нужда... Определено плащаме цена и за опаковките, което е безумно, но е хитър ход от страна на Benefit...

      Изтриване
  7. Аз имам 2 от тези мини продукта и честно казано много си ги харесвам! Порфешънал направо прави магия на лицето ми, но е и първият продукт прикриващ пори, който съм ползвала! Фондьотена ми пасва идеално лятото и заедно с Порфеш. ми бяха комбо за специални случаи, сега сигурно ще ми е тъмен... Поръчала съм си и пудрата Порфешънал и скоро ще ми попадне в ръчичките за проба. Останалите неща не ми вдъхват много доверие, особено воднестото Бенетинт... Спиралата също съм я пробвала и не ми хареса. Мисля, че както при всяка една марка има неща, които си заслужават и други, които НЕ си. Като цяло наблягам на лоу кост и ми е достатъчно продукта да ми пасва и да е качествен, оттам нататък опаковката и рекламата са вторични фактори.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, така е, а и освен това всеки има различни предпочитания и различна кожа :))) на един едно му харесва, на друг друго...

      Изтриване
  8. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  9. А някъде другаде предлагат ли се продуктите на Benefit освен Sephora? :)

    ОтговорИзтриване
  10. Пробвала съм няколко продукта на Benefit и съм страшно доволна. Porefessional ми стана толкова любима, че е основата ми за всеки ден, а относно това, че не се разбира с всеки фдт, това важи за всяка основа. Пробвала съм доста скъпи матиращи основи, които не вършат работата си, ако се комбинират с неподходящ фдт. Ползвала съм и that gal (друга основа), също ми хареса, грима стои по цял ден, но идеята основата да е под формата на стик просто не е за мен. Eye potent също го пробвах (беше в гифт сета), но нямам особена нужда от него и за това не забелязах резултат. Що се отнася до цената, разбира се че опаковката и марката надуват цената, но и самите продукти са много качествени, така че си заслужава. Разбира се всяка кожа е различна и исканият резултат варира, но определено си струва да се пробват нещата им :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Страхотен и обоснован коментар :) Наистина за мен лично продуктите на Benefit не работят, пробвала съм поне 6-7 техни неща и просто не ми допадат. Което, разбира се, не означава че не са качествени. За всяка марка си има потребители :)

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...